Pozor, nová legislatíva v ČR !

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

bobyd
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od bobyd »

1.Predpokladam ze dan se vztahuje na vyuziti oleje jako paliva.
2.Neni problem odstranit pred STK prestavbu
3.Pri nahode silnicni kontrole lze bez problemu prepnout na naftu a podle zapachu se nic nepozna.

Jeste se mi nikdy nestalo aby kontrolovali motorovy prostor . (wallbash)
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
bartjo
Přispěvovatel

Příspěvek od bartjo »

Zdar borci.
No to si myslim taky, ale přece jenom, pokud se stát vydal cestou "využívání biopaliv"(2% do benzinu :o :o ) a ti pánové ze strany zelených se tím očividně chvástají, tak na to nějaký metr být musí. Mám rodinu v Holandsku a tam se platí šílené daně za všechno a dokonce tam probíhají (neviděl jsem na vl. oči) namátkové silniční kontroly na vzorky paliva, jestli se nejezdí na obarvený "Lanbouwdiesel", který je do traktorů daňově zvýhodněný.
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(wallbash)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 11:00, celkem upraveno 1 x.
truck
Přispěvovatel

Příspěvek od truck »

Zelená nafta je tady už dávno pro zemědělce. (LOL) Není to doslova zelená nafta, ale systém vrácení SPD pro zemědělce, kteří pěstují určité plodiny podle náročnosti jiná vratka. Do konce roku to platilo i pro výsadbu stromů, školky v lesnictví to ale končí. Je s tím ale náročné papírování. :x
Dle posledních zpráv a prostudování návrhu zákona o SPD pokud někoho na Silvestra nenapadne nějaká kravina tak čistý olej zůstane i v roce 2008 bez SPD. :D Dokonce i na směsnou naftu ( po staru bionaftu ) bude snížená SPD na 6866 Kč/1000l tak uvídíme co to uděla s cenou za 1 litr a kdy se u čerpaček opět objeví. (wallbash)
truck
Přispěvovatel

Re: Pozor, nová legislatíva v ČR !

Příspěvek od truck »

rasol píše:Pre užívateľov RO v Českej republike mám overenú nepríjemnú správu: Od 1.1.2008 bude v ČR rastlinný olej zaťažený spotrebnou daňou v plnej výške. Jeho používanie sa stane opäť konšpiračným s nemilými následkami v prípade zistenia pracovníkmi Colnej správy ČR.
Pro uživatele RO v České republice mám ověřenou příjemnou zprávu: Od 1.1.2009 bude v ČR rostlinný olej opět osvobozený od spotřební daně. :D
Naši zákonodárci totiž zjistili že přimícháváním pár deci MEŘA do nafty ty unijní směrnice nějak nezvládáme. :x Je tam sice spíše náděj v rozšíření spotřeby bioetanolu, ale takový truck co spolyká za rok 36000 litrů (LOL) rostlinného oleje taky není k zahození. Takže vzhůru k světlím zítřkům :-)
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

Kocourkov (LOL) nakonec osvobodi vyrobce a zatrhnou to jednotlivcum protoze kdyz si kazdy bude moct jezdit na co chce tak z toho pro ne nic nebude kdezto kdyz budo osvobozeni pouze certifikovani vyrobci biopaliv tak svagr kazdeho pana poslance bude mit alespon dve firmy na vyrobu biopaliv :D , Je to burt tahle ta zemne se v tehle sragorach bude patlat jeste mooooc dlouho.
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
bartjo
Přispěvovatel

Re: Pozor, nová legislatíva v ČR !

Příspěvek od bartjo »

truck píše:
rasol píše:Pre užívateľov RO v Českej republike mám overenú nepríjemnú správu: Od 1.1.2008 bude v ČR rastlinný olej zaťažený spotrebnou daňou v plnej výške. Jeho používanie sa stane opäť konšpiračným s nemilými následkami v prípade zistenia pracovníkmi Colnej správy ČR.
Pro uživatele RO v České republice mám ověřenou příjemnou zprávu: Od 1.1.2009 bude v ČR rostlinný olej opět osvobozený od spotřební daně. :D
Naši zákonodárci totiž zjistili že přimícháváním pár deci MEŘA do nafty ty unijní směrnice nějak nezvládáme. :x Je tam sice spíše náděj v rozšíření spotřeby bioetanolu, ale takový truck co spolyká za rok 36000 litrů (LOL) rostlinného oleje taky není k zahození. Takže vzhůru k světlím zítřkům :-)
Zdar borci,
taky jsem to četl, jednají o tom.
Jednu věc si ale myslím: až to bude legální, "pánové nahoře" se postarají o to, aby to nebylo výhodné (leda tak pro ně).
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“