nafta a její cena
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- warhead_cz
- Přispěvovatel
No ta cena je fakt děsivá, začínám vymejšlet nějaké náhradní řešení. Přemejšlel sem co by řekla Octavie na 70% naftu + 30% rostlinej olej. Jestli kdyby se do toho pridala nejaka prisada na zvyseni filtrovatelnosti pri nizsich teplotach, jestli by to fungovalo.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Viete jak sa hovori mne je jedno kolko stoji nafta ja tankujem aj tak len za 500Sk.
Je to na hovno nieco asi nebude v poriadku ked na Hrdom slovensku pytaju za liter 40SK a v rakusku si naberiem za 1,1eur .neviem ci su tie ceny opodstatnene ale jedno je iste ze sa vieme len stazovat a platime.Keby sa jednalo o to vyjadrit spolocne nespokojnost tak su vsetci individualisti.myslim ze to ze zdrazuji potraviny asi aj suvisi s naftou nakoniec vsetko sa vozi nakladakmi a tie spaluju naftu.
Teda treba sa este vozit kym na to mame lebo Dobre uz bolo.(a to som mal v plane kupit 6 valec)
Lebo vyzera to tak ze svet sa uz nebude delit na bielich,ciernych,katolikov a moslimov ale na tych CO MAJU a na tych CO NEMAJU
Je to na hovno nieco asi nebude v poriadku ked na Hrdom slovensku pytaju za liter 40SK a v rakusku si naberiem za 1,1eur .neviem ci su tie ceny opodstatnene ale jedno je iste ze sa vieme len stazovat a platime.Keby sa jednalo o to vyjadrit spolocne nespokojnost tak su vsetci individualisti.myslim ze to ze zdrazuji potraviny asi aj suvisi s naftou nakoniec vsetko sa vozi nakladakmi a tie spaluju naftu.
Teda treba sa este vozit kym na to mame lebo Dobre uz bolo.(a to som mal v plane kupit 6 valec)
Lebo vyzera to tak ze svet sa uz nebude delit na bielich,ciernych,katolikov a moslimov ale na tych CO MAJU a na tych CO NEMAJU
toledo sport TDI PD upravy rok2009:kat off.
opel astra TDS
Yamaha FZ6S
opel astra TDS
Yamaha FZ6S
- Mongo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
mhmmm pekny diskusny prispevok....ale zato opodstatnený. jedina chyba ktora sa zacina diat na celom svete je ze india a cina na kazdym dnom o xy obyvatelov viac.... su to rozvojove krajiny a vsetci ich dotuju..... takze aj koli tomu su ceny take ake su aj ked by byt nemuseli....a vedecke dotazy typu:ropa dojde v roku 2015 a podobne.. to uz neriesil lebo podla "vedcov" mal byt uz dokonca aj koniec sveta... treba sa sice pripravit na to ze bude mozno horsie... ale ja som vecny optimista... a verim ze sa na tomto svete udeje nieco pre nase + a bude to radikalne + v prosech vsetkych....
Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4
Passat B5.5 2.8 V6 4motion so skromným nájazdom 574000km
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Ale aj take USA si spapa pre komfort obyvatelov ktori vsade chodia autom vela ropy a to nie je rozvojova krajina...Na jednej strane su ludia ktori su v rozvojovej krajine, je ich vela a maju velku spotrebu a na druhej strane je najsilnejsia ekonomika na svete kde si kazdy zije svoj americky sen a maju tiez velku spotrebu. Koniec koncov doplacame na obidva modely...Mongo píše:mhmmm pekny diskusny prispevok....ale zato opodstatnený. jedina chyba ktora sa zacina diat na celom svete je ze india a cina na kazdym dnom o xy obyvatelov viac.... su to rozvojove krajiny a vsetci ich dotuju..... takze aj koli tomu su ceny take ake su aj ked by byt nemuseli....a vedecke dotazy typu:ropa dojde v roku 2015 a podobne.. to uz neriesil lebo podla "vedcov" mal byt uz dokonca aj koniec sveta... treba sa sice pripravit na to ze bude mozno horsie... ale ja som vecny optimista... a verim ze sa na tomto svete udeje nieco pre nase + a bude to radikalne + v prosech vsetkych....
Kolotoč TUNING
Netvrdim ze nie...Mali sme u nas navstevu z USA tak som sa niecomu priucil...V meste sa vraj bez auta nepohnes a MHD akosi vela ludi neuznava...Kadejaky spratek tam ma Mustanga ktory na ich pomery nie je velmi drahy... Tvoj diesel papa urcite menej ako nejake V8 ktorych je tam pozehnaneorigoš píše:To nemusíš chodit až za moře. U nás je hodně lidí, co jezdí autem "i na záchod"kde si kazdy zije svoj americky sen a maju tiez velku spotrebu.
Já to dělám taky z časocých důvodů, protože naftu si koupit na rozdíl od času mohu.
Kolotoč TUNING
- Mongo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
no tak USA je zasa kapitola sama o sebe.... ich ekonomika rastie aj vdaka celosvetovej hluposti.... oni totiz diktuju ceny ropy...a pre nich to ma len a len pozitiva...no a btw... v USA ked mas europske auto a este diesela tak platis 2 az 3x taku poistku za auto ako domacej produkcie.. ak ked je to auto lepsie ma mensiu spotrebu atd atd... take USA je jedna veelmi zazracna krajina...jeden znamy co tam zije tak ma BMW 2.0d a vravi ze len vdaka tomu ze dobre zaraba si to auto moze dovolit koli poistke a tak...
Octavia Combi AGR face- Faza 1 in progress (288/232) co nevidiet VA, S764 , Bilstein B4
- Mongo
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
no a to sa kde pisalo ze ma stat liter vodiku az tolko??? podla mna je to len hlupy osial.. lebo za par rokov si ho bude moct kazdy vyrobit doma...Vecernicek píše:chápejte, oni se snaží dotlačit cenu na cenu vodíku kterej prej bude stát 120czk za litr...
Cele je to postavene na hlavu...Inac dost u nich idu popri americkych aj japonske auta...Co sa tyka cien auta tak znami su ucitelska rodina matka aj otec pracuju v skolstve a mozu si dovolit pre celu rodinu auta ktore su u nich spotrebny tovar... Na Slovensku to asi este dlho nebude mozne aby mala ucitelska rodina takyto standardMongo píše:no tak USA je zasa kapitola sama o sebe.... ich ekonomika rastie aj vdaka celosvetovej hluposti.... oni totiz diktuju ceny ropy...a pre nich to ma len a len pozitiva...no a btw... v USA ked mas europske auto a este diesela tak platis 2 az 3x taku poistku za auto ako domacej produkcie.. ak ked je to auto lepsie ma mensiu spotrebu atd atd... take USA je jedna veelmi zazracna krajina...jeden znamy co tam zije tak ma BMW 2.0d a vravi ze len vdaka tomu ze dobre zaraba si to auto moze dovolit koli poistke a tak...
Kolotoč TUNING