Vstřikování vody

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

neřekl bych že jen kropení IC vodou stálo 10 000 marek byl to celej kit věř mi ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Brejk
Sběrač informací
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brejk »

Ladas píše:neřekl bych že jen kropení IC vodou stálo 10 000 marek byl to celej kit věř mi ;)
Jo to jo, ale ze v tom kitu nebyl primo VLV system, ale "jen" ostřik IC. Jinak v nem bylo jiny turbo, pisty... a mimo jine i paty vstrik...
A3 1.9 TDi - AHF, chip, výfuk, spojka 240mm, sport. podvozek, 103 kW
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

tak to už přesně nevím včera jsem na to zběžně koukal a bylo to v němčině a komplet seznam si už nepamatuju každopádně bude oživený peklo Uno 1.6T :o
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Brejk
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brejk »

Ladas píše:tak to už přesně nevím včera jsem na to zběžně koukal a bylo to v němčině a komplet seznam si už nepamatuju každopádně bude oživený peklo Uno 1.6T :o
Jo, da se pouzit blok z 1.6, taky jsem kdysi chtel postavit tuhle záležitost, dokonce uz mam doma rozebranej nahradni motor a zrepasovanou hlavu ale uz to takhle lezi dva roky. To vis, kdyz jsem mival cas,, nemival jsem penize. Kdyz mam jakz takz penize, nemam zase cas (wallbash)
A3 1.9 TDi - AHF, chip, výfuk, spojka 240mm, sport. podvozek, 103 kW
Manhaus
Přispěvovatel

Příspěvek od Manhaus »

zdravím Vás, ohledně vstřikování vody do motoru, jaký na to máte názor? Našel jsem snow performance kit na diesly a píšou, že při aplikaci vody je snížení teploty v sání až o 60 stupňů. je to možné? Má to nějaký negativní vliv na motor? tak si říkám jestli by to nebylo i lepší než se nimrat s intercoolerem. a vyjde to v podstatě cenově skoro podobně, možná levněji. (hm)
VW Bora 1.9TDi AHF - FB Sprint 764, jednohmota s HDS(2x3,5mm), chip by TDIFun - 154PS, 390nm
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Muze dojit i k vyssimu zvyseni. Dulezite je jen dbat na dva dulezite aspekty. Prvni souvisi s druhym a to aby se tam vstrikovalo opravdu takove mnozstvi, ktere ma efekt, protoze to muze mit i kontraproduktivni dopad. Turbodmychadlo potrebuje pro efektivni vykon urcitou teplotu spalin (jinak "strada", chapej pracuje neefektivne). Jako reseni misto IC se to obcas pouziva, nicmene to neni tak kvalitni a hlavne soustavne reseni. Pro predstavu, v pripade, ze nepouzivas IC, spotreba te vody je vyssi, nezli spotreba paliva (crazy)

Take je potreba brat v uvahu fakt, ze je vhodne onu vodu "vyjet", tzn. to pred vypnutim motoru jeste projet bez vstrikovani. Jak dlouho Ti asi nikdo presne nerekne, nicmene v pripade, ze bys nepouzival IC vubec, tak by to mohl byt problem.

Jinak mist pro vstrikovani (chapje umisteni trysek) je hned nekolik - pred/za: airbox, turbo , IC, do sacich svodu nebo primo do sacich kanalu (dalsi si ted nevybavuji).

Rozhodne to neni jen takova sranda a muze dojit k poskozeni motorovych dilu...jinymi slovy, slovy klasika: "To neni jako prace s buzolou." :D

Ted jsem se byl kouknout na jejich strankach:
http://www.snowperformance.de/galerie/v ... rbo-7.html
... to reseni pro sani je krajne nevhodne. Mel jsem takto (pres "duty" ventilek od nakladaku) resenou prostupku, resp. vyvod na hadicku k barometru a casem to vedlo k netesnostem a poskozeni hadice (te same jako na obrazku).

Nejvetsi sprostarnu na tom kitu beru to cerpadlo, ktere je identicke s cerpadlem, ktere se pouziva v USA na ostrik travniku a stoji par dolaru. Mam ho doma, a krome vzhledu ma i stejne parametry, takze ano, jsem si jist.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

není trochu moc ze 112 na 145k ?
nebo u 2.0tdi 140k, chip na 176k a s vodou 215
jen se ptám, zdá se mi to přehnané
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Manhaus
Přispěvovatel

Příspěvek od Manhaus »

nechci ho vyuzivat misto intercooleru, napadla me pouze takova myslenka protoze se seriovym coolerem je ve vetsich teplotach pri mych upravach auto lenivejsi a chtel jsem prave timto systemkem tomu nasavanemu vzduchu trochu zchladit pírka :)ale určitě ne nahradit IC za vstřikovanou vodu, to určitě ne.to jak to maji udelane na tom golfiku se mi taky moc nelibi, ale spis jsem zvazoval soupnout to za egr, primo na saci parohy... rozprach sem mel predstavu nastavit spis nizsi k ochlazeni nasavaneho vzduchu nez vykonovemu zlepseni... takze jak rikam, nebyla by to nahrada za IC, ale spise pomocna berlicka ke stavajicimu IC... tak by to mohlo byt?
VW Bora 1.9TDi AHF - FB Sprint 764, jednohmota s HDS(2x3,5mm), chip by TDIFun - 154PS, 390nm
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@Smoke: urcite to nebude jen vodou, podle me minimalne strik W/M ale i me se ty hodnoty zdaji nevidane dost vysoke
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Manhaus
Přispěvovatel

Příspěvek od Manhaus »

Foreste a dala by se někde ta vysokotlaká pumpa sehnat?
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

PM

Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“