Červená nafta ???

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

oldaf
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od oldaf »

U nás jsem žádnou červenou naftu neviděl. Kupuju sem tam naftu od jednoho zemědělce a ten si normálně jezdí pro naftu do kombajnu s 1000litrovou nádrží na normální pumpu. Tam ji normálně zaplatí a pak si to řeší papírově a stát mu něco vrací ale jak to přesně funguje to nevím a ani to nezkoumám, hlavně že mi natankuje :o :D
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

A co si pamatuju tak jsem viděl obarvenej benzín ale to bylo od rusáků ve Stráži pod Ralskem naposledy před 19-ti rokama.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

u nás ivani prodávali taky jezdili na přívoz pro bílé cihly, já bral třeba čtyřicet litrů benzínu jestli si dobře pamatuji po šesti za litr a do těch dvou kanystrů bez výplachu si nechali načepovat 40 l červeného vína a odjezd, tak jsem ještě vydělal :-D miloš
oldaf
Aktivista

Příspěvek od oldaf »

Jojo to bylo něco za litr čůča 20litrů benzínu i s kanystrem :D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

(LOL)
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 12:07, celkem upraveno 1 x.
slovacek.milos
Aktivista

radluk ona ta zemědělská nafta není zbavená DPH pokud je kdokoliv plátce DPH dostane DPH zpět, pokud není nedostane nic, tam jde o to že pokud provozuješ zemědělskou činnost dostaneš vrácenou část daně z minerálních olejů a to je jakože zelená nafta miloš
koule
Přispěvovatel

Příspěvek od koule »

Ladas píše:
Zelenka píše:Je to normální nafta akorát barvená specielním barvyvem. a pozor na celní správu.
měla by být mastnější jinak je to normální nafta
tak si do toho strč prsty a uvidíš že je naopak sucha proto 2l hydrauliky na 20l červený a je to mam to vyzkoušený :)
ducato 1.9d POWERHIDRAULIK FILTRY Z LIAZU už nemam.
koule
Přispěvovatel

Příspěvek od koule »

kartmen píše:
slovacek.milos píše:fakt jste někdo viděli červenou naftu zemedělskou osvobozenou od daní v české republice? na slovensku jo v čr jezdí zemědělci na normální naftu a ta červená je lehký topný olej k vytápění objektů a sušiček pokud pochází ze zemědělství tak je to třeba LIO pro vytápění slepičáren a podobně žádná červená nafta není v čr jako motorová nafta miloš
V tomto případě bych si dovolil souhlasit (hm)
ja taky ale v polsku ji maj a podle obdělavaný plochy maj narok na tu červenou. ale pak mu to z letadla vyfotěj a když to nemá v cajku tak je v prde.. :)
slovacek.milos
Aktivista

koule píše:
kartmen píše:
slovacek.milos píše:fakt jste někdo viděli červenou naftu zemedělskou osvobozenou od daní v české republice? na slovensku jo v čr jezdí zemědělci na normální naftu a ta červená je lehký topný olej k vytápění objektů a sušiček pokud pochází ze zemědělství tak je to třeba LIO pro vytápění slepičáren a podobně žádná červená nafta není v čr jako motorová nafta miloš
V tomto případě bych si dovolil souhlasit (hm)
ja taky ale v polsku ji maj a podle obdělavaný plochy maj narok na tu červenou. ale pak mu to z letadla vyfotěj a když to nemá v cajku tak je v prde.. :)
oni tam mají katastr nemovitostí tady to dělají taky musíš vypisovat papírů a pak to kontrolujou, co vím od souseda naproti tak ve francii je to volnější :-D miloš
koule
Přispěvovatel

Příspěvek od koule »

slovacek.milos píše:
koule píše:
kartmen píše: V tomto případě bych si dovolil souhlasit (hm)
oni tam mají katastr nemovitostí tady to dělají taky musíš vypisovat papírů a pak to kontrolujou, co vím od souseda naproti tak ve francii je to volnější :-D miloš
je to neuvěřitelný kam se na tomhle foru člověk dostane :)
slovacek.milos
Aktivista

on ten můj soused od naproti je polák tak ty informace mám od něj, ve francii platí za tu červenou prej 15 korun tankuje na statku, třeba je to kec nevím :) miloš
Pavel
Přispěvovatel

Příspěvek od Pavel »

To Oldaf:

červaná nafta (barvou) se normálně prodávala na benzínkách v Globusu
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Pavel píše:To Oldaf:

(rofl) to snad nééé a kdy ???

§ 134q
Je zakázáno
c) nabízet k prodeji nebo používat značkované minerální oleje uvedené v § 134m odst. 1 pro pohon motorů,

§ 142 Účinnost
1. Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2004,
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:
Pavel píše:To Oldaf:

(rofl) to snad nééé a kdy ???

§ 134q
Je zakázáno
c) nabízet k prodeji nebo používat značkované minerální oleje uvedené v § 134m odst. 1 pro pohon motorů,

§ 142 Účinnost
1. Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2004,

a ten zákon má číslo jaké to by mě zajímalo dík miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) jaj miminko napsat do vyhledávače: zákon o spotřebních daních snad umíš néééé!!!!

tebe bude asi zajímat tohle: http://business.center.cz/business/prav ... cast2.aspx

pro úplnost: http://business.center.cz/business/prav ... trebnidan/

doporučuju přečist i to spodní pro tvůj případ o těch množstvích se mi to tam zdá trochu rozdílné. Naštuduj to a dej ZS vědět kolik můžu.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“