Celodenní svícení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
já když jedu jen ve měste po nákupech, tak pokud není šero či tma, tak skoro ani nerozsvítím...ale mimo město, tj po okreskách nebo dálnici je zapnu, přeci jenom se tam člověk pohybuje vyšší rychlostí, tak je lepší být pro jistotu dobře viděn...
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300

Moc se mi celodenní svícení nelíbí. Myslím, že to přímo ohrožuje viditelnost chodců a cyklistů, možná že mimo obce to není tak nebezpečné...
Navíc většina starších vozidel není přispůsobena dodávat proud do světel a ještě do baterie při pomalé jízdě městem.
Nové vozy, mající celoplastová př. světla se obtížně chladí od tepla produkovaného žárovkami (H4, H7, H1...) při venkovní teplotě +25°C při pomalé jízdě, na křižovatce, atd.
V šedivých severských zemích to asi má opodstatnění ale u nás??!!!
Navíc většina starších vozidel není přispůsobena dodávat proud do světel a ještě do baterie při pomalé jízdě městem.
Nové vozy, mající celoplastová př. světla se obtížně chladí od tepla produkovaného žárovkami (H4, H7, H1...) při venkovní teplotě +25°C při pomalé jízdě, na křižovatce, atd.
V šedivých severských zemích to asi má opodstatnění ale u nás??!!!
Mě se celodenní svícení taky moc nezamlouvá. V zimě to má opodstatnění, ale v létě. ALE co mě hlavně sere je jejich přístup. Nerozvícení je pokutováno 2000kč na místě a 1 nebo 2 body(to nevím přesně). Pokud pojedeš do 20km rychleji v obci, tak je sazba 1500kč na místě a 2 body.
Mám to chápat tak, že je výhodnější svítit a jet 69km, než 50km a nesvítit. - myšleno jen obrazně
Tak to je výchova. FAKT NA NASRÁNÍ.
od 1 to bude mazec.
Mám to chápat tak, že je výhodnější svítit a jet 69km, než 50km a nesvítit. - myšleno jen obrazně
Tak to je výchova. FAKT NA NASRÁNÍ.
od 1 to bude mazec.
GOLF IV 1,9 TDI ALH - trysky 81KW, turbo 1749VA a 159kobyl