Treba to unika v hlavnim brzdovem valci a prepousti se to za pist. Tak by to neunikalo ven, ale pedal by klesal.Matrix píše:No já nevím, zase si říkám, když je hydraulickej okruh uzavřenej a není v něm vzduch a kapalina je nestlačitelná, tak by ten medál měl mít nějaké dno, né ??? Takhle to vypadá, jako by ten tlak někam utíkal... Anebo se nafukují brzdové hadice ?
Brzdy - dlouhý chod pedálu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- frantacech
- Aktivista
RUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....No já nevím ale dělal mi to T4 a v servisu vyměnili kotouče s destičkama pak posilovač,vývěvu,hlavní brzd.válec a když mi to dali že je to hotový tak mi to dělalo víc než před tím.Teď mám nový Vito a taky to dělá.Na Pašíkovi ale nevím.......až v něm v sobotu pojedu tak to zkusím ale myslím že malinko je to taky znát.......ale nemůžu to tvrdit 100%.....jenom ještě když jsem míval Tempru tak ta to nedělala.......ta měla pedál natvdo.
Zejtra to strčím do servisu a uvidím, ale raději si nechám zavolat jestli na tom budou něco měnit... Ono to brzdí docela dobře, není problém "zablokovat" kola, ale musí se hodně prošlápnout pedál. Zas kdyby někde utikal tlak, tak by to zase nebrzdilo asi tak dobre, at by to podtejkalo nekde na hl. br. válci. Zavzdušněný to snad takynení, servis to odvzdusnil, doma jsem si pak udelal odvzdušnění hydraulické jednotky => uvedení do základního nastavení. Řekl bych že právě po tom odvzdušnění hyd.jed. to brzdí o něco líp, ale nevyřešilo to problém dlouhého chodu.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Tak jeden z největších servisů v HK Autouniservis s.r.o je zrušenej, tak jsem dostal tip od kolegy z práce, na jednoho chlapíka. Když jse se s ním zkontaktoval, a řekl mu že mi brzdy odvzdušňovali chlapy bez diagnostiky a pak že jsem to dělal VAGem přes základní nastavení, řekl mi že se to má dělat jen se zapnutým zapalováním a že to jde i bez diagnostiky, že se tím prej tam povolej nějaký ventily a jde to pak odvzdušnit, co si o tom myslíte ??? Říkal že ta dílenská příručka nemá úplně správné postupy.
Mám podobný problém VectryB, mám ještě Polo a to to nedělá.Matrix píše:Tak jeden z největších servisů v HK Autouniservis s.r.o je zrušenej, tak jsem dostal tip od kolegy z práce, na jednoho chlapíka. Když jse se s ním zkontaktoval, a řekl mu že mi brzdy odvzdušňovali chlapy bez diagnostiky a pak že jsem to dělal VAGem přes základní nastavení, řekl mi že se to má dělat jen se zapnutým zapalováním a že to jde i bez diagnostiky, že se tím prej tam povolej nějaký ventily a jde to pak odvzdušnit, co si o tom myslíte ??? Říkal že ta dílenská příručka nemá úplně správné postupy.
Problém je v mechanické části ABS, jsou tam přepouštěcí ventily, které netěsní a tím dochází k pomalému propouštění kapaliny uvnitř ABS. U Opla k tomu vyšla dokonce jakási jejich technická informace jak postupovat při reklamaci. Popisují tam i postup jak to zjistit, má se na mechanice ABS odšroubovat nějaká krytka na tom ventilu, zašroubovat tam imbus, čímž se ventil má přitlačít, šlápnout na brzdu a nesmí tam protékat kapalina. Ty ventily tam jsou snad čtyři. Na Vectře mi to dělá už 6 let a je to stále stejné, na STK všechno OK za jízdy se mi ještě nikdy nestalo že bych brzdil tak dlouho, že by pedál klesl až na doraz. Takže jsem mechanickou část ABS neměnil. Jednomu známému to dělalo ABS na Jeepu, stále to reklamoval, v servise vyměnily všechno možné a stále stejný problém. Tak jsem mu poradil ať je donutí vyměnit mechanickou část ABS a bylo po problému i když se nejdřív kroutili že je to zbytečný. Bude to asi problém ABS-ka nezávazně na značce vozu.
Je to jen moje zkušenost a názor a nemusí to být pravidlo.
Roman
Tak mi bylo sdeleno, ze kdyz tam mam kotouce ATE Powerdisk a nejezdim sportovne,ze se nemam divit,ze to nebrzdi tak jak by melo. No a pokud jde o to jak mi klesal pedal kdyz se podrzel seslapnutej,tak bude asi zavada na tesneni pistku v hl. br. válci, což sem tak nějak předpokládal, takže mě čeká vyměna počítam tak za 2.500,-
Akorát se m nějak nezdá to s těma kotoučema, že prej ta drážka na tom disku způsobuje horší kvalitu brždění a pedál více pruží... No nevím, může se k tomu nějaký odborník přez brzdy anebo lidi co maj taky ATE Powerdisk ? Je potřeba na ně používat nějaké sešl tvrdé destičky ?
Akorát se m nějak nezdá to s těma kotoučema, že prej ta drážka na tom disku způsobuje horší kvalitu brždění a pedál více pruží... No nevím, může se k tomu nějaký odborník přez brzdy anebo lidi co maj taky ATE Powerdisk ? Je potřeba na ně používat nějaké sešl tvrdé destičky ?
Minuly tyzden som repasoval zadne brzdice a podelim sa so svojimi skusenostami.
Ak je sustava brzdovy valcek a piestik vycisteny, takze piestik vobec nezadiera, pri odbrzdeni (poklese tlaku v brzdovej sustave na nulu) ma piestik tendenciu sa sam zatiahnut dovnutra do valceka o nejake desatinky milimetra, pretoze tesniaca manzeta vo valceku pruzi. To vysvetluje, preco brzdovy pedal moze mat predlzeny chod. Totiz piestiky pri cistych brzdicoch prekonavaju vacsiu vzdialenost, az kym nezacnu tlacit na brzdove dosticky. Pri zadrhavajucich brzdach sa tento pohyb piestika smerom dovnutra valceka nedeje.
Nieco podobne sa deje pri sustave brzdova dosticka a brzdovy kotuc. Pokial brzdova dosticka a brzdovy kotuc nie su este spolu dokonale zabehnute, dochadza k zvacsenemu odtlacaniu brzdovej dosticky od kotuca pri odbrzdeni. To ma taktiez za nasledok predlzenie drahy brzdoveho pedalu pri brzdeni.
Na drahu brzdoveho pedalu moze mat taktiez vplyv nastavenie rucnej brzdy. Pri dnesnych autach je rucna brzda vacsinou samonastavitelna, ale to samonastavenie sa deje v malych skokoch. Pokial je rucna brzda nastavena tak, ze ciastocne brani piestikom v zadnych brzdicoch vratit sa na svoje miesto, draha brzdoveho pedalu pri brzdeni sa moze ciastocne skratit.
Stale hovorime o dobrych brzdach bez akejkolvek zavady.
Ak je sustava brzdovy valcek a piestik vycisteny, takze piestik vobec nezadiera, pri odbrzdeni (poklese tlaku v brzdovej sustave na nulu) ma piestik tendenciu sa sam zatiahnut dovnutra do valceka o nejake desatinky milimetra, pretoze tesniaca manzeta vo valceku pruzi. To vysvetluje, preco brzdovy pedal moze mat predlzeny chod. Totiz piestiky pri cistych brzdicoch prekonavaju vacsiu vzdialenost, az kym nezacnu tlacit na brzdove dosticky. Pri zadrhavajucich brzdach sa tento pohyb piestika smerom dovnutra valceka nedeje.
Nieco podobne sa deje pri sustave brzdova dosticka a brzdovy kotuc. Pokial brzdova dosticka a brzdovy kotuc nie su este spolu dokonale zabehnute, dochadza k zvacsenemu odtlacaniu brzdovej dosticky od kotuca pri odbrzdeni. To ma taktiez za nasledok predlzenie drahy brzdoveho pedalu pri brzdeni.
Na drahu brzdoveho pedalu moze mat taktiez vplyv nastavenie rucnej brzdy. Pri dnesnych autach je rucna brzda vacsinou samonastavitelna, ale to samonastavenie sa deje v malych skokoch. Pokial je rucna brzda nastavena tak, ze ciastocne brani piestikom v zadnych brzdicoch vratit sa na svoje miesto, draha brzdoveho pedalu pri brzdeni sa moze ciastocne skratit.
Stale hovorime o dobrych brzdach bez akejkolvek zavady.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
Ahoj
mam octu 1.9TDI 81kw ESP a dela me to take - brzdi, ale pedal se pomalu propada az k podlaze(navic bych od auta s kotoucema vzadu cekal lepsi vykon - subjektivne), ale co by me zajimalo - jakmile seslapnu pedal rychle 2x zasebou (jako bych chtel ,,napumpovat,, u zavzdusneneho auta) tak okamzite ztvrdne. Dela vam to u tohoto problemu take? Ci to vypada na zavzdusneni? Dik
mam octu 1.9TDI 81kw ESP a dela me to take - brzdi, ale pedal se pomalu propada az k podlaze(navic bych od auta s kotoucema vzadu cekal lepsi vykon - subjektivne), ale co by me zajimalo - jakmile seslapnu pedal rychle 2x zasebou (jako bych chtel ,,napumpovat,, u zavzdusneneho auta) tak okamzite ztvrdne. Dela vam to u tohoto problemu take? Ci to vypada na zavzdusneni? Dik
Jenda
Přidám svou zkušenost:setkal jsem se stím jednou při výměně desek jak je popsáno výše.Problém byl v tom,že jsem špatně vyčistil a neoškrábal dostatečně rez z drážek vedení desek , ty se prohýbaly a tím se i hodně vracel pístek.Tím se prodloužila i dráha padálu.Po důkladném očištění perfektní.Jinak Power disky jsem dával sestře na auto s deskama Ferrodo DS a v pohodě.