Blow Off ventil
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Opravte mě jestli se mýlím, ale benzín pracuje s konstantním poměrem vzduch-palivo, tedy pro zvýšení otáček musíš přidat vzduch a ECU ti přidá adekvátní množství paliva, pro pokles zase vzduch ubrat. Jinak budeš mít směs buď moc bohatou nebo chudou (pomalé hoření a větší teplotní zátěž). Takže benzínový motor na rozdíl od naftového vyžaduje systém regulace nasávaného vzduchu.
- Kornout
- Aktivista
Odpovědi: 0
Právě chudá směs by u benzína nehořela, jenže nezapomeň, že dávkování paliva není u FSI limitováno otevřením sacího ventilu, tudíž lze palivo vstřikovat (díky podstatně větším vstřikovacím tlakům) těsně před úvratí a hlavně palivo je směrováno na svíčku, takže hoří i chudá směs, toto je situlace při nízkém zatížení, u vyšího je tomu jinak, palivo je dávkováno už při plnění válce a to postupně, z toho pramení i název FSI (Fuel Stratifield Injection) tj. Vrstvené vstřikování paliva.Sid píše:Opravte mě jestli se mýlím, ale benzín pracuje s konstantním poměrem vzduch-palivo, tedy pro zvýšení otáček musíš přidat vzduch a ECU ti přidá adekvátní množství paliva, pro pokles zase vzduch ubrat. Jinak budeš mít směs buď moc bohatou nebo chudou (pomalé hoření a větší teplotní zátěž). Takže benzínový motor na rozdíl od naftového vyžaduje systém regulace nasávaného vzduchu.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW

- Kornout
- Aktivista
JJ, tenkrát tomu říkaly GDI, ale myslím si že tenkrát ta technologie neměla takové možnosti, jako nyní. Podle mě, tomu hodně pomohly právě naftové motory, resp. vývoj technologií vstřikování nafty.scream píše:stejne nechapu, proč to vyhrabali. pokud vim, je to technologie od Mitsu, kterou už v 90-tých letech zavrhli....
KTM 250 SX-F

- MirekX
- Aktivista
Tak má to FSI (TFSI) klapku nebo ne
? Docela bych to rád věděl 

Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
To Marcos: Asi tě bohužel budu muset, leč nechtíc, vyvést z omylu
)
Motory FSI škrtící klapku postrádají, motory TFSI také, ale v jejich sacím traktu se přeci jen už nějaká ta klapka najde a to hned několik, které jsou ovládané servomotorem a slouží pouze pro usměrnění proudícího vzduchu do spalovacího prostoru
)
Pokud mi nevěříš, rád ti pošlu link, kde to tvrdí sám výrobce těchto motorů, který to snad, tedy doufám, ví
)
Peace

Motory FSI škrtící klapku postrádají, motory TFSI také, ale v jejich sacím traktu se přeci jen už nějaká ta klapka najde a to hned několik, které jsou ovládané servomotorem a slouží pouze pro usměrnění proudícího vzduchu do spalovacího prostoru

Pokud mi nevěříš, rád ti pošlu link, kde to tvrdí sám výrobce těchto motorů, který to snad, tedy doufám, ví

Peace

Důkaz, ze tam skrtici klapka je. Bohuzel nemam primy link na ten PDF soubor, ale tady jsem jej upnul: http://rapidshare.de/files/28985258/VW20T.pdf.html Pro neznale, hledat polozku s nazvem "throttle valve", coz je skrtici klapka.
A tady jsou dva rezy motory fsi, kde je evidentne videt, ze je tam klapka: http://dieselstation.com/wallpapers/Vol ... 06-021.jpg ,
http://dieselstation.com/wallpapers/Vol ... -V-016.jpg

http://dieselstation.com/wallpapers/Vol ... -V-016.jpg
Naposledy upravil(a) Marcos dne 11 srp 2006, 10:06, celkem upraveno 2 x.
-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
To Marcos: Link na soubor s "údajnou škrtící klapkou" je pěkný, ale po stáhnutí nefunkční, ale tušil jsem, že mi nebudeš věřit, proto zde přikládám link na audi tech centrum, kde snad vědí o čem mluví ...
http://audi.cz/lexicon/fsi/
Respektive, komu se to nechce číst celé, přikládám sem celý článek se zvýrazněnou pasáží:

http://audi.cz/lexicon/fsi/
Respektive, komu se to nechce číst celé, přikládám sem celý článek se zvýrazněnou pasáží:
A zde TFSI a jeho regulační klapky:Technologie přímého vstřikování benzinu FSI zvyšuje točivý moment a výkon zážehových motorů, snižuje jejich spotřebu až o 15 procent a snižuje množství škodlivin ve výfukových plynech. Na rozdíl od vstřikování benzinu do sacího potrubí proměnné délky běžných zážehových motorů se palivo u motorů FSI vstřikuje přímo do spalovacích prostorů. Škrticí klapka při této technologii odpadá. Motor není škrcen a snižují se tepelné ztráty, což přináší vyšší výkon a lepší hospodárnost. Systém využívá dva režimy práce: Spalování vrstvené směsi při dílčím zatížení a spalování homogenní směsi při plném zatížení. V provozu s vrstveným plněním se vytváří směs, která je schopna zapálení, jen v úzké oblasti kolem zapalovací svíčky. Elektronika motoru zjistí stav zatížení agregátu a prostřednictvím systému vstřikování řídí okamžik vstřiku, tlak vstřiku a vstřikované množství a přes vstupní vzduchový kanál i vnitřní proudění ve válci. Při plném zatížení umožňuje princip FSI zvýšení kompresního poměru, čímž se zvyšuje účinnost a motor má vyšší výkon.
Zvážení věrohodnosti obou příspěvků nechám už na vás, každý ať si uzná za pravdu co se mu hodíZážehový čtyřválec 2.0 T FSI je prvním agregátem kategorie motorů s přímým vstřikováním benzinu přeplňovaný turbodmychadlem. U motorů FSI se benzin vstřikuje přímo do spalovacích prostorů, vysokotlaký systém „common-rail“ pracuje s tlaky až 110 barů. Blok motoru 2.0 T FSI je vyrobený z šedé litiny GG 25, která je velmi pevná a vyniká i výbornými akustickými vlastnostmi. Ke klidnému a vyváženému chodu motoru 2.0 T FSI přispívá i dvojice protiběžných vyvažovacích hřídelů. Výkon od klikového hřídele se přenáší trojbokým řetězem, který pohání zároveň olejové čerpadlo a vyvažovací hřídele. Sací potrubí motoru 2.0 T FSI je vyrobeno ze speciálního plastu. Do sacího traktu jsou integrovány klapky, ovládané krokovým motorem, které usměrňují proudění vzduchu k motoru v závislosti na jeho otáčkách a okamžitém zatížení.
Palivo se shromažďuje v zásobníku „common-rail“, do kterého jej dopravuje vysokotlaké čerpadlo. Do spalovacích prostorů se pak benzin vstřikuje pomocí vstřikovačů umístěných mezi sacími ventily. Ve spalovacích prostorech se tvoří téměř dokonale homogenní směs paliva a vzduchu, což je předpokladem vysokých výkonů a agilní odezvy motoru ve všech režimech práce motoru. Motor se čtyřventilovou technikou (ventily jsou ovládané vahadly s rolnami snižujícími tření) a přeplňovaný turbodmychadlem pracuje s kompresním poměrem 10.5:1, což je hodnota dosahovaná pouze moderními nepřeplňovanými agregáty. Právě turbodmychadlo spolu se sofistikovaným systémem přímého vstřikování benzinu má největší zásluhu na dosažení vynikající termodynamické účinnosti, která je lepší než u motorů se systémem vstřikování benzinu do sacího potrubí i konvenčních přeplňovaných motorů.

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
To Marcos: Asi jsem přes noc oslepl, ale škrtící klapku ani na jednom obrázku opravdu nevidim
)) A upravený pdf soubor se zlepšil akorát v tom, že to není ziplý, ale je to rovnou pdf, jinak funkce stejná, nelze otevřít a ani z něj nic vyčíst ...
Měl jsem za to, že tvrzení na audi tech centru bude dostatečně přesvědčivé - omyl
Nevim jak víc to dokázat, než že dám link na jejich popis motoru ...
A jak jsem psal o příspěvek víš, u TFSI se jisté klapky v sacím traktu nachází! Jen to není škrtící klapka, ale klapky usměrňovací ...

Měl jsem za to, že tvrzení na audi tech centru bude dostatečně přesvědčivé - omyl

Nevim jak víc to dokázat, než že dám link na jejich popis motoru ...

A jak jsem psal o příspěvek víš, u TFSI se jisté klapky v sacím traktu nachází! Jen to není škrtící klapka, ale klapky usměrňovací ...

Hele, ja se nechci dohadovat. Jen davam zdroje mych informaci. Mne ten pdf dokument jede, ale s nejakou chybou. Problem je na strane serveru "czshare" pri uploadu. A o tech usmernovacich klapkach vim v tech sacich svodech, jen nejak nechapu, jak na tech obrazcich nevidis skrtici klapky. To je asi problem mezi monitorem a zidli...
(bez urazky) A upravil jsem link, na rapidshare to facha bez problemu.

-
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
To Marcos: Škrtící klapky? Tam jich je víc? JJ, je to dost možné, třeba je to opravdu ve mně, šlo by teda do toho obrázku zakroužkovat ty "škrtící klapky"? Já teda hledal jen jednu a ani tu jsem nenašel, takže se rád poučím 
A ještě jeden dotaz, myslíš že "http://dieselstation.com" má přesnější informace než tech centrum audi?

A ještě jeden dotaz, myslíš že "http://dieselstation.com" má přesnější informace než tech centrum audi?

Reagoval jsem na to, ze na obou obrazcich nevidis skrtici klapku, tak jsem psal v mnoznem cisle, jako "skrtici klapky". Ok, zakrouzkuju a pozdeji upnu. A k te www dieselstation...nemyslim si, ze by po nocich si kreslili obrazky motoru od VW v Photoshopu a pak je vydavali na svych strankach za origo... 

Tak zakrouzkovane skrtici klapky: http://rapidshare.de/files/28987451/engine_fsi.zip.html