První nalití

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

deflector píše:
slovacek.milos píše:já zrovna tu mareu zrovna měl taky td je to vcelku zdechlina na to že je tam turbo, snad 55 kW, jezdilo jen na kvalitní naftu a to co říkáš když jsem tomu naložil vyletěl oblak černého dýmu to zkus do sekce italské vozy si dát dotaz co stím, jestli je na čerpadle snímač zátěže a jde ji ubrat

já tam jen řešil něco jako nouzák ale bylo to filtrem paliva, dej si tam tu průhlednou hadici a uvidíš sám jde i navést obloukem na sklo a máš jasno pokud tam jde poříd nafta bez bublin a máš potíže tak to bude asi v čerpadle ;) miloš
Co se tyka bublin v palivu tak s tim problem nemam..asi to bylo chvilkove,ale zitra projistotu mam v planu jet do hornbahu pro pruhlednou dvouplastovou hadicku ..jinak, ja mam taky 55kw a oproti te co si mel me na smes oleje a nafty jede o neco lip..zda se me ze jde lip do otacek.. :)
no já už ji mám zas před barákem přidáš plyn na mac a varojí se mraky bublina a pal pěna a konec něco mezi nádržá a filtrem aqsi sací koš uvidíme miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:
deflector píše:
slovacek.milos píše:já zrovna tu mareu zrovna měl taky td je to vcelku zdechlina na to že je tam turbo, snad 55 kW, jezdilo jen na kvalitní naftu a to co říkáš když jsem tomu naložil vyletěl oblak černého dýmu to zkus do sekce italské vozy si dát dotaz co stím, jestli je na čerpadle snímač zátěže a jde ji ubrat

já tam jen řešil něco jako nouzák ale bylo to filtrem paliva, dej si tam tu průhlednou hadici a uvidíš sám jde i navést obloukem na sklo a máš jasno pokud tam jde poříd nafta bez bublin a máš potíže tak to bude asi v čerpadle ;) miloš
Co se tyka bublin v palivu tak s tim problem nemam..asi to bylo chvilkove,ale zitra projistotu mam v planu jet do hornbahu pro pruhlednou dvouplastovou hadicku ..jinak, ja mam taky 55kw a oproti te co si mel me na smes oleje a nafty jede o neco lip..zda se me ze jde lip do otacek.. :)
no já už ji mám zas před barákem přidáš plyn na mac a varojí se mraky bublina a pal pěna a konec něco mezi nádržá a filtrem aqsi sací koš uvidíme miloš
lol..moc sem toho nepochopil :-)
slovacek.milos
Aktivista

klávesnice v angličtině a divná tak problém,
no mám tu mareu, z nádrže jdou bubliny a když přidáš jde pěna a kpnec motor se zastaví nebo se mele na volnoběh prostě přisává vzduch a dost, palivový filtr je ok miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:klávesnice v angličtině a divná tak problém,
no mám tu mareu, z nádrže jdou bubliny a když přidáš jde pěna a kpnec motor se zastaví nebo se mele na volnoběh prostě přisává vzduch a dost, palivový filtr je ok miloš
no kdyby me tam sli porad bubliny tak to nejede..ja myslim, ze se tam pres noc nekde pomalinku udelala u nejake hadicky bublina a ta me zastavila..potom co sem po chcipnuti nastartoval,tak uz to jelo normalne v pohode...ja mam filtr novy
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

tak sme dnes s kamosem vycistili palivovou soustavu (nadrz, saci kos, sitka pred a za cerpadlem) a hlavne sme vycistily vstriky..pry byli dva "mokre" a asi nejspis proto to delalo..je to mozne?
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:tak sme dnes s kamosem vycistili palivovou soustavu (nadrz, saci kos, sitka pred a za cerpadlem) a hlavne sme vycistily vstriky..pry byli dva "mokre" a asi nejspis proto to delalo..je to mozne?
no ono vyčistit to je asi málo je prostě nutno zkontrolovat vstřiky na tlakovačce tam vidíš otvírací tlak a taky jak ti přáší nebo uchcává ;) miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

Chtel bych se zeptat..jaky muze mit vliv na jidzdu vicko nadrze ktere nepropousti vzduch ani dovnitr ani ven..?
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:Chtel bych se zeptat..jaky muze mit vliv na jidzdu vicko nadrze ktere nepropousti vzduch ani dovnitr ani ven..?
odjedeš delší trasu a otevřeš víčko pokud si nádrž nepřisaje vzduch tak ne miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:
deflector píše:Chtel bych se zeptat..jaky muze mit vliv na jidzdu vicko nadrze ktere nepropousti vzduch ani dovnitr ani ven..?
odjedeš delší trasu a otevřeš víčko pokud si nádrž nepřisaje vzduch tak ne miloš
Milosi, me pripada ze temer pokazde kdyz me odpovis, tak odpovidas neco jineho nez to na co sem se ptal..cim to bude ?:-)
slovacek.milos
Aktivista

jestli chceš nějakou kvalifikovanou odpověd tak napiš na čem to víčko je

jsou víčka které odvětrávají nádrž, jsou víčka které těsní nárž, a u novodobých aut jsou víčka které musí spnovat těsnost při podtlaku :)

prostě není víčko jak víčko miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:jestli chceš nějakou kvalifikovanou odpověd tak napiš na čem to víčko je

jsou víčka které odvětrávají nádrž, jsou víčka které těsní nárž, a u novodobých aut jsou víčka které musí spnovat těsnost při podtlaku :)

vicko nadrze u marea 1,9 td...me se jednalo spis o to, jestli to mohlo zpusobovat ty problemy ktere sem popisoval drive v tomto topicu..
slovacek.milos
Aktivista

deflector píše:
slovacek.milos píše:jestli chceš nějakou kvalifikovanou odpověd tak napiš na čem to víčko je

vicko nadrze u marea 1,9 td...me se jednalo spis o to, jestli to mohlo zpusobovat ty problemy ktere sem popisoval drive v tomto topicu..
to víčko to nezpůsobovalo protože nemá takovou funkci ale asi se na tom sere odvětrávání nádrže je to ta tlustá hadice na deklu na nádrži
já se to snažil opravit ale nádrž byla tak zarezlá že bych pohřbil její úchyty tak jsem vrtl dvojku díru do odvětrávací hadice a bylo po problémech miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:
deflector píše:

to víčko to nezpůsobovalo protože nemá takovou funkci ale asi se na tom sere odvětrávání nádrže je to ta tlustá hadice na deklu na nádrži
já se to snažil opravit ale nádrž byla tak zarezlá že bych pohřbil její úchyty tak jsem vrtl dvojku díru do odvětrávací hadice a bylo po problémech miloš
super odpoved..diky moc, tak sem si to predstavoval :-)
kazdopadneted jezdim s pootevrenym vickem nadrze a zatim je to v pohode,ale urcite se mrknu na to odvertavani..jeste jednou diky
slovacek.milos
Aktivista

ještě máš v nádrži čerpadlo které ti čerpá palivo z nádrže do sacího koše musíš zjistit zda vrčí a když odšroubuješ dekl na nádrži pod sedačkama zda je v koši nafta,
nejlépe když máš nádrž skoro prázdnou, pokud je koš prázdný a nafta tam jen prolíná, čerpadlo se netočí tak to je jízda (LOL) :) miloš
deflector
Přispěvovatel

Příspěvek od deflector »

slovacek.milos píše:ještě máš v nádrži čerpadlo které ti čerpá palivo z nádrže do sacího koše musíš zjistit zda vrčí a když odšroubuješ dekl na nádrži pod sedačkama zda je v koši nafta,
nejlépe když máš nádrž skoro prázdnou, pokud je koš prázdný a nafta tam jen prolíná, čerpadlo se netočí tak to je jízda (LOL) :) miloš
jj, taky na to mrknu..ono to problem delalo ale jen rano jak sem psal, po ujeti 200-400m napred ztratilo rychle vykon za bileho dymu z vyfuku a pak to prestalo jet coz byla otazka cca dalsich 50m. Po nekolikerem startovani se auto ale rozjelo a valilo uplne jako by nic,takze si myslim, ze problem s cerpadlem v nadrzi by problem byt nemel. Kazdopadne kdyz sem otevrel nadrz,tak to docela mohutne nasalo vzduch (zvuk jako kdyz otevres cocacolu) :-)...Ale ted jak jezdim s pootevrenym vickem nadrze to zatim jeste neudelalo :-) Puvodne sem myslel, ze je to tim ze tam davam rost. olej + nafta, ale jak to tak vpada,tak to tem problem nebyl...
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“