Rozbor nafty
Moderátoři: šulda, Moderátoři
osobněsi myslim, že bychom všicni spotřebitelé nafty měli více tlačit na Čoi jak medii tak dopisama atd. aby testy na naftu dělali častěji a výsledky zvěřejnili třeba do novin, televize atd. Pak si ty hazl.. dají pozor na okrádání a pančování. Mezi kamarády se to rozkřine rychle a když to bude v médiich tak přijdou o kšefty a budou mít větší starosti o to aby nalákali důvěru lidí, takhle si z toho dělají akorád bobrý den. Měl by na tom také zapracovat samotný stát na tyto kontroly pokud od nás chtějí tak vysoké daně na palivech ale vice méně na to také ser.. jako každý
-
conti
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
No tak ono s tím tankováním na Šumavě bych to zas tak nechválil. To že vozí naftu z Německa a pod. ještě neznamená že je bůhví jak kvalitní.
Dováží ji hlavně proto že ji levně nakoupí. A co je levné to taky hovoří samo za sebe.
Já jsem z pohraničí a že by to byl nějaký zázrak?
Jinak jsem viděl v Třemošný u Plzně, kde je hlavní sklad paliv, jak tam stojí ve frontě i cisterny různých zahraničních značek.
A že by pak třeba pan ESSO, nebo jinej lezl na cisternu a nalíval tam svoje aditiva - tomu prostě nevěřim.
Dováží ji hlavně proto že ji levně nakoupí. A co je levné to taky hovoří samo za sebe.
Já jsem z pohraničí a že by to byl nějaký zázrak?
Jinak jsem viděl v Třemošný u Plzně, kde je hlavní sklad paliv, jak tam stojí ve frontě i cisterny různých zahraničních značek.
A že by pak třeba pan ESSO, nebo jinej lezl na cisternu a nalíval tam svoje aditiva - tomu prostě nevěřim.
Tak ako bolo povedané, je to všetko o prevádzkovateľovi, tankujem len Shell a to po celom slovensku a už mám aj pumpy na ktorých netankujem, lebo rozdiely v kvalite sú obrovské aj u jednej značky.
bývalka OI, ALH, ex taxík, 433 000, egr+kat off, PP764, GT1749VA, výfuck 63,5mm, FMIC, soft Profituning, 312x25 mm+232x9 mm, TT puky, bilstein B4, jednohmota+HDS, 167 PS/340NM
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
aktuálne šrotik po k...tovi Seat Alhambra AUY
Tady na OMV dostane obsluha pumpy k cisterně paliva kanystr aditiva, kterej si maj do podzemních nádrží nalejt, ale co s tim doopravdy udělaj to nikdo nemůže vědět.conti píše: A že by pak třeba pan ESSO, nebo jinej lezl na cisternu a nalíval tam svoje aditiva - tomu prostě nevěřim.
Oct asv 2000, DieselPower
- scheni
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zkušenost takovou
Mám CADDYho po chipu, a od novoty jezdím jenom na SHELL
Spotřeba stále okolo 7L/100Km
Problém nastal až tedka v zimě, kdy mi v -20° nastartovalo auto s hodně velkýma problémama tak po 10 minutach, již skoro netočení vyšťavenou baterkou....
Tak jsem se naštval.
Vzal jsem naftu TOP Q u BENZINY ve Frydku-Mistku, a najednou mi šla spotřeba na 6,4/100 Km....
Zdá se mi to i méně traktorové ten zvuk. Takže dám nyní šanci benzině.
Jinak co mám zkušenost třeba s LUK-OILem, tak jsem nabral plnou, už nešlo ani nic dostříkat, a po puštění klíčku jsem měl v nádrži pouze 3/4 jak to bylo napěněné...

Mám CADDYho po chipu, a od novoty jezdím jenom na SHELL
Spotřeba stále okolo 7L/100Km
Problém nastal až tedka v zimě, kdy mi v -20° nastartovalo auto s hodně velkýma problémama tak po 10 minutach, již skoro netočení vyšťavenou baterkou....
Tak jsem se naštval.
Vzal jsem naftu TOP Q u BENZINY ve Frydku-Mistku, a najednou mi šla spotřeba na 6,4/100 Km....
Zdá se mi to i méně traktorové ten zvuk. Takže dám nyní šanci benzině.
Jinak co mám zkušenost třeba s LUK-OILem, tak jsem nabral plnou, už nešlo ani nic dostříkat, a po puštění klíčku jsem měl v nádrži pouze 3/4 jak to bylo napěněné...
současnost:
VW Touran Goal 2.0 TDi 7 míst
BMM 103 kW
minulost:
VW Golf Variant 2008
BMM, 103 kW krasavec
VW CADDY 2008
55 kW -> 103 kW (144 PS)
210 Nm -> 343 Nm
graf brzda:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 676#786676
VW Touran Goal 2.0 TDi 7 míst
BMM 103 kW
minulost:
VW Golf Variant 2008
BMM, 103 kW krasavec
VW CADDY 2008
55 kW -> 103 kW (144 PS)
210 Nm -> 343 Nm
graf brzda:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 676#786676
Tak s tímto bacha..scheni píše:Jinak co mám zkušenost třeba s LUK-OILem, tak jsem nabral plnou, už nešlo ani nic dostříkat, a po puštění klíčku jsem měl v nádrži pouze 3/4 jak to bylo napěněné...
Podobnou zkušenost mám, když sem byl na dovči v Černý hoře, tam je LukOIL asi nejčastější benzínka, tam sem jel ok, při těch tankováních tam postupně podobnej problém, obsluha natankovala plnou, tzn. do 80ti litrový nádrže cca 50 litrů a tak nějak furt míň a vždycky jim stopla pistole, tak ještě trochu dopumpovali (aby nemuseli rozměňovat eura na vracení) a hotovo. Nastartuju a vylítne to tak na 3/4, víc ani prd. Postupně se to zhoršovalo, přišlo mi, že ta nafta pění jak coca-cola, pak sem to čepoval sám a opravdu děs, nepovedlo se mi to ani s přestávkama natankovat o moc víc.
Přijedu do ČR na Shell (tehdy sem ještě věřil, že shell má kvalitní naftu), nádrž skoro prázdná, tak zastavím, odvodním filtr a dám tomu napít a k mému zděšení stejnej problém, po cca 40ti litrech do skoro prázdné nádrže pistola stop. Když sem zahejbal autem, tak se nafta až skoro až po okraj spláchla najednou do nádrže jak voda v hajzlu a najednou místo, tak dalších 10 litrů a tak furt dál.... Auto pak půl roku stálo (opravy..).
Teďka tankuju Benzinu, o něco se to zlepšilo, ale stejně, do nádrže na rezervu nacpu 50 litrů a víc ani prd. Teďka teda už vyjede nafta zase až nahoru, ale už se nespláchne, hladina zůstává. I po opakovaném tankování třeba ještě ten den natankuju jenom trochu nafty, pár litrů, co sem projel. Takže to vypadá, že je tam opravdu plná nádrž. Každopádně hodiny ukazují pořád nejvíc tak nějak trochu nad půlku, ale víc nic. Klesá to normálně k rezervě při ježdění, spotřeba asi ok.
Jinak když otevřu víčko nádrže, tak podtlak, když to vyjedu skoro do sucha, tak skoro musím zabrat, abych to víčko od díry odtrhl.
Takže prostě na to bacha, kde se tankuje a na pěnící naftu.
Jinak když sem to tady tak pěkně popsal, nenapadá by někoho, čím by to mohlo být? Auto T4.
Díky
R
Bordel v nádrži,ucpané hadičky na odvádění vzduchu???Shodit nádrž a pořádně vypláchnout...Rob píše:Tak s tímto bacha..scheni píše:Jinak co mám zkušenost třeba s LUK-OILem, tak jsem nabral plnou, už nešlo ani nic dostříkat, a po puštění klíčku jsem měl v nádrži pouze 3/4 jak to bylo napěněné...
Podobnou zkušenost mám, když sem byl na dovči v Černý hoře, tam je LukOIL asi nejčastější benzínka, tam sem jel ok, při těch tankováních tam postupně podobnej problém, obsluha natankovala plnou, tzn. do 80ti litrový nádrže cca 50 litrů a tak nějak furt míň a vždycky jim stopla pistole, tak ještě trochu dopumpovali (aby nemuseli rozměňovat eura na vracení) a hotovo. Nastartuju a vylítne to tak na 3/4, víc ani prd. Postupně se to zhoršovalo, přišlo mi, že ta nafta pění jak coca-cola, pak sem to čepoval sám a opravdu děs, nepovedlo se mi to ani s přestávkama natankovat o moc víc.
Přijedu do ČR na Shell (tehdy sem ještě věřil, že shell má kvalitní naftu), nádrž skoro prázdná, tak zastavím, odvodním filtr a dám tomu napít a k mému zděšení stejnej problém, po cca 40ti litrech do skoro prázdné nádrže pistola stop. Když sem zahejbal autem, tak se nafta až skoro až po okraj spláchla najednou do nádrže jak voda v hajzlu a najednou místo, tak dalších 10 litrů a tak furt dál.... Auto pak půl roku stálo (opravy..).
Teďka tankuju Benzinu, o něco se to zlepšilo, ale stejně, do nádrže na rezervu nacpu 50 litrů a víc ani prd. Teďka teda už vyjede nafta zase až nahoru, ale už se nespláchne, hladina zůstává. I po opakovaném tankování třeba ještě ten den natankuju jenom trochu nafty, pár litrů, co sem projel. Takže to vypadá, že je tam opravdu plná nádrž. Každopádně hodiny ukazují pořád nejvíc tak nějak trochu nad půlku, ale víc nic. Klesá to normálně k rezervě při ježdění, spotřeba asi ok.
Jinak když otevřu víčko nádrže, tak podtlak, když to vyjedu skoro do sucha, tak skoro musím zabrat, abych to víčko od díry odtrhl.
Takže prostě na to bacha, kde se tankuje a na pěnící naftu.
Jinak když sem to tady tak pěkně popsal, nenapadá by někoho, čím by to mohlo být? Auto T4.
Díky
R
- RR
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
v ústí hrdla je taková klapka to je tak zv. Pojistka proti snad roztažnosti phm.a ta na na starost nepustit naftu do nadrže aniž cz vám zůstala vzduchová kapsa.Pak záleží na pěnivosti nafty kolik jí tam dostanete! Když při tankování přidržíte tu pojistku tak nalijete nádrž až po hrdlo! Já do galaxy naliju 80L NAFTY 1100km(CCA TÝDEN) mám klid.
RRadim 608557734
Nějak jsem nepobral souvislost...RR píše:v ústí hrdla je taková klapka to je tak zv. Pojistka proti snad roztažnosti phm.a ta na na starost nepustit naftu do nadrže aniž cz vám zůstala vzduchová kapsa.Pak záleží na pěnivosti nafty kolik jí tam dostanete! Když při tankování přidržíte tu pojistku tak nalijete nádrž až po hrdlo! Já do galaxy naliju 80L NAFTY 1100km(CCA TÝDEN) mám klid.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
-
slovacek.milos
- Aktivista
souvislost je někde asi jinde že kdyýž používáš tu pojistku při tankování tak narveš nádrž na doraz a já třeba ujedu 4OO km než se urve rušiška od maxima celkem mám rekord 125O na jednu nádrznogis píše:Nějak jsem nepobral souvislost...RR píše:v ústí hrdla je taková klapka to je tak zv. Pojistka proti snad roztažnosti phm.a ta na na starost nepustit naftu do nadrže aniž cz vám zůstala vzduchová kapsa.Pak záleží na pěnivosti nafty kolik jí tam dostanete! Když při tankování přidržíte tu pojistku tak nalijete nádrž až po hrdlo! Já do galaxy naliju 80L NAFTY 1100km(CCA TÝDEN) mám klid.
fábka SDi miloš
-
go.vojta
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Marek77 píše:Moje zkušenost je naprosto opačná. U Shellu jsem tankoval naftu pouze dvakrát (v obou případech u nás v Třebíči) a po mých zkušenostech NIKDY VÍCE !!! Když občas vezmu u Benziny, nemívám problémy.
Osobně tankuju téměř výhradně na Tank-ONO.
Myslím si, že kvalita paliv v ČR není dána značkou čerpací stanice, ale skutečností, kdo tu čerpací stanici vlastní či provozuje. Je to prostě v lidech. Někdo to pančuje vodou nebo jinou látkou, která tam nemá co dělat, jinde radši vsadí na sezioznost i za cenu nižších zisků (protože tím, že palivo nešidí, neokrádají zdaleka tolik jako neseriózní prodejci). Takže já značku paliva zásadně neřeším. Řídím se chodem motoru, kouřivostí a spotřebou paliva. U Tank-ONO (Jihlava, Krupá u Rakovníka, Milovice u Hořic, Plzeň, Sokolov a Ústí nad Labem) jsem nikdy neměl problém.
no nechcu rýpat, ale ten známí se 407, co pak měl 30procent lihu v nádrži, tankoval ten den plnou zrovna u ona v jihlavě.

Passat B5 tdi, passat B4 tdi
BMW R1150GS
BMW R1150GS