Podívej se na zprávy anebo do novin, jak to dopadá, když napadne poprašek sněhu anebo trochu namrzne... A my co to známe z praxe a vidíme jak je jedno auto za druhým po příkopech anebo vyjetý v zatáčkách... tak jsem určitě pro poviné obutí na zimu. Známej dělá na policii a jeho vyprávění mi někdy nahání hrůzu...nemyslím, že jsou tu takový krutý zimy
Jste pro povinne prezuti na zimni pneumatiky?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Taky jsem pro aby se nejezdilo na letnich a nebo zimnich slickach ale s temi pasy si myslim ze to je opravneny je pouzivat. Nejde o to ze to je kazdyho vec jak moc si hubu nabije ale spise kolik lecbou ze statu potazmo nas danovych poplatniku vytahne penez. Nejsem lekar ani zadny odbornik ale nekolika mesicni pobyt v nemocnici vcetne rehabilitace vyjde na peknej balik a kdyz si clovek veme co se za den naboura lidi ...vlada5506 píše: na rozdíl od např. pasů.
sorry za
E91 N52B30 
no ja jsem pro ten predposledni nazor:-) preci jenom ma kazdy clovek hlavu a nejakou odpovednost ne?:-) takze nevidim problem, proc by si pojistovny nemohly dat do podminek, ze pokud nebudes mit zimni pneu tak budes platit pri nahrade skody vic, popr dat do zakona, ze pokud zablokujes dopravu, protoze mas letni a vsude okolo je 20 cm snehu..takze jsi mohl predpokladat, ze daleko nedojedes, tak dostanes pokutu..tak jak to je(bylo) v NemeckuMatrix píše:Podívej se na zprávy anebo do novin, jak to dopadá, když napadne poprašek sněhu anebo trochu namrzne... A my co to známe z praxe a vidíme jak je jedno auto za druhým po příkopech anebo vyjetý v zatáčkách... tak jsem určitě pro poviné obutí na zimu. Známej dělá na policii a jeho vyprávění mi někdy nahání hrůzu...nemyslím, že jsou tu takový krutý zimy
myslim, ze treba ve vetsich mestech se da na letnich v celku dobe preyit..pokdu to nekdo pouziva, ze jednou za tyden si dojede na nakup..tak neni problem sipockat az bude silnice sucha, popr az snih co napadnul poradne prosoli:-) takovy prazaci rano nez vstanou ani nevi, ze vecer snezilo
...podle me je to o tom, co ma clovek v hlave:-)treba dneska je celkem teplo
P.S.:jinak ja uz mam taky nejaky ten den zimaky
VW GOLF 4 1,9 TDI 66KW r.v 98, ALH, VR6 pritlacak, turbo 130 PD - Andre, trysky PP520, chip - Reescha, cca 145 koniku
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
VW SHARAN 2.0 TDi, 2007
Bohužel se ale nedá počítat s tím, že každej má něco v hlavě a né každej asi masi čas čekat tejde, než se uklidní počasí aby si dojel na nákup, anebo třeba k lékaři a někdy se prostě stane to, že si řekne "však ono se nic nestane" a hned je z toho 5 mrtvejch. Nemůže se zakládat vyhláška na něčem, že ve městech se uklízí hnedka jakmile začně snežit. Počítat se musí se vším a vím že tady v HK ale i dvakrát v Praze byla docela solidní kalamita a nedovedu si představit, že bych tam měl letní gumy...
A k těm pásům. Pojedu s pěti lidma v autě... Já se vepředu přivážu, dejme tomu že spolujezdec taky a vzadu se nepřiváže nikdo. Dojde k nehodě dejme tomu v 50ti kilometrové rychlosti. Ti spolujezdci na zadních sedadlech docela solidně zmasakrujou ty co sedí vepředu. Pokud někoho vezu, auto se nerozjede, dokud nejsou všichni připoutaní. A ti z vás co jezděj nepřipoutaní, tak věřte že až se něco stane, tak podruhý se už připoutáte a ještě se izolačkou přilepíte k sedadlu... Měl se možnost vyzkoušet si ten test při 30 km rychlosti na trenažeru. Je to vlastně jen při 20 km/h protože to nemá deformační zóny jako auto, atím to simuluje rychlost 30 km/h a můžu vám říct že sem se po tom třásl ještě dobrou hodinu. A toho medvěda co mi dali do rukou, abych ho držel, sem neměl žádnou šanci, ač sem ho držel sebevíc, tak při tom nárazu se prostě vytrhl.
A k těm pásům. Pojedu s pěti lidma v autě... Já se vepředu přivážu, dejme tomu že spolujezdec taky a vzadu se nepřiváže nikdo. Dojde k nehodě dejme tomu v 50ti kilometrové rychlosti. Ti spolujezdci na zadních sedadlech docela solidně zmasakrujou ty co sedí vepředu. Pokud někoho vezu, auto se nerozjede, dokud nejsou všichni připoutaní. A ti z vás co jezděj nepřipoutaní, tak věřte že až se něco stane, tak podruhý se už připoutáte a ještě se izolačkou přilepíte k sedadlu... Měl se možnost vyzkoušet si ten test při 30 km rychlosti na trenažeru. Je to vlastně jen při 20 km/h protože to nemá deformační zóny jako auto, atím to simuluje rychlost 30 km/h a můžu vám říct že sem se po tom třásl ještě dobrou hodinu. A toho medvěda co mi dali do rukou, abych ho držel, sem neměl žádnou šanci, ač sem ho držel sebevíc, tak při tom nárazu se prostě vytrhl.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
jsem samozdřejmě za, aby bylo používání zimních pneumatik povinné, akorát bych navrhoval datum od 1. listopadu do 1. dubna, s tím, že když od toho 1.11 by je každej už musel mít, tak by lidi museli začít o týden až dva dřív, takže by to v pohodě vycházelo, i letos by vlastně s prvním sněhem měli všichni zimní gumy, takže jsem sice nehlasoval, ale svůj názor jsem tedy vyjádřil zde. A k tomu, že někdo říká, že ve městech je to skoro hned odklizený jen dodat to, že když napadne v Praze 5 cm sněhu, tak tam mají hned sněhovou kalamitu a co se přitom děje netřeba dál rozebírat.
-
Jaroslav Grebeníček
- Sběrač informací
Samozřejmě jsem pro zimní obutí,poněvadž jsem viděl na vlastní oči havárku která vypadala napřed banálně ale měla docela brutální následky
pro osádku auta která stála na světlech na křižovatce a debil na letních
gumách to našil do toho stojícího auta přesně na dveře řidiče,kterýho
museli vystříhat a málem nepřežil.Samozřejmě debil dostal přes držku
od jednoho svědka /čumila/ a myslím právem.Vono přes držku by možná byl nejlepší trest pro ty co si nepřezují ,co?Jsem z Vysočiny a vím
o čem mluvím,fakt....
pro osádku auta která stála na světlech na křižovatce a debil na letních
gumách to našil do toho stojícího auta přesně na dveře řidiče,kterýho
museli vystříhat a málem nepřežil.Samozřejmě debil dostal přes držku
od jednoho svědka /čumila/ a myslím právem.Vono přes držku by možná byl nejlepší trest pro ty co si nepřezují ,co?Jsem z Vysočiny a vím
o čem mluvím,fakt....
Minulu zimu som prerazil na obrubniku jednu prednu zimnu pneumatiku. Nahodil som rezervu, ktora bola samozrejme letna (nemam 5 zimnych a 5 letnych kolies). Bol som si plne vedomy zhorsenych jazdnych vlastnosti, ale take nieco som neocakaval. Auto cvrlikalo pri kazdom brzdeni na krizovatke (ABS) a z krizovatky sa takmer nevedelo pohnut.
Je to velky rozdiel - zimna a letna pneumatika.
Je to velky rozdiel - zimna a letna pneumatika.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex