správné vložení vložky olejového fitru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

jini
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od jini »

Pokud je poctivej mechanik, tak pro mnohé je servis nejlepší volba. Známej ale měl s motorem nějakej problém a když to rozdělali, žasli co bylo uvnitř za bordel. Do té doby olej "měněn" v servisu :( . Když pak zjistíš, že borec ze servisu nabízí bokem olej za dobrou cenu, tak je to jasný.
Jinej zase teď když nechal přezouvat si pochvaloval že k novejm brzdám i nový gumy a chlapík v pneuservisu se jen zasmál že ty destičky sice někdy byly nový, ale už je to dlouho :D .
Je to jen o lidech.
Octavia TDI (ASV)≈110kW MAF off MAP on chip můj
FR4NK!3
Přispěvovatel

Příspěvek od FR4NK!3 »

Ladas píše:to ti neberu a co s vyjetým olejem? kotel,kanál nebo sousedova zahrádka?
sběrný dvůr
ex Seat Ibiza 1,9 TDI
Audi A6 2.5 TDI 103kw ... polazeno pry na 125 kw :D
DON'T STOP SMOKING :)
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Ladas píše:to ti neberu a co s vyjetým olejem? kotel,kanál nebo sousedova zahrádka?

Vzkaz pro LADASE :
za cca 9 minut oddelam spodni kryt motoru , povolim sroub na vane, vrchni kryt motoru a vytahnu olejovou vlozku. Vyjetej olej spalim v olejovem kotli. ;) :P
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

sběrný dvůr :-) V praze nemáte??? Tak do malešic do spalovny :-)
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
kaskader
Přispěvovatel

Příspěvek od kaskader »

Tak isto u nás, zberný dvor a to bezplatne akýkoľvek aj nebezpečný odpad v rozumnom množstve bezplatne. Keď som ako študent riešil každú korunu, menil som doma na jame. Teraz už sa mi za 10,- € nechce. A vyliať to niekde len tak na zem je vrchol zhovadilosti.
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

S vyjetym olejem se da delat spousta veci :-) Krome sbernyho dvora nebo spaleni v kotli, treba na impregnaci drevostavby, nebo na mazani retezu motorovky atp.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Kdysi jsem s topičem vyjetého oleje v kamnech/kotli/ dělal motor do golfa..Utáhl jsem vanu,dodělal hlavu a povídám dojedeme pro olej..a on povídá,soused říkal,že tam má nový já ho schoval ,tak jej tam doleju a pak to projedu..Tak jsem šel domů...Za pár dní telefon..svítí mazání,motor klepe...Průser,jedu tam a říkám si,vždyt jsem vše kontroloval..Sundám vanu a tam zalepený koš,kusy těsnění atd...on ten vůl si spletl kýbl a nalil do motoru vyjetý olej i s bordelem ,kterým topil....Zadřela se ojnice..a od té body vím,že motor snese hodně...Ale nešlo mi do hlavy,jak prošly trychtýřem ty kusy těsnění a zbytky uhlí,které tam přidával a že si toho nevšiml...
nepropadat panice...
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

jericho-3 píše:Kdysi jsem s topičem vyjetého oleje v kamnech/kotli/ dělal motor do golfa..Utáhl jsem vanu,dodělal hlavu a povídám dojedeme pro olej..a on povídá,soused říkal,že tam má nový já ho schoval ,tak jej tam doleju a pak to projedu..Tak jsem šel domů...Za pár dní telefon..svítí mazání,motor klepe...Průser,jedu tam a říkám si,vždyt jsem vše kontroloval..Sundám vanu a tam zalepený koš,kusy těsnění atd...on ten vůl si spletl kýbl a nalil do motoru vyjetý olej i s bordelem ,kterým topil....Zadřela se ojnice..a od té body vím,že motor snese hodně...Ale nešlo mi do hlavy,jak prošly trychtýřem ty kusy těsnění a zbytky uhlí,které tam přidával a že si toho nevšiml...

;) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

jericho-3 píše:Kdysi jsem s topičem vyjetého oleje v kamnech/kotli/ dělal motor do golfa..Utáhl jsem vanu,dodělal hlavu a povídám dojedeme pro olej..a on povídá,soused říkal,že tam má nový já ho schoval ,tak jej tam doleju a pak to projedu..Tak jsem šel domů...Za pár dní telefon..svítí mazání,motor klepe...Průser,jedu tam a říkám si,vždyt jsem vše kontroloval..Sundám vanu a tam zalepený koš,kusy těsnění atd...on ten vůl si spletl kýbl a nalil do motoru vyjetý olej i s bordelem ,kterým topil....Zadřela se ojnice..a od té body vím,že motor snese hodně...Ale nešlo mi do hlavy,jak prošly trychtýřem ty kusy těsnění a zbytky uhlí,které tam přidával a že si toho nevšiml...
on mozno nieco pozil .. potom clovek vnima vsetko inak (LOL)
GIV var asz 4mot upraveny
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

A ty s vyjetým olejem nakládáš jak?Poraď,poděl se o zkušenosti,jak to děláš ty.Děkujem.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jen pro zajímavost-v 90.letech vykupovali vyjetý olej u benziny a mám za to,že dávali 1kč za litr...potom 0,50kč..potom se platilo asi o.50 kč ,pak to brali zadarmo a teď nevím..Já to odvážím borcovi,co to jen odebírá/prodavači olejů ve velkém odebírají vyjetý/a odváží někam do kerama...Ale něco si nechávám,protože jsem měl v plánu koupit kamna na vyjetý olej a tím snížit náklady na dílnu...Ale zatím mám jen olej...
nepropadat panice...
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

jericho-3 píše:Jen pro zajímavost-v 90.letech vykupovali vyjetý olej u benziny a mám za to,že dávali 1kč za litr...potom 0,50kč..potom se platilo asi o.50 kč ,pak to brali zadarmo a teď nevím..Já to odvážím borcovi,co to jen odebírá/prodavači olejů ve velkém odebírají vyjetý/a odváží někam do kerama...Ale něco si nechávám,protože jsem měl v plánu koupit kamna na vyjetý olej a tím snížit náklady na dílnu...Ale zatím mám jen olej...
Kamna si udělej zadarmo :)

http://www.youtube.com/watch?v=UrBV0BoQVl4
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ale já mám připraveny nafťáky na předělání, ale v dílně ofišl to být nesmí, nedávno znamý je musel zrušit z ekologických důvodu, měl kontrolu..Ale v 90. letech běžely reklamy na ekologická kamna na vyjetý olej, jenže stály 30 - 50000kč...Co může být ekologicky lepší než když dílna používá olej na svoje topení...Ale duševní naháči v klotových rukávech usoudili, že to není ono, že je lepší topit elektrikou a dílenská prasata budou olej lít do kanálu/znám ten případ/ nebo jej ztápět v kamnech...
nepropadat panice...
gabo00000
Aktivista

Příspěvek od gabo00000 »

Ladas píše:většinou popisem nahoru a divím se že si někdo mění olej doma kvůli 200 se pod tím válet a špinit.... :roll:
servis som zatial navstivit nemusel a ani neplanujem, aj keby mi to spravili v servise zadarmo ano tak by som im to tam neniesol.
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
Aktivista

Příspěvek od avatar »

Ja to lil mezi vozovku a obrubnik aby mi tam nerostla trava ... a vona svina roste asi 10x vic nez jinde takze je to dobre hnojivo

jinak do sekacky a do motorky 2taktu ))).

Delal sem test s kvetinacama mel sem tam zasazenou travu. Do jedneho sem nalil olej vyjety s dizlu do druheho hnojivo))) pravidelne zalival oba dva

hadejte kde to vice rostlo )))

jinak olej zasadne sam servisum se neda verit nekolikrat se mi stalo ze to nevymenily... staci udelat znacku ))) a vim na cem sem

takze vzdy sam!
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“