V celým systému mám 1340g chladiva + 50g oleje.
To co ze systému uteče,tak uteče i s olejem,proto se musí při každým plnění doplnit odpovídající množství oleje,jinak kompresor brzo udělá pá-pá

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ba, pokud se Ti to někde nezhermetizuje netřeba. Olej do klimy je hydroskopický a nasaje vodu, pak je problém. Někdy je potřeba měnit chladivo + olej ještě jednou.mtapaj píše:dva tyzdne dozadu som bol plnit klimu tiez u chladnickara,,
odsal stare zbitkove chladivo a napral tam okolo 700g noveho + kontrastnu latku.
Kedsom sa ho pital ci netreba v kompresore menit olej,odpovedal ze ten olej netreba menit,,,ze je to ako u chladnicky - tiez sa olej nemeni,ak nebol system otvoreny pripadne ak sa nemenil kompresor..
tak teraz neviem,,,ale platil som 50 eciek a mam 3 mesiace zaruku,ak to vyfuci tak budem platit iba chladivo
souhlas. Neznám mašinu která dokáže odsát i olej. A kdo jo, tak ať sem dá odkaz, hned si jí pak koupim. Všechny plničky odsávají jen chladivo, zrecyklují ho a oddělí olej od chladiva. Ten tam buď vrátí s novým chladivem nebo se dá toto množství nahradit novým.Domanický Jozef píše:Niekto tu tvrdil,že origo mašina vymení olej v kompresore.Tak to by som ozaj bohovo rád vedel,ako.Aj to, načo je dobré každé dva roky meniť chladivo,ak je klíma OK? Je to len odrb,ako zarobiť peniaze.Nehovorím o dezinfekcii,tú treba robiť aj dva krát ročne.
Hele a kdo ve Znojmě to dělá za tuto cenu? Dej mi typ, ať vím, kam jezdit (su rodilý Znojmák a bývám tam dost často...).Jaroslav1 píše:U nás doporučuje kontrolu každý dva roky že prý ta náplň částečně uniká, odsaje, upraví a znovu naplní , 750 Kč. a ještě vystříká výdechy topení desinfekcí.slovacek.milos píše:každí čtyři roky vymění plnička automatická i doplní miloš
No jo, když oni všichni nakoupili plničky a teď chtějí aby se jim zaplatily, no a holt kdo tomu nerozumí tak i když to funguje plní a hlavně platíDomanický Jozef píše:Niekto tu tvrdil,že origo mašina vymení olej v kompresore.Tak to by som ozaj bohovo rád vedel,ako.Aj to, načo je dobré každé dva roky meniť chladivo,ak je klíma OK? Je to len odrb,ako zarobiť peniaze.Nehovorím o dezinfekcii,tú treba robiť aj dva krát ročne.
hezky jsi to napsalbobG3 píše:No jo, když oni všichni nakoupili plničky a teď chtějí aby se jim zaplatily, no a holt kdo tomu nerozumí tak i když to funguje plní a hlavně platíDomanický Jozef píše:Niekto tu tvrdil,že origo mašina vymení olej v kompresore.Tak to by som ozaj bohovo rád vedel,ako.Aj to, načo je dobré každé dva roky meniť chladivo,ak je klíma OK? Je to len odrb,ako zarobiť peniaze.Nehovorím o dezinfekcii,tú treba robiť aj dva krát ročne.![]()
Pokud to funguje, tak bych do toho nevrtal, to mi radil chlaďař, ale nic proti gustu a dobrovolným příspěvkům - kdo na ně má ....
tak to je pekna blbost..podla vyrobcov aut je predpokladany unik cca 5-8% chladiva za rok..preto by sa malo kazde dva roky odsat a naplnit spravne mnozstvo pretoze nevies kolko uniklo a kolko je tam.ak tam bude menej a zapne ti kompresor bude slaby kolobeh chladiva a tym padom aj oleja sa moze zadret kompresor.olej sa meni specialnymi preplachovackami..a taktiez kazdy novy kompresor je uz naplneny olejom..takze netreba ho tam dolievat extra.co sa tyka plnenia dnesne nove masiny vedia zrecyklovat chladivo,oddelit od neho olej ten vypustit do odpadovej nadrzky a dopustia tolko kolko zobrali plus cca 10ml noveho..ako tu uz niekto spominal tak olej je velmi hydroskopicky a tak pri dlhsom otvoreni systemu by sa mal vymenit koli nasatiu vlhkosti..pri kontrole ci preplnani nieje nutne olej menit za predpokladu ze system bol uzavrety.pri buracke ak stoji auto 2-3 tyzdne s prerazenym systemom vonku bez pouzivania by sa mal menit aj olej.taktiez ak donesiete kompresor z vrakaca ci davate pouzit doporucujem vymenit.Domanický Jozef píše:Nesúhlas:Ja som iba tvrdil,že pokiaľ klíma je OK,funguje,tak načo meniť chladivo.(Miloš,zajtra o 10.45 sa v kostole opýtam)