Kodovanie baterky Q7

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sky59
Aktivista
Odpovědi: 0

Re: Kodovanie baterky Q7

Příspěvek od sky59 »

tomiisp píše:
sky59 píše:
tomiisp píše: ty uz stym ani zadarmo a s tym mudrovanim o sudoch prestan, to nema ani vyznam na teba reagovat...trepes o niecom o com nemas ani paru
zrejme TDIfun ma v tom viac jasno ked tvrdi ze auto musi ist!.....

hned mi to bolo divne ze by sa AUDI zaplietol do takej blbosti.... nuz aj ty si musis asi dostudovat niektore veci :-)

a ak mas nahodou jednu zvysnu Q7 mozes mi ju doviest, uz ju chcem, predsa len vyhral zdravy rozum....

a prvy prispevok, zrejme bude chyba niekde inde a nijako to nesuvisi s nabijanou bateriou...
tusim ty nemas problem iba s IQ ale aj s citanim..ja som niekde napisal ze auto nepojde ?

btw,v inom topicu mudrujes a polemizujes a tvrdis ze nie je mozne aby Golf mal snimace pre postranne airbagy pod sedackami lebo Ford Focus ich nema a ked ti tam daju obrazok z etky tak zas zacnes kecat o tom ako to je nespolahlive a ze to nechces ani zadarmo...
tu zas polemizujes nad tym ze pri vymene baterie je nutne prisposobenie a zase kecy ze ani zadarmo a ze je to na sud...a co ze je to bateria ? je to nieco extra alebo nieco medzi ? je to proste komponent ako kazdy iny v aute a moze vyzadovat extra postup pri poruche a vymene a to vratane zasahu autorizovaneho servisu..
a ako kazdy iny komponent sa moze pokazit a po vymene mozu byt potrebne kroky pre znovuzprevadzovanie systemu aj vratane toho ze system nebude plne funkcny a auto nepojazdne.. pokial by to bolo tak, tak to bude napisane v manualu a ty na to upozorneny, takze kecy o tom co vyrobca smie a nesmie a o sudeni si mozes strcit vies kam....
baterka nieje nieco mimo, to je ako keby sa ti pokazila RJ motoru a ty si tam dal druhu z ineho rovnakeho auta a auto by neslo a vykrikoval by si ze ti vyrobca umyselne znemoznil vymenu suciastky svojpomocne a znemoznil ti pouzivat auto a ty ho budes zalovat, to iste napr. aj immo, tiez ked sa pokazi/rozhadze alebo stratis kluc tak auto nepojde a bezny clovek nema moznost to immo vypnut alebo znova prisposobit, pojdes zalovat vyrobcu o to ze ,,vyrobca NEMA PRAVO zasiahnut vedome do funkcie auta tak, aby sa stalo nepouzitelne,, lebo ti neumoznil len tak prisposobit immo alebo rj pri poruche a svojpomocnej vymene ?
baterka nie je vynimka, je to proste sucast systemu auta a moze vyzadovat zasah autorizovaneho servisu...
kazde auto ci vyrobok ma svoj manual a pokial su tam veci ktore vyzaduju extra zasah tak to tam bude napisane a to ze necitas manual je len a len tvoj problem....
sa zamysli nez nieco napises a tie kecy o sudeni mozes akurat tak vypravat kamosom v krcme pri pive...a tiez ta hlaska ze mas odstrihnuty OBD konektor lebo si si isty ze servisny interval netreba mazat, a co si tym chcel akoze chcel povedat ? troska od veci porovnavat Q7 a Octaviu s blikajucim service na palubke (noteeth) to je len tvoja blbost ze si si ho odstrihol len kvoli mazaniu servisneho intervalu ktory ma iba informacny charakter, tomu hovorim tunnig :)
a mas ,,pravdu,, v tom ze vyrobcu je hovno co si s tym autom urobis, a taktiez teba bude hovno potom preco ti vyrobca zamietol reklamaciu/zaruku alebo nauctoval extra veci pri oprave banalnej veci len preto ze ty si bol mudry a rozhasil si to viac nez to bolo len preto ze si necital manual a upozornenia :) ci uz kupujes auto alebo iba blbu autosuciastku, vsade mas napisane ze ,,oprava alebo montaz musi byt zverena autorizovanemu/odbornemu servisu,, a pokial nie tak mozes vies co...mat silacke reci v krcme :)

Kedze mam IQ /134 mam na to papier/ a na Karlovu otazku ze mu nestartuje auto a tvoju radu :

su tam dve varianty podla typu RJ, cez VAG, RJ. c 61 (adaptacia skupina 27) alebo c.19 a adaptacia baterie...bohuzial Elsa v tomto je stavana na VAS takze moc detailov tam neni. (pozeram ze si z okolia TN, keby cosi tak VAS je k dispozicii)

som si lahko vydedukoval ze jediny problem preco to nejde je nenakodovana baterka

PS: to pred kazdym prispevkom si pozeras ze co ten ktory clovek uz napisal? :-) vratim sa k Focusu, naozaj cely ABG system si vystaci s dvomi kolmo na seba umiestnenymi snimacmi spomalenia a naozaj pri udere sprava spredu buchla iba sedacka spolujazdca, neviem co vies o vypocte spolahlivosti a ako sa pocita ale zberat udaje pre ABG kade tade po aute neuveritelne znizuje spolahlivost systemu, preco uz na sucasne auta staci iba jedina centralna jednotka? preco nema Q7 snimace dookola po celom aute? :-) to by si si potom nemohol byt nikdy isty ze ta ten system zachrani pretoze nemas sancu zaistit ze nebude kdesi drat odhnity
tomiisp
Aktivista

Re: Kodovanie baterky Q7

Příspěvek od tomiisp »

sky59 píše: Kedze mam IQ /134 mam na to papier/ a na Karlovu otazku ze mu nestartuje auto a tvoju radu :

su tam dve varianty podla typu RJ, cez VAG, RJ. c 61 (adaptacia skupina 27) alebo c.19 a adaptacia baterie...bohuzial Elsa v tomto je stavana na VAS takze moc detailov tam neni. (pozeram ze si z okolia TN, keby cosi tak VAS je k dispozicii)

som si lahko vydedukoval ze jediny problem preco to nejde je nenakodovana baterka

PS: to pred kazdym prispevkom si pozeras ze co ten ktory clovek uz napisal? :-) vratim sa k Focusu, naozaj cely ABG system si vystaci s dvomi kolmo na seba umiestnenymi snimacmi spomalenia a naozaj pri udere sprava spredu buchla iba sedacka spolujazdca, neviem co vies o vypocte spolahlivosti a ako sa pocita ale zberat udaje pre ABG kade tade po aute neuveritelne znizuje spolahlivost systemu, preco uz na sucasne auta staci iba jedina centralna jednotka? preco nema Q7 snimace dookola po celom aute? :-) to by si si potom nemohol byt nikdy isty ze ta ten system zachrani pretoze nemas sancu zaistit ze nebude kdesi drat odhnity
taky s certifikatom na IQ tu uz jeden bol... (noteeth) a to ze sa ohanas nejakym papierom namiesto rozumnych argumentov (medzi ne sa nepocita sudenie, odstrihnuty OBD konektor a podobne) o niecom tiez svedci :) ja si nepotrebujem citat co kdo kde napisal, ale kraviny proste utkveju v pamati (noteeth)
a vydedukoval si zle, on sa pytal ako sa prisposobuje baterka a ja som mu napisal ako na to...to co si si uz ty poskladal v hlave je tvoja vec, a pokial sa ti to nezda tak sa chod sudit :)

a k tym odhnitym dratom, na pristrojovke je taka zvycajne oranzova kontrolka a je na nej nakreslena sedacka,panacik a gulicka a ked ta kontrolka svieti tak to znamena ze nieje nieco v poriadku s airbagmi a mas zajst do servisu..(to je popis pre tych co maju papier na hlavu a nepochopili na co tam ta kontrolka je...)

a este jeden obrazok, hadam to tvoje IQ pobere, a ked nie tak to patri k ,,neviem co vies o vypocte spolahlivosti a ako sa pocita ale zberat udaje pre ABG kade tade po aute neuveritelne znizuje spolahlivost systemu, preco uz na sucasne auta staci iba jedina centralna jednotka? preco nema Q7 snimace dookola po celom aute?,,

Obrázek
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Karl
Aktivista

:)

Příspěvek od Karl »

dnes som k tomu končne došiel a auto natočil zhodou náhod odišlo čerpadlo v nádrži... dík chlapy :) a lepšie to už nebude :)
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty :) preto mám 911 Turbo :) :DD
sky59
Aktivista

Re: :)

Příspěvek od sky59 »

Karl píše:dnes som k tomu končne došiel a auto natočil zhodou náhod odišlo čerpadlo v nádrži... dík chlapy :) a lepšie to už nebude :)
vidis, tak tomu sa hovori nahoda, nabijes bateriu a odide cerpadlo v nadrzi...
automacher
Aktivista

Příspěvek od automacher »

Cloveče ja som minule menil na Fiate čidlo teploty a za par dni prišiel z preskočenymi rozvodmi. Alebo som na jednom aute robil bufik a za dva dni som ho tahal naspet z roztrhnutym rozvodom (rofl) (rofl)
Nikdy nebolo tak zle aby nemohlo byť ešte horšie!!!
Seat Toledo 2,0 16V , Fiat Regata 1,7 Tdi
tomiisp
Aktivista

Re: :)

Příspěvek od tomiisp »

Karl píše:dnes som k tomu končne došiel a auto natočil zhodou náhod odišlo čerpadlo v nádrži... dík chlapy :) a lepšie to už nebude :)
to potesi :) my sme mali nieco podobne s jednym PPD Passatom, chlapikovi sa menil vstrek a za mesiac dosiel znova ze nestartuje, uz bol cely mimo ze dalsi vstrek ale nakoniec to bolo ,,iba,, cerpadlo v nadrzi :)
a podarilo sa ti to cez VAG prisposobit ? (inak podla Elsy sa odporuca pri vyberani hlavnej baterie pouzit zalozny zdroj)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Hlavně dobíjet se má přes konektor v motorovém prostoru. Battery Management by si to měl potom přebrat.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
švihák
Přispěvovatel

kodování baterie

Příspěvek od švihák »

kodování baterie se používá u vozů které mají system start-stop a lze ho provést jednoduše KTS-kou od ESI 2010-4.
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

mam sice len koktavku ASZ 96kW a od kupy ma odstrihnuty OBD2 konektor pretoze som si bol isty ze "service" hlasku netreba resetovat po vymene oleja a blika to tam uz 75000km !

Nechápu proč jsi odstřihnul OBD když vyresetovat hlášku o oleji můžeš tlačítkama na budíkách a když ti teda nevadí že ti to tam už 75000Km bliká tak jsi si tím odstřihnutím vůbec nepomohl.Možná by stačilo s tvým IQ přečíst si návod k obsluze.Jestli jsi takových zásahů na autě dělal víc tak bych ho nechtěl dostat někdy do dílny.
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

ROBIG píše:mam sice len koktavku ASZ 96kW a od kupy ma odstrihnuty OBD2 konektor pretoze som si bol isty ze "service" hlasku netreba resetovat po vymene oleja a blika to tam uz 75000km !

Nechápu proč jsi odstřihnul OBD když vyresetovat hlášku o oleji můžeš tlačítkama na budíkách a když ti teda nevadí že ti to tam už 75000Km bliká tak jsi si tím odstřihnutím vůbec nepomohl.Možná by stačilo s tvým IQ přečíst si návod k obsluze.Jestli jsi takových zásahů na autě dělal víc tak bych ho nechtěl dostat někdy do dílny.
len koli vysvetleniu preco: nebolo to koli oleju ale koli chytrakom co kradnu auta... a ODB2 je najzranitelnejsia cast auta....takovy pupek :-)
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

sky59 píše:
ROBIG píše:mam sice len koktavku ASZ 96kW a od kupy ma odstrihnuty OBD2 konektor pretoze som si bol isty ze "service" hlasku netreba resetovat po vymene oleja a blika to tam uz 75000km !

len koli vysvetleniu preco: nebolo to koli oleju ale koli chytrakom co kradnu auta... a ODB2 je najzranitelnejsia cast auta....takovy pupek :-)
(LOL) to si mal zrovna odstrihnut aj RJ motora co keby nahodou mali druhu (noteeth)

a pozeram ze ti nejak dosli argumenty :) napr. o spolahlivosti ABG a zberu informacii :D
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

mozno blba otazka ale neda sa na can napojit aj ked neni obd?ten by mal byt tahany po celom aute
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

jurki888 píše:mozno blba otazka ale neda sa na can napojit aj ked neni obd?ten by mal byt tahany po celom aute
da, ale tu nejde o CAN ale o Kcko a rozne ,,flash krabicky,, ktore vypnu immo v motore behom par sekund :)
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

tomiisp píše:
jurki888 píše:mozno blba otazka ale neda sa na can napojit aj ked neni obd?ten by mal byt tahany po celom aute
da, ale tu nejde o CAN ale o Kcko a rozne ,,flash krabicky,, ktore vypnu immo v motore behom par sekund :)
nejako sa v tom vyznas? :-) a nemas s tym nahodou aj prakticke skusenosti?
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

teoreticky ano, ale vedel by si si predstavit niekoho nie s cistymi umyslami ako by mu spadla sanka keby tam nenasiel konektor? myslis ze by zacal hladat v kablovacke kam sa pripojit?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“