Iba 1.6bar a 200ps - projekt pokračuje úspešne.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.
Jestli se ti zdá že je to málo, toť otázka.
Měl jsem v ní 220 koní, snížený podvozek (a taky dost tvrdý) , že jsem pomalu nemohl vjet do garáže, a přesto byl závěr- auto nevhodné na sprinty. Pár pohárů ze sprintů i ze závodů do vrchu jsem vyjel, ale existují jiná, lepší vozidla.
Ty tvoje zázraky se tedy asi dít nebudou, pokud (možná) skutečně nedocílíš 330 koní. Čao.
Měl jsem v ní 220 koní, snížený podvozek (a taky dost tvrdý) , že jsem pomalu nemohl vjet do garáže, a přesto byl závěr- auto nevhodné na sprinty. Pár pohárů ze sprintů i ze závodů do vrchu jsem vyjel, ale existují jiná, lepší vozidla.
Ty tvoje zázraky se tedy asi dít nebudou, pokud (možná) skutečně nedocílíš 330 koní. Čao.
-
- Přispěvovatel
Na hodně.Ke svižnej jízdě však stačí i těch prozatim 200 koníků se spotřebou kolem7.chucky píše:a na kolik odhaduješ spotřebu při 320ps?Libor Hanzal píše:Je to k tomu aby jsi měl obyčejný auto na běžný jezdění s dobrým potenciálem na předjíždění a menší spotřebou než benzínový drahý voňavky.Stingray píše: Ale zase to je lahšie ako 4x4. Naviac sa dá prekopať prevodovka na do rýchlosti (klesne Nm) a zvýši sa teoretická maximálka na 310Km/h
Mám takovej pocit že na 300km/h bude těch koníků potřeba daleko víc, alespoň tak o 100, protože právě těch 100koní tě bude muset držet na silnici, ono v těch 300km/h už se ten zadek bude silnice jen dotýkat.
Taky je zajímavé srovnání stejně výkoných aut předokolek a 4x4, ono od určitého výkonu jsou i ty těžší a více mechanicky ztrátová auta rychlejší, myslím tím zrychlení 0-100, čím je to čím?!
Taky je zajímavé srovnání stejně výkoných aut předokolek a 4x4, ono od určitého výkonu jsou i ty těžší a více mechanicky ztrátová auta rychlejší, myslím tím zrychlení 0-100, čím je to čím?!

KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW

-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Když to tak čtu tak je to opravdu silvestrovská taškařice.Nevím jak kdo,ale myslím si,že na tomto foru nebude nikdo,který překonal 300km/h.Protože při takové rychlosti bysi normální smrtelník stříknul do kalhot.Myslet si,že se to dá překonat s fabkou je blbost na entou.Výkon při takové rychlosti není až tak důležitý.Rozhodně důležitější je kooficient odporu Cx ,který u fabky je docela velký.Takže aby fabka jela třikila,tak stačí málo.Koupit z vyřazenýho MIGU 21 tryskový motor ,dát ho tam a je tam třista z místa natotata.
Jinak je dobré si nastudovat fyzikální zákony z osmé třídy a pak začít něco plácat.Ale jinak na vánoce mi pohádky nevaděj.
Jinak je dobré si nastudovat fyzikální zákony z osmé třídy a pak začít něco plácat.Ale jinak na vánoce mi pohádky nevaděj.

Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
sharik4x4 píše:Ale jinak na vánoce mi pohádky nevaděj.

I když s tou třístovkou by jsi se možná divil, nezapomeň na motorky. Ale největší blázni jsou ti s tou Bagirou, to je nářez, do toho bych nesedl ani za nic.
KTM 250 SX-F

Chlapi, já mám v garáži rozdělanýho golfa. Počítám, že výsledný výkon bude tak 400 koní, moment kolem 1000Nm a maximálka kolem 330km/h. Ale pro to musím ještě vyměnit písty, ojnice, klikovku, převrtat to, dát tam turbo, kompresor, obrovský cooler a vstřikování dusíku. Potom už jen vyměnit převodovku, poloosy, obě nápravy, brzdy a všechny silenbloky. Pak už zbývá pouze vyztužit karoserii.....a je to.
Zatím tam je 150koní. Na svižnější svezení to stačí. A už mám dokonce i grf! Takže jsem vlastně dál!

Zatím tam je 150koní. Na svižnější svezení to stačí. A už mám dokonce i grf! Takže jsem vlastně dál!

VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
Když jede sériová RS skoro 220km/h, těch 200PS navíc by na 300km/h mohlo stačit. Navíc bude jistě odlehčená a hlavně je tam napsáno teoretická...
Jestli tady někdo může vyprávět o boji s odporem vzduchu, tak jsem to asi já.
A když i Airbus jel 190km/h ( a 200PS jsem neměl ani náhodou ), tak je 300 pro Fabku jako prd.

Jestli tady někdo může vyprávět o boji s odporem vzduchu, tak jsem to asi já.

A když i Airbus jel 190km/h ( a 200PS jsem neměl ani náhodou ), tak je 300 pro Fabku jako prd.

MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
-
- Přispěvovatel
1.6 bar
Pánové ,divím se těm kteří chytaj kdekoho za slovo.Někdo nadhodí teoretickou rychlost 300 u kotrmelce jako je Fabie a pak se rozvine diskuse jako na hotovou věc.Na svižné sjetí stačí i 180 a jsou tady i ti co jim 1.9 motory jedou po rovince 250.Pokud někdo o této hranici uvažuje, tak jako motorkář můžu říct,že vám na to stačí litr obsahu a 170 koníků.
-
- Přispěvovatel
Ta stříbrná co jsem s ní u tebe byl má všecchno jako ta tvoje a s 40 litrama nafty váží stejně jako G2 pětidveřové s motorem tdia to 1240 kg.Holz-tdi píše:To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.
1250kg má sériovka GIII TDI 5dv. a co vím, tak GII je cca o 200kg lehčí, takže někde je chyba.Libor Hanzal píše:Ta stříbrná co jsem s ní u tebe byl má všecchno jako ta tvoje a s 40 litrama nafty váží stejně jako G2 pětidveřové s motorem tdia to 1240 kg.Holz-tdi píše:To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.
KTM 250 SX-F

-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.6 bar
konečně to tu někdo napsal!!Libor Hanzal píše:Pánové ,divím se těm kteří chytaj kdekoho za slovo. Někdo nadhodí teoretickou rychlost 300 u kotrmelce jako je Fabie a pak se rozvine diskuse jako na hotovou věc.
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
-
- Přispěvovatel
Na váze to ale ukazuje tak jak píšuKornout píše:1250kg má sériovka GIII TDI 5dv. a co vím, tak GII je cca o 200kg lehčí, takže někde je chyba.Libor Hanzal píše:Ta stříbrná co jsem s ní u tebe byl má všecchno jako ta tvoje a s 40 litrama nafty váží stejně jako G2 pětidveřové s motorem tdia to 1240 kg.Holz-tdi píše:To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.