Iba 1.6bar a 200ps - projekt pokračuje úspešne.

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Holz-tdi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Holz-tdi »

To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.
Jestli se ti zdá že je to málo, toť otázka.
Měl jsem v ní 220 koní, snížený podvozek (a taky dost tvrdý) , že jsem pomalu nemohl vjet do garáže, a přesto byl závěr- auto nevhodné na sprinty. Pár pohárů ze sprintů i ze závodů do vrchu jsem vyjel, ale existují jiná, lepší vozidla.
Ty tvoje zázraky se tedy asi dít nebudou, pokud (možná) skutečně nedocílíš 330 koní. Čao.
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Příspěvek od Libor Hanzal »

chucky píše:
Libor Hanzal píše:
Stingray píše: Ale zase to je lahšie ako 4x4. Naviac sa dá prekopať prevodovka na do rýchlosti (klesne Nm) a zvýši sa teoretická maximálka na 310Km/h
Je to k tomu aby jsi měl obyčejný auto na běžný jezdění s dobrým potenciálem na předjíždění a menší spotřebou než benzínový drahý voňavky.
a na kolik odhaduješ spotřebu při 320ps?
Na hodně.Ke svižnej jízdě však stačí i těch prozatim 200 koníků se spotřebou kolem7.
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Mám takovej pocit že na 300km/h bude těch koníků potřeba daleko víc, alespoň tak o 100, protože právě těch 100koní tě bude muset držet na silnici, ono v těch 300km/h už se ten zadek bude silnice jen dotýkat.
Taky je zajímavé srovnání stejně výkoných aut předokolek a 4x4, ono od určitého výkonu jsou i ty těžší a více mechanicky ztrátová auta rychlejší, myslím tím zrychlení 0-100, čím je to čím?! (LOL)
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Když to tak čtu tak je to opravdu silvestrovská taškařice.Nevím jak kdo,ale myslím si,že na tomto foru nebude nikdo,který překonal 300km/h.Protože při takové rychlosti bysi normální smrtelník stříknul do kalhot.Myslet si,že se to dá překonat s fabkou je blbost na entou.Výkon při takové rychlosti není až tak důležitý.Rozhodně důležitější je kooficient odporu Cx ,který u fabky je docela velký.Takže aby fabka jela třikila,tak stačí málo.Koupit z vyřazenýho MIGU 21 tryskový motor ,dát ho tam a je tam třista z místa natotata.
Jinak je dobré si nastudovat fyzikální zákony z osmé třídy a pak začít něco plácat.Ale jinak na vánoce mi pohádky nevaděj. :D
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

já tam četl teoretická rychlost, to snad víme všichni že to asi nedosáhne.
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

sharik4x4 píše:Ale jinak na vánoce mi pohádky nevaděj. :D
(rofl)
I když s tou třístovkou by jsi se možná divil, nezapomeň na motorky. Ale největší blázni jsou ti s tou Bagirou, to je nářez, do toho bych nesedl ani za nic.
KTM 250 SX-F
Bageta
Přispěvovatel

Příspěvek od Bageta »

300km/h mám za sebou a divili by ste se jak je to v klidu,Teplická dálnice Porsche 911 turbo
TDIPOWER
Přispěvovatel

Příspěvek od TDIPOWER »

Chlapi, já mám v garáži rozdělanýho golfa. Počítám, že výsledný výkon bude tak 400 koní, moment kolem 1000Nm a maximálka kolem 330km/h. Ale pro to musím ještě vyměnit písty, ojnice, klikovku, převrtat to, dát tam turbo, kompresor, obrovský cooler a vstřikování dusíku. Potom už jen vyměnit převodovku, poloosy, obě nápravy, brzdy a všechny silenbloky. Pak už zbývá pouze vyztužit karoserii.....a je to.
Zatím tam je 150koní. Na svižnější svezení to stačí. A už mám dokonce i grf! Takže jsem vlastně dál!

(rofl)
VW GIV ASZ, Frateli RACE 783, GTxxxxV - skládačka, FMIC, 60mm straight-through exhaust, jednohmota 240mm SACHS RACE, TDIfun HI-TECH software 300+PS, 1/4 míle 13,178s
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Když jede sériová RS skoro 220km/h, těch 200PS navíc by na 300km/h mohlo stačit. Navíc bude jistě odlehčená a hlavně je tam napsáno teoretická... :)
Jestli tady někdo může vyprávět o boji s odporem vzduchu, tak jsem to asi já. (LOL)
A když i Airbus jel 190km/h ( a 200PS jsem neměl ani náhodou ), tak je 300 pro Fabku jako prd. :D
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
Libor Hanzal
Přispěvovatel

1.6 bar

Pánové ,divím se těm kteří chytaj kdekoho za slovo.Někdo nadhodí teoretickou rychlost 300 u kotrmelce jako je Fabie a pak se rozvine diskuse jako na hotovou věc.Na svižné sjetí stačí i 180 a jsou tady i ti co jim 1.9 motory jedou po rovince 250.Pokud někdo o této hranici uvažuje, tak jako motorkář můžu říct,že vám na to stačí litr obsahu a 170 koníků.
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Holz-tdi píše:To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.
Měl jsem v ní 220 koní, snížený podvozek (a taky dost tvrdý) , že jsem pomalu nemohl vjet do garáže, a přesto byl závěr- auto nevhodné na sprinty. Pár pohárů ze sprintů i ze závodů do vrchu jsem vyjel, ale existují jiná, lepší vozidla.
Ty tvoje zázraky se tedy asi dít nebudou, pokud (možná) skutečně nedocílíš 330 koní. Čao.
Ta stříbrná co jsem s ní u tebe byl má všecchno jako ta tvoje a s 40 litrama nafty váží stejně jako G2 pětidveřové s motorem tdia to 1240 kg.
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Libor Hanzal píše:
Holz-tdi píše:To Stingray: Připadá mi že jsi trochu mimo. Mam doma Fabii RS a jestli je lehká, tak k vám asi dodávaj jinou výbavu. Moje RS váží 1320 kg.
Ta stříbrná co jsem s ní u tebe byl má všecchno jako ta tvoje a s 40 litrama nafty váží stejně jako G2 pětidveřové s motorem tdia to 1240 kg.
1250kg má sériovka GIII TDI 5dv. a co vím, tak GII je cca o 200kg lehčí, takže někde je chyba.
KTM 250 SX-F
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Re: 1.6 bar

Příspěvek od Smoke »

Libor Hanzal píše:Pánové ,divím se těm kteří chytaj kdekoho za slovo. Někdo nadhodí teoretickou rychlost 300 u kotrmelce jako je Fabie a pak se rozvine diskuse jako na hotovou věc.
konečně to tu někdo napsal!!
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Libor Hanzal
Přispěvovatel

Kornout píše:
Libor Hanzal píše:
1250kg má sériovka GIII TDI 5dv. a co vím, tak GII je cca o 200kg lehčí, takže někde je chyba.
Na váze to ale ukazuje tak jak píšu
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Tak si vyberte- buď má G2 s TDI 1 tunu, nebo má Multivan přes dvě tuny ( blbost ). Vážil jsem je na stejné váze. :)
Ale k tématu- S těma koněma a tlakem 1,6 baru tomu věřím.
Taky už obhlížím vodní intercoolery. :)
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
Zamčeno

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“