10w-40 starline
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Olej
[quote="bobG3"]
Jinak se mi líbí prohlášení nemám s olejem problém - bez údaje v jakém motoru, kolik jsem najel, v jakém stavu je motor, tlaky atd - jen to svádí aby lidi šetřili na nepravém místě.
Chceš naznačit že když není problém u jednoho motoru tak u druhého typu by se projevil i když mají stejnou normu?
Napíšu nemám problém proto že se žádnej neobjevil a to řádově ve stovkách tisíc Km u více aut ne jen u mýho.
Je to asi jako s pohonnými hmotami.Lidi kupujou třeba Shell o kterém si myslí že je to kvalitní palivo a přitom se jedná o předraženej šmejd ale jsou přesvědčený že dávají do auta Shell tak mu nic lepšího dát nemůžou.
nějaké info o PHM
http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
a něco o olejích
http://oleje.cz/index.php?left=main&pag ... _komentare
Jinak se mi líbí prohlášení nemám s olejem problém - bez údaje v jakém motoru, kolik jsem najel, v jakém stavu je motor, tlaky atd - jen to svádí aby lidi šetřili na nepravém místě.
Chceš naznačit že když není problém u jednoho motoru tak u druhého typu by se projevil i když mají stejnou normu?
Napíšu nemám problém proto že se žádnej neobjevil a to řádově ve stovkách tisíc Km u více aut ne jen u mýho.
Je to asi jako s pohonnými hmotami.Lidi kupujou třeba Shell o kterém si myslí že je to kvalitní palivo a přitom se jedná o předraženej šmejd ale jsou přesvědčený že dávají do auta Shell tak mu nic lepšího dát nemůžou.
nějaké info o PHM
a něco o olejích
CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro

Yamaha R1 110Kw

Napsal jsem to hodně zjednodušeně. Téma bylo olej Starline. Od člověka, který je v tomto oboru odborník a dlouhou dobu dělal nákupčího v Kelly vím, že olej Starline je Mogul. Protože mám také kamaráda, který je bývalý tech. ředitel společnosti Chevron - oleje Texaco a dnes pracuje ve Výzkumném ústavu paliv a maziv pokusím se zjistit jak kvalitní jsou oleje Starline.bobG3 píše:Zas tak jednoduché to není, přečtěte nějaké olejové stránky. Schválený musí být jak základ tak aditivum a ty balíky vyrábí pár firem, schválení podle normy výrobce třeba VW je velmi nákladné a žádná míchárna si to nemůže dovolit. Třeba Shell prodává balíky aditiv, ale neznamená to, že olej z nich namíchaný je stejný, nikdy nemůže být, to by byl stejně drahý.TK píše:Máš pravdu. Je jen ,,pár,, výrobců oleje, kteří dělají základ a pak jsou mračna ,,výrobců,, kteří do tohoto základu přidávají svá aditiva, ale od toho kamaráda vím, že to není případ Kelly. Kelly to jen cpe do svých obalů.
Jinak bez rozboru tvrdit na základě toho že někdo sichr povídal, nevím jsem technik a ne drbna, takových zaručených zpráv jsem slyšel....možná jo a možná ne. Dneska stačí zadat cenu a výrobce řekne jedeto a olej bude mít normu, nebo zaty peníze to nejde, nejmíň to jdeza tolik.
Věřme každý čemu chceme, ono na autě které má po životnosti stejně nikdo nedokáže čím se to zadření nebo opotřebení stalo, prodejce má vždycky víc peněz na právníky než my.
Re: Olej
ROBIG píše:No ono je víc údajů o olejích, bohužel tady se sice dá dovědět spousta informací, nicméně výrobci s nini nejsou zajedno, zejména v otázce stejných vlastnosí olejů různých výrobců i když jsou označeny stejnou normou výrobce, mísitelnostiolejů různých výrobců. Zajímavé je zejména tvrzení o mísitelnosti, kdy se na WWW.oleje o tom mluví poměrně velkoryse, technici výrobců zase tuto možnost poměrně striktně odmítají. Ono je zcela jiná situace když někdo píše populární článek na web a jiná je při posouzení soudním znalcem který posuzuje poškození zařízení nedostatečným mazáním. Pravda při vylágrování starého motoru se to asi nestane. V práci se rok řešil případ kdy došlo ke škodě cca 12 mil Kč doplněním maziva jiného výrobce. Aditiva mezi sebou reagovala, a bylo to. Ne že by to bylo pravidlo, ale stát se to může a pro pár korun....bobG3 píše: Jinak se mi líbí prohlášení nemám s olejem problém - bez údaje v jakém motoru, kolik jsem najel, v jakém stavu je motor, tlaky atd - jen to svádí aby lidi šetřili na nepravém místě.
nějaké info o PHM
a něco o olejích
A ke starline - je tady někdo kdo jej dlouhodobě používá a zná stav motoru - aspoň kompresní tlaky po cca 200 - 300000km ?
G3 Variant synchro
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
jen soudím podle toho, jak kvalitní jsou ostatní produkty firmy starline, proto bych si nedal starline ani z principu, i kdyby to byl třeba Mobil1 v jiným obalu...ROBIG píše:Dolož něčím proč bych měl Starline měnit po 5000Km.Jezdím na něj několik let a nikdy jsem neřešil nejmenší problém který by souvisel s olejem.Měním po 15000Km.Poslední problémy jsem měl s olejem když jsem tam lil předraženej Magnatec.turbo kamna power píše:pokud ho za 5 tisíc km vyměníš, tak proč ne. Jinak bych šel spíš do nějakýho normálního oleje, nebo snad nějakých 400-500kč za olej se ti zdá moc, že chceš kupovat starline?
prostě nechápu, proč dávat 400kč za starline, když můžeš mít za 500kč jinej olej renomovanýho výrobce, např. Q8, 100kč nikoho nezabije.
levný hovno si taky nekoupíš. pořád je to hovno

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Taky je dost dobře možný že jsi fajnšmekr kterej si kupuje podle tvýho slovníku hovno ale v hezčím a dražším balení.turbo kamna power píše:jen soudím podle toho, jak kvalitní jsou ostatní produkty firmy starline, proto bych si nedal starline ani z principu, i kdyby to byl třeba Mobil1 v jiným obalu...ROBIG píše:Dolož něčím proč bych měl Starline měnit po 5000Km.Jezdím na něj několik let a nikdy jsem neřešil nejmenší problém který by souvisel s olejem.Měním po 15000Km.Poslední problémy jsem měl s olejem když jsem tam lil předraženej Magnatec.turbo kamna power píše:pokud ho za 5 tisíc km vyměníš, tak proč ne. Jinak bych šel spíš do nějakýho normálního oleje, nebo snad nějakých 400-500kč za olej se ti zdá moc, že chceš kupovat starline?
prostě nechápu, proč dávat 400kč za starline, když můžeš mít za 500kč jinej olej renomovanýho výrobce, např. Q8, 100kč nikoho nezabije.
levný hovno si taky nekoupíš. pořád je to hovno

CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Yamaha R1 110Kw

Yamaha R1 110Kw

-
- Aktivista
to se ví. A všechny výrobky co pod touhle značkou prodává jsou věci pochybné kvality co nic nevydrží... Tak bych se obával, že v případě oleje to bude nejinak.Jarda S. píše:Starline je obchodní značka autokelly ne výrobcetj že autokelly skoupí levně díly a naháže je do svojich krabiček a pak prodává
bobG3: zjisti si význam slova renomovaný

Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
No právě,turbo kamna power píše:to se ví. A všechny výrobky co pod touhle značkou prodává jsou věci pochybné kvality co nic nevydrží... Tak bych se obával, že v případě oleje to bude nejinak.Jarda S. píše:Starline je obchodní značka autokelly ne výrobcetj že autokelly skoupí levně díly a naháže je do svojich krabiček a pak prodává
bobG3: zjisti si význam slova renomovaný
renomovaný: s dobrou pověstí, věhlasný
Věhlasný olej to není a že by ho měli jinde než tam, kde láká nízkou cenou a možností větších marží jako jiné podobné - Divinol atd.
Neříkám že je špatný, ale jeho pověst neznám (to, že mi někdo řekne že bez problémů není reference to je z agentury JPP, to chce oficiální testy)
Takže dej tady odkazy na testy a věhlasnost takže nás pouč

G3 Variant synchro
-
- Aktivista
no já jezdím na Q8 už několik let a znám dalších několik aut co na něj taky jezdí stejnou dobu jako já a že by s ním byl nějakej problém to ne. Nikde jsem na Q8 neslyšel křivého slova, což se třeba o Castrolu, kterej se považuje za tu špičku (cenově určitě
), říct nedá.
občas se Q8 hrne i do soutěží, např. do rally, a to na pověsti rozhodně jen přidává.
jinak Q8 10w40 beru za stovku litr, takže nemám potřebu platil třeba za Shell skoro dvakrát tolik.

jinak Q8 10w40 beru za stovku litr, takže nemám potřebu platil třeba za Shell skoro dvakrát tolik.
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Tak ja jezdim na olej "Global" 10W40 cena pri koupi 60L vychazi cca 60Kc/lJezdim na nej asi 7 let, rocni najezd +/- 40 000km a nemam problem, motor startuje i v mrazech bez problemu, olej nezere. Ale asi to bude tim, ze je to starej Mercedes C 220 Diesel. Leju to i do Sharana cca. 2 roky a zatim vse OK, menim po 10t.km Do Opelu, Fiatu, Fordu popr. Renaultu a podobnejch "renomovanejch" znacek (abych taky pouzil nejaky cizi slovo) muzes nalejt cokoliv a stejne to v zime nechyta a zere olej jako vodu..
Moje osobní zkušenost: mnoho let jsem aplikoval STARLINE 10W-40 na mnoha vozech. Hlavně u malých objemů jsem začal zjišťovat značné zanešení prostoru pod víkem ventilů (karbon). Přiznám se, přestal jsem tomu oleji věřit a i své zákazníky jsem převedl na jinou značku. V této viskozitě a s podobnými specifikacemi jsem měl možnost vidět už několik olehů a dodnes mne zaráží, že Starline je takový čirý a všechny ostatní jsou hodně temné. Slyšel jsem už i názor že Starline je čištěný použitý olej. Závěry si udělejte všichni samy.