Problémy začali ak stojí 1/2 dňa na vonku na mraze. Pokial idem z garáže tak to nerobí(je tam okolo 10st).
Naštartujem na prvý šup, motor beží normálne, ale keď sa rozbehnem, preradím a trochu viac šlapnem na plyn alebo prudšie uberiem začne sa cukať akoby šiel na 3 válce.
Uberem,vyradím, pomaly a plynule pridávam do 2,5k ot. a pomaly speť do volnobehu, večšinou to už neurobí.
Pred vianocami mi však turbo vypadlo úplne, ťah ako na hladkom diesli a čím som viac tlačil pedál tým ho ešte viac dusilo. Po 30 km som auto odstavil, po 5 min naštartoval a už šlapalo.
Druhý krát mi to urobilo asi pred 3-ma týždňami , predbiehal som a motor zakuckal(zohriaty asi na 60st) a už neťahal, odstavil som, na 10 sekúnd vypol motor a už išiel normálne.

Išiel som k známemu na diagnostiku a vypísalo toto:
Číslo chyby: 17965 regulace plníciho tlaku-mez gegulace prekrocena
Příčina: magneticky ventil omezeni plniciho tlaku(N75) zablokovany nebo vadny, mezi turbodmychadlem a motorem netesnost, turbodmychchadlo vadne
Možné projevy: nizky vykon motoru
Doporučený postup: kontrola plniciho tlaku, kontrola ventilu(N75) diagnozou akcnich clenu, kontrola tesnosti
Dnes som ho bol prečistené turbo prevetrať a stále to isté, aj keď je relatívne teplo podarilo sa mi ho po prudkom zošliapnutí plynu dostať do stavu že bežal ako na 3 válce

Hadičku od ventilu N75 k turbu som už tiež vymenil.