viskozita = mazivost?
Tak ktory by ste odporucili, aby to sedelo podla VW noriem alebo aby bol pouzitelny pre 1.8T ale o daco hustejsi, lebo ked mu stupam na plyn tak sa mi zda ze to spapa oleju dost tak chcem skusit hustejsi...
Viskozita = vazkost / tekutost
Viskozita # mazivost
Výše byly popsány vhodné oleje. Co týče spotřeby oleje, zkus změnit třeba značku oleje za předpokladu, že motor je v pořádku.
jo 1,8T si nejakej ten olej vezmou....20V, navic LPG zhruba o 100°C vyssi teplota... pak to "pozitivni odvetrani klikovky" navic kdyz to je na LPG tak clovek ani moc neresi spotrebu a styl jizdy tomu odpovida.... takze to olej papka. Ale zavodnik nejsem dalnice 160 tempomat 4000ot a jinak jak s dieselem mezi 2-3tis otackama. diky turbu motor neni potreba tocit omezovac otacek jsem jeste u auta neobjevil... tak doufam kdyz jezdim timto zpusobem tak 0W-40 staci...
ja mam najeto 200 000km a motor si vezme do litru mezi vymenama. Kazdopadne plna syntetika je nutnost - 10W-40 vyrad rovnou. Jo taky je to o znacne oleje, hodne lidi pise ze na Mobil 1 spotreba oleje klesla...
takze som to pochopil spravne ze na LPG by bol dobry olej 5w-50 popripade 10w-60..aby bol za prevazky hustejši Octa 2,0 medzi vymenamy 15tis KM 1,5l 5w-40tky najazdene 180tis
co si myslel tym "pozitivnym odvetranim klukovky"?
ja mam z olejom 5w-40 tiez dost velku spotrebu. tak by som to chcel riesit asi tym 5w-50 mobil1. hadam to pomoze.
to je dobra otazka. prave pre toto sa obavam prechodu na ten olej. ale cital som prispevky od ludi co ho na 1.8t pouzivaju a pisali len o zlepseni z pohladu stracania oleja, nepisali ze by im to znicilo turbo alebo motor. ale aj tak by bodla daka konkretna info od cloveka co sa do maziv rozumie.
Napiš bráchovi, když si myslíš, že ten olej motoru ublíží. On to auto nesrovnatelně víc zatěžuje včetně okruhů a max spokojenost. V tuto chvíli se připravuje úprava o dalších 80PS nahoru a o změně oleje se fakt neuvažuje. V 5w50 nic lepšího není.
no a po kolika meni bracha olej? ja z tej 5W-50 mam takovej pocit ze je prave na tohle urcena chvilku pojezdit vyuzit max vykon a pak vymenit... No jsou to vsechno pocity, pravdu se asi nedovime