VIF letní do nafty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

gabo00000
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od gabo00000 »

a preco nie? ja mam rad svoje auto:)
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Jasně, každýho věc ;) Já třeba rád chodím do lesa ale dříví už tam nenosím, tak nějak se mi zdá že už je ho tam dost :D
Člověk se pořád učí.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

šulda píše:Jasně, každýho věc ;) Já třeba rád chodím do lesa ale dříví už tam nenosím, tak nějak se mi zdá že už je ho tam dost :D
zdání klame musíš tam chodit a pozorovat ;)
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

No chodím tam střízlivej a ne na paseky :-D Docela by mě zajímal názor nějakýho nezávislýho odborníka k aditivum. Někde na netu sem četl že cetanový číslo nad 60 už stejně motor nevyužije. Jenže na netu je spousta pivních plků kde se člověk nic nedozví. To co teče ze stojanů v ČR je už o něčem jiným.
Člověk se pořád učí.
tempest
Přispěvovatel

Re: VIF letní do nafty

Příspěvek od tempest »

slovacek.milos píše:
tempest píše:
slava68 píše:Ahoj,přidáváte někdo v létě VIF do nafty ?
Tankuju u OMV má tedy nějaký význam VIF přidávat,zkušenosti ?
Díky

Passat 1.9 tdi 85kw pd motor r.v 2000
Jestli je to základní nafta od OMV, tak to tam možeš nalit. Jestli je to ta jejich prémiová, tak to tam nedávej. Pak se ty aditiva možou pohádat. To samé Shell, Benzina atd.

tobě už se nějaké aditiva pohádali nebo jen tak nahlasl rozmýšlaš :? ;)
Nerozmýšlím, bylo to v rozhovoru s vedoucím kvality od Benziny. Jinak Benzina myslím používá přímo VIF do Vervy.
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Taky sem se dočetl že do Diesel Verva dává VIF, proto melu o dříví (noteeth)
Člověk se pořád učí.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

mno a položím otázku . přísady do nafty pro zvýšení její maznosti je dle mne a počtení složení na některých lahvičkách z většiny tvořen ropným petrolejem který je sám o sobě mnohem levnější tak co přidávat ropný petrolej???
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
slovacek.milos
Aktivista

hansdob píše:mno a položím otázku . přísady do nafty pro zvýšení její maznosti je dle mne a počtení složení na některých lahvičkách z většiny tvořen ropným petrolejem který je sám o sobě mnohem levnější tak co přidávat ropný petrolej???
petrolej je utra lehký topný olej na ten zadřeš čerpado na storpo jak se miloš jmenuju ;)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

hmm, já už ho do paliv přidávám hooodně dlouho jak technickej (ŽLUTEJ) tak lampovej (ČIREJ) a nikdy nebyl problém ale dávkuju to podobně jak udávají na těch různých lahvičkách takže trošičku na nádrž. Mno a co tedy zvyšuje tu kvalitu nafty když na většině přísad do nafty je 50-70% obsahu ropný petrolej?? Nevím jak přímo VIF ten jsem neměl ale ruzné ostatní co jsem dostával jako reklamní vzorky.
slovacek.milos
Aktivista

jsi mě blbě pochopil přidávat petrolej do nafty je dobré

ale jezsit na čistý petrolej nebo kerosin tak čerpadlo dodvou hodin KO ;)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

jo tak to jo. Mno a co si myslíš o těch přísadách do nafty když většina z nich je na bázi ropného petroleje a stojí takovej balík oroti petroleji?? Mě jde o to co zleším lahvičkou 250ml za cca 400kč která má 70% obsahu ropného petroleje a nebo koupením čistého petroleje.???
slovacek.milos
Aktivista

hansdob píše:jo tak to jo. Mno a co si myslíš o těch přísadách do nafty když většina z nich je na bázi ropného petroleje a stojí takovej balík oroti petroleji?? Mě jde o to co zleším lahvičkou 250ml za cca 400kč která má 70% obsahu ropného petroleje a nebo koupením čistého petroleje.???

vrtat se těchto tématech nebere konce,

vím že pokkud ty aditiva používám nejsou problémy, jezdím na sajrajty všeho druhu a náětěva benzínového čerpadla je pro mě událost :)
MKTech
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MKTech »

To je asi tak natankujete naftu v Rakousku třeba OMV auto jede o poznání líp najede se na nádrž zhruba o 100Km víc jak na naftu v CZ. Nafta se k nám dováž z Rafinérií Rakousko tak kde je problém ?
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

stím souhlasím tahal jsem od 1993 auta do čr a auta při tankování nafty venku či vytažení nafty z dovezených aut jezdilo vždy lépe. No a co se děje no pracuji v jedné firmě kam se krásná čistá nafta dováží naše firma to naředí a prodává a jezdí k nám pro naftu auta z polska,holandska,OMW,SHELL,BENZINA,CALIBRA a je výsledek
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Milosi, petrolej a kerosin je jedno a to samy, jen dva nazvy pro jednu kapalinu, na leteckej kerosin jsem jezdil bezne par set t.km. To stejny je s topnou naftou ktera se v zahranici tankuje do traktoru a ruznych agregatu, taky nic nedela cerpadlum navic voni jak stara dobra nafta co byla za komunistu, ne tyhle smejdy s pridavkem bia.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
Zamčeno

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“