BMW 750 V12,rok 97
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
u 8my, což je stejný motor, B50M70, tak se žádné kódování neprovádí. A radio, samozřejmě že se odkóduje, je potřeba znát kód radia a ten poté zadat.alfik píše:Netreba robit nejake kodovanie po odpojeni baterii?spider_850 píše:zkus tvrdý restart ŘJ... odpojením baterie, obou... v kufru, pokud je to jako 850je to tak, jedině že by jsi měl anomálii
někdy to pomůže, motor by potom po nějakou dobu, nebo pár km měl jet na data, která dostal ve firmě při výrobě, až po nějaké době si načte nová, podle aktuálního stavu auta, motoru apod...
A co radio?
alfík,- ne ale dalo se starší auto do bazaru,hlavně nějaké Gti a přišel kupec auto natočili, blafalo , pak začlo jít na 3 a někdy chcíplo..Když se mu dala hned kláda, tak se motor probral a jel..Auto přitáhli ulité, vše O.K. jen nové svíce, kontrola a zase jelo,pak znova..Tak jsem se naštval, zahodil staré a koupil teplejší a bylo po problému..Stalo se mi to párkrát..U 12 válce se 1 nebo 2 válce ztratí a pak se proberou a normálně se jede..Netvrdím, že je to Tvůj případ, ale určitě tohle nebyla náhoda..A třeba u MB 114 s 2 karboši Solex byl motor na svíce dost háklivý a kámošovi u Volva svíčky z žigulíka vyřešili neustálou obměnu jeho ulitých svíček po studeném startu za dost velké prachy...Hlavně ne černé Bošky... 

nepropadat panice...
Aaa uz chapem. Myslis druh teplejsi svice. S dlhym izolantom.... No v prvom rade pozriem co su tam vobec za sviece. Mali by mat najazdene cca 5000,ale ver origo servisom.
Inak dnes novy poznatok. Cim dlhsie auto stoji,tym dlhsie mu trva,nez sa volnobeh skludni.
Po jednom dni je to cca tych 2-4 min ale po 4-5 dnoch je to uz 10 minut.
Tak mi vrta hlavou,ci nebude prdla palica alebo tasnenie. To uz ale asi uvazujem nad tym najhorsim. Inak auto po starte nedymi,ani sa podla majitela netrati voda. To ale musim omrknut sam.
Inak dnes novy poznatok. Cim dlhsie auto stoji,tym dlhsie mu trva,nez sa volnobeh skludni.
Po jednom dni je to cca tych 2-4 min ale po 4-5 dnoch je to uz 10 minut.
Tak mi vrta hlavou,ci nebude prdla palica alebo tasnenie. To uz ale asi uvazujem nad tym najhorsim. Inak auto po starte nedymi,ani sa podla majitela netrati voda. To ale musim omrknut sam.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan Chip+EGR Off+Katik na majzel - EX
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Jericho,to chcem pozriet ako prve. Vymenit palivovy filter,zmerat tlak paliva a skontrolovat svicky. V sobotu to budem rozhadzovat,tak dam vediet. Teraz mam odpoledni,takze sa toho moc stihnut neda. Inak dik za uvahy. 

Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Tak chlapi.Vec sa ma,alebo mala takto. Napisem strucne.
Nejaky debil,co menil vicka rozdelovacov a palce,tak jeden palec na p... osadil. Ten palec je nasrobovany na taku prirubku,ktora je prisrobovana na vacku. Priruba ma kolik a vo vacke je drazka. Ten niekto sa netrafil do drazky,prirubu utiahol,bola pootocena do prava tak 10-15 stupnov. No a nakolko to nebolo v drazke,tak to o ten kolik bolo posunute von. Cize palec drel o vicko.Potom hodim nejake foto.
Rano sa uvidi,ci to pomohlo. Zle sa to vysvetluje,trebalo by to vydiet.
Predtym som zabudol napisat,ze dost smrdel benzin z vyfuku. Jasne,ked to palilo inokedy ako davkovalo....
Nejaky debil,co menil vicka rozdelovacov a palce,tak jeden palec na p... osadil. Ten palec je nasrobovany na taku prirubku,ktora je prisrobovana na vacku. Priruba ma kolik a vo vacke je drazka. Ten niekto sa netrafil do drazky,prirubu utiahol,bola pootocena do prava tak 10-15 stupnov. No a nakolko to nebolo v drazke,tak to o ten kolik bolo posunute von. Cize palec drel o vicko.Potom hodim nejake foto.
Rano sa uvidi,ci to pomohlo. Zle sa to vysvetluje,trebalo by to vydiet.
Predtym som zabudol napisat,ze dost smrdel benzin z vyfuku. Jasne,ked to palilo inokedy ako davkovalo....

Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU
Tak problem pretrvava,aj ked ma iny priebeh ako predtym. Teraz,ked sa auto nastartuje,tak si podrzi otacky na cca 1500 tak 5-10 s,potom padnu kusok pod 1000,to je este OK. A po chvili,jak je auto ohriate na konec toho modreho policka (viz teplota vody) tak to padne skoro k 500-600ot (podla budika) a tam to zacne robit znovu. Skusim este pomerat zapal. cievky. Neviete niekto,kde sa nachadza cidlo teploty vody pre jednotku?
Este ma napadli vstreky,ale to by skor robilo studene ako jemne zohriate. Dnes ra mi mozno podari aj na diag,tak uvidim.
Inak po smrade benzinu uz ani stopa.
Este ma napadli vstreky,ale to by skor robilo studene ako jemne zohriate. Dnes ra mi mozno podari aj na diag,tak uvidim.
Inak po smrade benzinu uz ani stopa.
Passat Variant 1.8T APU
Passat Variant 1.8T APU