Pískání řemene ASZ
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pískání řemene ASZ
To ti asi drnká v servu ten řemen to neutáhne. Pokud předchozímu majiteli pískal a on ho vyměnil a začal pískat znovu tak tě čeká výměna nejen řemene ale i volnoběžky a napínáku.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)
Sharan 215/460, Octavia 190/460
Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
Sharan 215/460, Octavia 190/460
Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
-
sparco gti
- Přispěvovatel
-
slovacek.milos
- Aktivista
To teda moc radost nemám. Už nevrzá, ale jak vytočím kola, dám trošku plynu, tak cvak, cvak, cvak. Ale hodně rychle, jakoby škrtal plast o nějaké kolo. Podle majitele byla vymazlená, ale začínám se toho už trošku děsit:) To nepočítám, že něco na nerovnostech lupe a to docela dost. Dnes jedu na rampu, tak to budu muset celé prolézt.
PS: Dá se poznat, že auto má chip? Údajně ano, ale znáte to.
PS: Dá se poznat, že auto má chip? Údajně ano, ale znáte to.
Alhambra 4Drive, 2.0 TDCi 130kw, 417Nm
Pískání se znovu objevilo. Dalo to pokoj jen chvilku. Vůbec teď nemám čas nic na autě dělat, tak na to mrknu vždy jen na chvilku. Shodil jsem všechny kryty na spodku, vyčistil a překontroloval IC a vím, že budu muset vyměnit volnoběžku na altíku, protože začíná cvrlikat. Řemen je jako nový, nikde popraskyný a je poznat, že není ztvrdlý. Zespodu jsem se díval na tu řemenici, co je na servu a zdá se mi, že ty drážky jsou moc tenké. Možná 1mm, co mi připadá, že na ostatních jsou širší. Je to teda asi zralé na výměnu, co? Je možný, že by to třeba mohl dělat napínák u alternátoru? Když je motor nastartovanej, tak dost s sebou hází, ale spíš to přikládám té volnoběžce, že ho tak rozkmitá.
http://www.youtube.com/watch?v=UPilkLZag3A
http://www.youtube.com/watch?v=UPilkLZag3A
-
ThrashTheTrash
- Aktivista
-
miraspetrowski
- Přispěvovatel
jestli ti řemen lítá,je to buď nápínákem, a nebo volnoběžka, shoď řemen a vem za kolo volnoběžky,nesmí drhnout,no a nebo je unavenej napínák,potažmo jen kladka na napínáku,tak neriskovat,když se náhodou něco z tohohle žvejkne řemen je za vteřinu na hadry,a když se něco z něho dostane až pod rozvoďák tak Potkali se u KolínaLosky píše:Ta řemenice se dá doma normálně vyměnit nebo je na to něco potřeba extra? Díky
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Tak řemen a napínák jsem vyměnil a už to nepíská, ale volnoběžka je čus. Když do altíku vrazím šroubovák, tak s ní nejde točit ani na jednu stranu:(
Navíc jsem si všiml, že i klima dělá takový divný hvízdavý zvuk. Ale jen když vyřadím rychlost a zastavím. Za jízdy vše ok. Vše přisuzuji té zadřené volnoběžce
Navíc jsem si všiml, že i klima dělá takový divný hvízdavý zvuk. Ale jen když vyřadím rychlost a zastavím. Za jízdy vše ok. Vše přisuzuji té zadřené volnoběžce
-
miraspetrowski
- Přispěvovatel
tak to jdi fofrem do ni,aby ti to tam nevydělalo pořádnej peníz, nová je cenově kolem 2 tis.je to lepší a levnější řěšení než zničenej motor,ta volnoběžka nenechá dotáčet altík a ten za řemen tak dlouho tahá a namáhá ho až se rozsype,většinou se to nestavá při dálkách,ale ve městě,kdy se otáčky rychle zvedají,nebo klesají,to pak moc dlouho netrvá, aty cucky z něj jsou vždy záhadným způsobem nedříve dole v rozvoďáku,,,,, asi tajná láskaLosky píše:Tak řemen a napínák jsem vyměnil a už to nepíská, ale volnoběžka je čus. Když do altíku vrazím šroubovák, tak s ní nejde točit ani na jednu stranu:(
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku