Emise?

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Radim205D
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Radim205D »

MirekX píše: když se občas utrhne nějakej kus usazenýho bordelu,tak vám to to měření ovlivní a nevyjde to.
asi takhle E320CDi (rofl)
Obrázek

červená linka RO
modrá linka Nafta
E91 N52B30 :)
JanCI
Přispěvovatel

Příspěvek od JanCI »

MirekX píše:jo a kdo jezdíte laxně,tak cestou na emise tomu dejte kouř, ať z vejfuku vylítají saze,jinak vás tam budou trápit dlouho.Musí vyjít 3 měření za sebou v nějaké toleranci, jinak se zkouší znova. a když se občas utrhne nějakej kus usazenýho bordelu,tak vám to to měření ovlivní a nevyjde to.
zaujima rada:D
:D
SLÁDEK
Přispěvovatel

Příspěvek od SLÁDEK »

Ahoj,
tak už mám doma Almeru 2,2 TDi a začnu s přestavbou.
Mám tam katalyzátor - nebude mu olej vadit?
103kuba
Přispěvovatel

Příspěvek od 103kuba »

Je to sice staré téma, ale chtěl jsem se podělit a nezakládat nové. Pro ty co na fóru hledají se to bude hodit. Zkušenost z emisí. Motor 1.9D z feldy se vstřikovací soustavou Bosch v passatu. Emise na směs asi 10% nafta, 10% benzín a 80% rostliný olej z kauflandu. Limit na akceleraci (dle TP pro motor aaz, turbodiesel) 2,9 a výsledek 0,5, volnoběh limit 0,5 a výsledek 0,0x už nevím, ale o řád nižší. Motor je teda v top kondici - po rozvodech, seřízení, nové trisky, dobré tlaky, nežere olej.... Takže kdo má pochybnosti že to projde a budou mu to tam trápit dlouho tak doporučuju před tím klidně ten olej dát, zahřát to a trošku protáhnout pod plynem...
1.9TDi PD 85kW AJM kat off, EGR off, kn filtr, turbo 96kw
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“