snížení životnosti motoru ?

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

culda
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od culda »

já se nebál ,ale každej mi řek něco jiného a protože jsem laik tak teď tady sedim a čtu a čtu a čtu a (wallbash)
Radim205D
Přispěvovatel

Příspěvek od Radim205D »

Myslím si, že čím víc toho tady nastuduješ, tím méně obav budeš mít. :)
E91 N52B30 :)
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

culda píše:o.k ,ale tvrdit ,že když mam 90 koní a zvednu na 160 koní ,že to s autem nic neudělá tak tomu tady snad nikdo nevěříte né :? Jo vlastně musim jezdit opatrně ,ale proč teda zvyšovat výkon ? Abych se tím mohl vytahovat ,že mam 160 koní ? chci to využívat .Jednou jsem říkal kámošovi ,aby mě svezl octou ,která ma zvýšenej výkon na 172 koní a on na to že musí opatrně aby něco nezničil ,ale hlavně že to má (wallbash)
moje řeč
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
http://www.vyhodnesplatky.cz
Rasto
Přispěvovatel

Příspěvek od Rasto »

;)
VW Multivan T5
culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

jo to je právě ono ,neni moc lidí co se pochluběj že něco jim odešlo .
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Ja myslim, ze jsou 3 druhy lidi.

Ti co netuni, protoze jsou presvedceni, ze automobilka vi co dela nejlip. (pripadne maji takovy vuz, ze radikalnejsim zasahem se stane neprodejny)

Tuneri - lide, kteri si musi vyvazit riziko oprav a potrebu koni.

Extremni tuneri - zde Reesha, Boda, Holz, Mvolesko a par dalsich. Nevim jak to delaji, ale myslim, ze jim nevadi, kdyz je auto pretazene do extremu nekde necha. Nebo tuni fun-cary. Nutno priznat, ze vyse jmenovani k memu prekvapeni zas tak zavadami netrpi.

Ja treba povazuju obrousenou spojku za 10tis km za zavadu zpusobenou tuningem. (auto musi do servisu, stoji to penize a ja jezdim tyci)
Druhou nevyhodou je, ze s autem jezdim na dovcu a tak. Popravde nevim jak bych nemeckemu ADAC technikovi vysvetlil, ze v AEL motoru je sice z tovarny wastegate turbo, ale ted je tam VTG, ovladane podtlakem a ze to nejede urcite neni tim.
Osobne bych upravy rozdelil na transparentni a netransparentni.
Trysky, chip - to jsou nepostrehnutelne upravy, cili servis na to nemuze hazet duvody.
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
culda
Přispěvovatel

Příspěvek od culda »

ještě je jeden typ lidí - jako já ,udělám úpravu motoru ,ale chci vědět jestli to ty původní věci vydržej ,jestli ne o.k. dáme rovnou nové .Naco to dělat několikrát ,když se to dá dělat tak rovnou pořádně . Jenže každej řiká něco jiného .
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

culda píše:ještě je jeden typ lidí - jako já ,udělám úpravu motoru ,ale chci vědět jestli to ty původní věci vydržej ,jestli ne o.k. dáme rovnou nové .Naco to dělat několikrát ,když se to dá dělat tak rovnou pořádně . Jenže každej řiká něco jiného .
hele,ty máš moje myšlenky ;)
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

lt.kubosh píše:Ja myslim, ze jsou 3 druhy lidi.

Ti co netuni, protoze jsou presvedceni, ze automobilka vi co dela nejlip. (pripadne maji takovy vuz, ze radikalnejsim zasahem se stane neprodejny)

Tuneri - lide, kteri si musi vyvazit riziko oprav a potrebu koni.

Extremni tuneri - zde Reesha, Boda, Holz, Mvolesko a par dalsich. Nevim jak to delaji, ale myslim, ze jim nevadi, kdyz je auto pretazene do extremu nekde necha. Nebo tuni fun-cary. Nutno priznat, ze vyse jmenovani k memu prekvapeni zas tak zavadami netrpi.

Ja treba povazuju obrousenou spojku za 10tis km za zavadu zpusobenou tuningem. (auto musi do servisu, stoji to penize a ja jezdim tyci)
Druhou nevyhodou je, ze s autem jezdim na dovcu a tak. Popravde nevim jak bych nemeckemu ADAC technikovi vysvetlil, ze v AEL motoru je sice z tovarny wastegate turbo, ale ted je tam VTG, ovladane podtlakem a ze to nejede urcite neni tim.
Osobne bych upravy rozdelil na transparentni a netransparentni.
Trysky, chip - to jsou nepostrehnutelne upravy, cili servis na to nemuze hazet duvody.
souhlas,chci přidat koně a klidně vyměním jakýkoliv díly za silnější než aby mě pak auto nechalo někde 1000km na dovolené. Hlavně ať mi to někdo raději řekne.. ;)
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

2 bobo a culda: Přesně nevím cosi představujete pod pojmem využívat koně. Pokud to je jet na plnej plyn po dálnici hodinu tak to nevydrží žádnej výkonější motor o jeho příslušenství ani nemluvě. Pokud to je jet oblíbenej zatáčkovitej úsek (10km ze 100km cesty) naplno tak je to opotřebení asi jako když člověk sedne do studenýho auta a hned mu stojí na krku. Pokud je to občasný předjetí (nebo zrychlení jen tak pro radost :D ) tak to motoru neublíží skoro vůbec, když je motor zdravej a zahřátej.
Jestli chcete mít klid tak si sežeňte ARL,ASZ... to má 150,131 k sériově a vaše požedavky se splňuje nejlíp, ale i tenhle motor de zadřít...
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw :) )
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

vita píše:2 bobo a culda: Přesně nevím cosi představujete pod pojmem využívat koně. Pokud to je jet na plnej plyn po dálnici hodinu tak to nevydrží žádnej výkonější motor o jeho příslušenství ani nemluvě. Pokud to je jet oblíbenej zatáčkovitej úsek (10km ze 100km cesty) naplno tak je to opotřebení asi jako když člověk sedne do studenýho auta a hned mu stojí na krku. Pokud je to občasný předjetí (nebo zrychlení jen tak pro radost :D ) tak to motoru neublíží skoro vůbec, když je motor zdravej a zahřátej.
Jestli chcete mít klid tak si sežeňte ARL,ASZ... to má 150,131 k sériově a vaše požedavky se splňuje nejlíp, ale i tenhle motor de zadřít...
ono hodinu plnej po dálnici kvůli provozu stejně nejde. Já jel Německo-ČR, délka asi 550 km, z toho asi 400km dálnice, Superbem 2.0 TDi 103 kW a pořád kotel, jasně že nešlo mít pořád nohu na plynu,ale průměrná rychlost byla kolem 120 km/h což je hodně,když se do toho počítají i okresky, takže dostával přes 3 hodiny grády...a ok. Tak nějak takhle si představuju, aby vydržel i čiplý motor..
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Pokud chceš využívat čiplej motor takhle, tak to by asi 90k moc dlouho nevydržel a turbo by šlo do kytek asi hned. Ono asi ani sériovej motor takovýhle zacházení moc dlouho nevydrží (místo 500 000km třeba 100 000km). Jestli chceš jezdit takhle rychle tak si pořiď r32 , ale to sme trochu jinde cenově (noteeth). Nebo nějakýho 5litrovýho bavoráka. Nebo tryskáč (LOL) Protože 1.9 nemá nato aby dávala 120kw trvale (skoro trvale) a přitom objela 10krát zeměkouli :(
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

vita píše:Pokud chceš využívat čiplej motor takhle, tak to by asi 90k moc dlouho nevydržel a turbo by šlo do kytek asi hned. Ono asi ani sériovej motor takovýhle zacházení moc dlouho nevydrží (místo 500 000km třeba 100 000km). Jestli chceš jezdit takhle rychle tak si pořiď r32 , ale to sme trochu jinde cenově (noteeth). Nebo nějakýho 5litrovýho bavoráka. Nebo tryskáč (LOL) Protože 1.9 nemá nato aby dávala 120kw trvale (skoro trvale) a přitom objela 10krát zeměkouli :(
:roll: :(
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Nebuď smutnej, třeba ti někdo ze zdejších tunerů řekne a dokáže opak. Ale co sem tak pochytil z různých odvětví tak vyšší výkon než 40-50k na litr je i s moderníma motorama problém (co se týče trvanlivosti). Např. 2.5 TDI 102k v transportéru vydrží i při tvém stylu jízdy "věky" (třeba
400 000) 8) . A nějakej dragsterovej speciál 2.2 L 650k vydrží 30 - 40 startů (cca 16 km) :o
Bageta
Přispěvovatel

Příspěvek od Bageta »

Bych nebyl tak tragickej :roll:
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“