Já jsem například zjistil, že hmotnost či rychlost pro diesela až takový vliv na spotřebu nemá.
Jednu cestu Třebíč - Sokolov jsem jel sám, předpisově a na spotřebu, zpět jsem jel s celou rodinou, plně naložený a dost ostře a rozdíl spotřeby tam - zpět byl 0,3 l / 100 km.
Octavia 1,9 tdi 66KW - spotreba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
mam odskusane aj na oktavke 81 KW bez chipu ze to ma okolo 6l/100km...ale prisahal by som ze ked bola nova tak jazdila za menej. neviem cim to moze byt.
inac mate skusenosti aj s meranim spotreby pomocou vagu?? som skusal pozret v pristrojovej doske...tam je udaj ze kolko litrov je v nadrzi...odjazdil som nejaku vzdialenost, pozret kolko tam je litrov a vypocital...
alebo to tiez klame
inac mate skusenosti aj s meranim spotreby pomocou vagu?? som skusal pozret v pristrojovej doske...tam je udaj ze kolko litrov je v nadrzi...odjazdil som nejaku vzdialenost, pozret kolko tam je litrov a vypocital...
alebo to tiez klame

octavia, 81 KW, rv 2001, tdi
- pavelnagl
- Sběrač informací
Odpovědi: 0
Já jezdím se svou Oktou v průměru asi za 5,5 litru podle tankování. Nevím jak je to přesné, protože pokaždé se mi podaří nádrž jinak naplnit. Jinak jezdím 70% dálnice, 30% okraje města, převážně v klidu, jen občas (každý den
) trochu vyčistím turbo, sání a přerovnám motor (4000 ot./min
) Počítač mi ukazuje dlouhodobou spotřebu 4.7 litru.

Octavia r.v. 02 ALH 1.9 TDI 66 -->85 kW
já chci takyjirka cordoba GT TDi píše:Shell přímo ze stojanu,,,witt píše:já chci taky naftu za 18,-jirka cordoba GT TDi píše:sice nemám koktavku ale má 1,9 TDi ALH v toledu dost totožný ai váhově s oktávkou tak mám spotřebu na pal Pc 5,8l ručně jsem jí nepočítal, prostě jezdím a leju tam naftu za 18 kč litr ,, tak to neřeším,,,

Škoda Octavia 00, 1.9TDi 81kW, podvozek Weitec -30/-30, brzdy RS, silentbloky Audi TT.
Seat Ibiza Cupra 2 2.0i16V 110kW, podvozek H&R -60/-40, silentbloky - předek komplet Strongflex, zadek Powerflex, pancéřový brzdový hadice...zatím
Seat Ibiza Cupra 2 2.0i16V 110kW, podvozek H&R -60/-40, silentbloky - předek komplet Strongflex, zadek Powerflex, pancéřový brzdový hadice...zatím