STK A EMISE

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
uiqjirka
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od uiqjirka »

Byl jsem v Dekře na školení a KAŽDÁ dodatečně namontovaná věc na vozidle musí projít schválením...
Pridaneho katu se tohle opravdu netyka (LOL)
Uprava sani se provádí pro zvyseni vykonu apod, to je zcela něco jiného.
Za pridany katalyzator navíc te opravdu z emisi nikdo nevyhodi ani kdyby si se rozkrajel, ba naopak.
Nenaznacuji, je to tak bohužel, uskrcenim nafty v dnesnich motorech produkuje motor mnohem horsi "sracky" neviditelne a nevydýchatelné oproti vetsim částicím motoru Euro 3 napr.
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

Podívej se na stránky MD ČR tam máš metodiku jak dělat ME a TK, konkrétně ten vzduchový filtr tam je napsaný i s fotkou
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Me to nerikej, vzduchovy filtr nerozporuju, naopak rikam ano + souhlasim, katalyzator navíc opravdu ne.
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

uiqjirka píše:Me to nerikej, vzduchovy filtr nerozporuju, naopak rikam ano + souhlasim, katalyzator navíc opravdu ne.

Uvědomuješ si na jakém si fóru a sekci?
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Uvědomuji a co jako má být??Uvědomuješ si téma? (LOL)
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

uiqjirka píše:Uvědomuji a co jako má být??Uvědomuješ si téma? (LOL)

Já ano, ale prskat nesmysli, které přiznejme si tady píšeš, na fóru zabývajícím se úpravou aut ( zvyšování výkonu ) je opravdu mimo. Jakej je rozdíl mezi starým a novým autem co se emisí týká v tvém podání je žalostný.

Co máš za problém s upravenými auty? Ne dýmovnice, ale korektně upravené auto, které splňuje emise a nebo, jako ve Forestovo případě, má ještě lepší výsledek jak sériovka?
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

To nejsou nesmysly, ale realita, kterou se nekteri snazi okecat.
Par aut uz jsem u nas od dieselpower meril a ze by splnovali emise dle výrobce, zatím zadne, takze prazdna slova.
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Tak v Dekře evidentně neděláš, odtud tedy vítr nevane.
Nevím, čemu se směješ, protože spalovacím motorům asi vůbec nerozumíš.
Nemůžeš jen tak postavit výfukovým plynům další překážku... Celý systém je vypočítaný na určitý odpor a ten tímto narušíš - možný nedokonalý výplach, zvýšení teploty před překážkou- turbo... ( i když to bude v řádu %, je to změna k horšímu ).
Sám přiznáváš, že Euro 3 je "méně škodlivé", ale z toho, že někdo odstraní DPF se můžeš po...
A přitom klidně může mít stejné trysky a soft, jako motor bez DPF, ale Ty ne, ne, ne, to se přece nesmí! :roll:
Takže Ti vůbec nejde o ekologii.
Přesně tohle ale lidi se... Byrokracie- buzerace ( nenapadá mě slušnější příměr ).
A zbytek vystihnul kiklop32...
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

To je fakt, auta delam 25let a ty me něco budes vypravet o "nerozumeni". (LOL) (rofl) (rofl) (rofl) Dneska se tu sešla sestava. (noteeth)
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

uiqjirka píše:To nejsou nesmysly, ale realita, kterou se nekteri snazi okecat.
Par aut uz jsem u nas od dieselpower meril a ze by splnovali emise dle výrobce, zatím zadne, takze prazdna slova.

Tak mi vysvětli, jakej dopad a proč má sportovní vzduch. filtr na emise?

Jó realita :)
uiqjirka
Aktivista

Příspěvek od uiqjirka »

Zalezi jestli je sportovni filtr v originalnim boxu, tam te nikdo buzerovat nebude anebo zdali je upraven prumer sani, delka sani tam uz je vozidlo dotceno a právem.Joo realita synku.
standa123
Aktivista

Příspěvek od standa123 »

jak psal kiklop.......ses na foru kde se upravuji auta tak necekej ze tady hned vseci kvůli tobe vratime všechno do původního stavu....... (LOL) .........a podvádělo se vždycky a podvádět se bude zase.........a jestli mam nebo nemam ekologický auto mi je uplne jedno. Stejne vlade nejde o ekologii ale jenom o peníze.......a pokud taky sedíš ve vláde a vymyslis tyhle hovna nebo jsi nekde na STK a vyhazujes jen tak lidi pro svoje poteseni....tak ses zralej viš na co..........

a jestli ti vadí ze tady resime upravy aut a nemame taky tak ekologický auto jako ty a tak v poradku jako ty ze se tim tak chlubis, tak sem neloz a bude aspoň klid.......
superb 3 140kw tdi - aktuální
leon ARL.....serie EX.
toledo ASV......197ps/426NM EX.
leon ARL.....212/440 EX.
leon cupra R310 CDLA - 350ps/480NM EX.
kiklop32
Přispěvovatel

Příspěvek od kiklop32 »

uiqjirka píše:Zalezi jestli je sportovni filtr v originalnim boxu, tam te nikdo buzerovat nebude anebo zdali je upraven prumer sani, delka sani tam uz je vozidlo dotceno a právem.Joo realita synku.

Tak nezněla otázka, já se tě ptám jakej je dopad a proč.

Ale dobře, jak se tedy projeví, když budu mít kratší vedení o větším průměru? A nebo delší vedení o větším průměru?

K tomu v boxu a mimo box se jen usměju :)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

váha píše:Hele on stim filtrem a s úpravama není problém pokud jsou řádně zapsány v TP...
To s nicim, co je radne zapsano ve VTP - a tusis, kolik to stoji? A pokud ne, tak tady najdes cenik.
uiqjirka píše:
jen mi jde o to, ze je nefer nemit chip, kdyz silnice brazdi stare Avie a Liazky, ktere huli tak, ze se za nimi neda bez potizi jet.
Argumentace logikou houpacího kone.Kdyz soused nekomu "chcije" na zed, tak ja budu také.Argumentace dítěte.

Forest : Mluvim zejména o upravach jako kuchani filtrů, off egr, jiné trysky, sw upravy vykonu a další jiné nejen sw úpravy.Upravu sani do toho také pocitam at se ti to libi nebo ne.
Potrefena husa kejcha nejvice a zatím poprskavaji jen upravovaci a prasátka co se udrzby tyce.Normalni clovek se nemá ceho bat.A montovat si navíc další filtr, asi jsi nejak postizen, budiz ti to prano, na stk/emisisch te za filtr navíc nevyhodi.Takto to resil kolega, co mel vysokou kourivost a osadil druhy kat.Staci to co jsi vyvadel a jezdil se svým golfem, za ty upravy by ti ho měli v prubehu zabavit/sešrotovat.Tyto restrikce uz tu mely platit davno.
Placas, zacit by se melo od nejvetsiho zdroje a postupovat k mensim. Ty, kdyz si uklizis, tak taky nejdrive zacnes tim, co je v suplicich a pak teprve uklizis v bordel v mistnosti? ;)

Co jsem vyvadel? Ze jsem postavil sekvencni twinturbo, ktere melo (diky vice zdrojum okysliceni) vice kysliku, nezli kdyz nekdo osadi vetsi turbo? A nebo to, ze jsem osadil GTB2264VK? A videl jsi porovnani se serii? Uvedomujes si, ze jsem zohlednil navyseni vykonu po technicke strance a napriklad jsem dal kvalitnejsi intercooler, takze, "svete div se", mel jsem i po upravach nizsi teplotu nasavaneho vzduchu nezli serie?!

Ohledne filtru je to jednoduche - jiz jsem to tak koupil a byl k tomu z nemecka protokol, ze to proslo a jestlize to proslo oficialne bez vytek jednou v Nemecku a jednou v CR, ocekaval jsem, ze projde i podruhe aneb pravidlo ceteris paribus. Jasne by tehdy technik rekl, ze jeho nezajima to, co je pod kapotou, ale jake to ma emise - coz dava logicky smysl.
uiqjirka píše:Za pridany katalyzator navíc te opravdu z emisi nikdo nevyhodi ani kdyby si se rozkrajel, ba naopak.
Opet meles nesmysly, toto jsem probiral s "K-technikem" - rekl, ze to musi projit opet Dekrou - prelozeno do cestiny: musite nam zaplatit, pochopte to, my chceme vice penez.
uiqjirka píše:To nejsou nesmysly, ale realita, kterou se nekteri snazi okecat.
A tusis vubec, ze Dieselpower nezajima k cemu auto zakaznik pouziva? Paklize se jedna o vuz do provozu, zohledni to. Vezmu-li v potaz vsechna auta, ktera nam (rodine) Dieselpower upravil, tak vyjma Golfu vzdy kourivost nepatrna (ano, oko neni STK, ale srovnam-li to s mnou jmenovanymi Liazkami a Aviemi...vlastne, ani to neni porovnatelne!).
uiqjirka píše:Zalezi jestli je sportovni filtr v originalnim boxu, tam te nikdo buzerovat nebude anebo zdali je upraven prumer sani, delka sani tam uz je vozidlo dotceno a právem.Joo realita synku.
Aha, takze nahrada vlozky nevadi, navzdory tomu, ze to muze byt i perforovany obal od vajicek, ale kvalitni filtr, ten vadi.

Je to presne tak, jak to napsal Boda: byrokracie a buzerace - a navic, bez logiky!

Ja se obavam, ze jsi jenom zakomplexovany podrzdrat na stanici STK, kteremu vezmou ryto a tak jedine, co mu zbejva je se opirat do tech, kteri mu v minulosti platili bokem, hezky do kapsicky ;)

Mozna bys mel svoji energii alokovat na to, abys prisel jak tento nesmyslny system obejit - tim bys nam tu vsem prospel nejvice, a i tem, kteri neupravuji, protoze bys tu lidi zbytecne nedezinformoval.
Naposledy upravil(a) Forest dne 31 led 2016, 22:01, celkem upraveno 1 x.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

uiqjirka píše:To je fakt, auta delam 25let a ty me něco budes vypravet o "nerozumeni". (LOL) (rofl) (rofl) (rofl) Dneska se tu sešla sestava. (noteeth)
No tak to děláš 25 let špatně. Tím hůř.
Popíráš tedy, že nemůže dojít po montáži DPF ve výfukovém potrubí ke změně teploty?
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“