váha píše:Hele on stim filtrem a s úpravama není problém pokud jsou řádně zapsány v TP...
To s nicim, co je radne zapsano ve VTP - a tusis, kolik to stoji? A pokud ne,
tak tady najdes cenik.
uiqjirka píše:
jen mi jde o to, ze je nefer nemit chip, kdyz silnice brazdi stare Avie a Liazky, ktere huli tak, ze se za nimi neda bez potizi jet.
Argumentace logikou houpacího kone.Kdyz soused nekomu "chcije" na zed, tak ja budu také.Argumentace dítěte.
Forest : Mluvim zejména o upravach jako kuchani filtrů, off egr, jiné trysky, sw upravy vykonu a další jiné nejen sw úpravy.Upravu sani do toho také pocitam at se ti to libi nebo ne.
Potrefena husa kejcha nejvice a zatím poprskavaji jen upravovaci a prasátka co se udrzby tyce.Normalni clovek se nemá ceho bat.A montovat si navíc další filtr, asi jsi nejak postizen, budiz ti to prano, na stk/emisisch te za filtr navíc nevyhodi.Takto to resil kolega, co mel vysokou kourivost a osadil druhy kat.Staci to co jsi vyvadel a jezdil se svým golfem, za ty upravy by ti ho měli v prubehu zabavit/sešrotovat.Tyto restrikce uz tu mely platit davno.
Placas, zacit by se melo od nejvetsiho zdroje a postupovat k mensim. Ty, kdyz si uklizis, tak taky nejdrive zacnes tim, co je v suplicich a pak teprve uklizis v bordel v mistnosti?
Co jsem vyvadel? Ze jsem postavil sekvencni twinturbo, ktere melo (diky vice zdrojum okysliceni) vice kysliku, nezli kdyz nekdo osadi vetsi turbo? A nebo to, ze jsem osadil GTB2264VK?
A videl jsi porovnani se serii? Uvedomujes si, ze jsem zohlednil navyseni vykonu po technicke strance a napriklad jsem dal kvalitnejsi intercooler, takze, "svete div se", mel jsem i po upravach nizsi teplotu nasavaneho vzduchu nezli serie?!
Ohledne filtru je to jednoduche -
jiz jsem to tak koupil a byl k tomu z nemecka protokol, ze to proslo a jestlize to proslo oficialne bez vytek jednou v Nemecku a jednou v CR, ocekaval jsem, ze projde i podruhe aneb pravidlo
ceteris paribus. Jasne by tehdy technik rekl, ze jeho nezajima to, co je pod kapotou, ale jake to ma emise - coz dava logicky smysl.
uiqjirka píše:Za pridany katalyzator navíc te opravdu z emisi nikdo nevyhodi ani kdyby si se rozkrajel, ba naopak.
Opet meles nesmysly, toto jsem probiral s "K-technikem" - rekl, ze to musi projit opet Dekrou - prelozeno do cestiny: musite nam zaplatit, pochopte to, my chceme vice penez.
uiqjirka píše:To nejsou nesmysly, ale realita, kterou se nekteri snazi okecat.
Par aut uz jsem u nas od dieselpower meril a ze by splnovali emise dle výrobce, zatím zadne, takze prazdna slova.
A tusis vubec, ze Dieselpower nezajima k cemu auto zakaznik pouziva? Paklize se jedna o vuz do provozu, zohledni to. Vezmu-li v potaz vsechna auta, ktera nam (rodine) Dieselpower upravil, tak vyjma Golfu vzdy kourivost nepatrna (ano, oko neni STK, ale srovnam-li to s mnou jmenovanymi Liazkami a Aviemi...vlastne, ani to neni porovnatelne!).
uiqjirka píše:Zalezi jestli je sportovni filtr v originalnim boxu, tam te nikdo buzerovat nebude anebo zdali je upraven prumer sani, delka sani tam uz je vozidlo dotceno a právem.Joo realita synku.
Aha, takze nahrada vlozky nevadi, navzdory tomu, ze to muze byt i perforovany obal od vajicek, ale kvalitni filtr, ten vadi.
Je to presne tak, jak to napsal Boda: byrokracie a buzerace - a navic, bez logiky!
Ja se obavam, ze jsi jenom zakomplexovany podrzdrat na stanici STK, kteremu vezmou ryto a tak jedine, co mu zbejva je se opirat do tech, kteri mu v minulosti platili bokem, hezky do kapsicky 
Mozna bys mel svoji energii alokovat na to, abys prisel jak tento nesmyslny system obejit - tim bys nam tu vsem prospel nejvice, a i tem, kteri neupravuji, protoze bys tu lidi zbytecne nedezinformoval.