Studene zimni starty PD. Lze to opravdu vyresit???
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tak dnes v garage na nule (mel jsem problemy uz od 5°C a niz), schvalne jsem hned startoval, necekal jsem na nazhaveni. Stal 48hodin. Chytnul hned a krasne. Tak ja nevim, jestli je ta baterka uz slabsi. Napada me ze z ni vycucnu nejakou stavu tim zhavenim a ona pak uz nema dostatek stavy na starter. Nehci zbytecne memnit baterku. Tahle tam je 3roky, Perion 74Ah 680A startovaci proud.
"3roky, Perion 74Ah 680A startovaci proud"
bola ta bateria za tu dobu dobijana? treba si uvedomit ze ak nechas auto vonku pri teplote 0stupnov tak baterii klesa startovaci prud z 680A na co ja viem 500A a ked este rano nazhavis tak z nej cucnes dalsich 50A a zostavajucich 450A je asi na start malo a ked ti to nechytne hned tak baterku vystavis a uz nestartnes
ja odporucam pri vymene baterie brat vzdy silnejsiu ako bola povodna do kazdeho auta sa da dat o nieco silnejsia a kedze dnesne auta maju plno energeticky narocnej vybavy tak nevidim zmysel kupovat bateriu 74Ah ked tam mozem dat aj 100Ah 1000A a viem ze aj ked bude -40st tak bateria v tom mraze bude mat stale nejakych 700A na start a dalsia vec ze za 4roky na tu bateriu ani nesahnem po 5tich rokoch ju vyhodim a kupim dalsiu
bola ta bateria za tu dobu dobijana? treba si uvedomit ze ak nechas auto vonku pri teplote 0stupnov tak baterii klesa startovaci prud z 680A na co ja viem 500A a ked este rano nazhavis tak z nej cucnes dalsich 50A a zostavajucich 450A je asi na start malo a ked ti to nechytne hned tak baterku vystavis a uz nestartnes
ja odporucam pri vymene baterie brat vzdy silnejsiu ako bola povodna do kazdeho auta sa da dat o nieco silnejsia a kedze dnesne auta maju plno energeticky narocnej vybavy tak nevidim zmysel kupovat bateriu 74Ah ked tam mozem dat aj 100Ah 1000A a viem ze aj ked bude -40st tak bateria v tom mraze bude mat stale nejakych 700A na start a dalsia vec ze za 4roky na tu bateriu ani nesahnem po 5tich rokoch ju vyhodim a kupim dalsiu
Re: starty
mě to sra.o taky,dostal nová hydra a olej mobil a už jsem je nikdy neslyšelDejv212 píše:Zdarec ttak po precteni tohoto tematu sem se odhodlal k vymene zhavicu 24mm za 29mm a dnes rano kdy bylo -8 start na drc takze parada,jeste me ale sere cvakani hider po startu nez se zaplni olejem.Premislim jestly by nepomohla vymena nosniku olejoveho filtru s chladicem.
VW 1.9 TDI PD AJM 85KW
VW sharan 81kw AVG
Škoda Felicia combi 1.3MPi
Škoda Felicia combi 1.3MPi
Pane Huml jak se to nakonec vyresilo s tou T4? Vyresilo se to vubec? Od uterka auto stalo, mel jsem baterku doma a vcera ji dobijel. Dnes odpo jsem odjizdel, nazhavil jen na dobu co svitila kontrolka zhaveni. tocilo to krasne, ale chytlo to uplne stejne jako v tom mem prvnim videu v prvnim prispevku a to bylo +3°C.
Pomohla by upravena startovaci mapa? Na GO hlavy a kruhu valcu neverim, ze by to pomohlo, i kdyz jsou slabsi tlaky u studeneho motoru.
Pomohla by upravena startovaci mapa? Na GO hlavy a kruhu valcu neverim, ze by to pomohlo, i kdyz jsou slabsi tlaky u studeneho motoru.