Nejlevnější oleje v hypermarketech - akce
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
kluci ten bosch mylsim samozrejme do felcky v te A4 nevim co je,ale asi urcite bosch.
A ze repas stoji 40 neznamena,ze zrepasovani nestoji 10
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Na aukru seženeš boše za pár stovek. Jede to i s bošem z 205ky, vyzkoušeno. Jen musíš mít držák a trubky a v pořádku motor. Například závada komprese se projeví s boschem daleko víc.sikin1987 píše:kluci ten bosch mylsim samozrejme do felcky v te A4 nevim co je,ale asi urcite bosch.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
Takže se naskytl menší problém. Protože je u nás kosa(Moravský kras) jak v tulení kun*ě, a auto mám v netopené garáži(O1 1.9 TDi 81kW r.v.98), tak starty probíhají trochu dýl. Možná mně padá nafta, ale tuhle možnost zatím vynechám. Mám tam 2-nádržovej systém. Čili startuju na čistou naftu.
Takže, jel jsem dneska ze škole, v mototechně koupil zimní VIF a narval ho do oleje dvojnásobek a do nafty taky. Ulej jsem 6 km, poté následoval kopec, tak jsem tomu dupl a auto se začalo jakoby dusit. Tak jsem vyjel 3 km kopec na 60, zastavil, přepl na proplach a doufal, že to bylo jen stuhlým olejem ve filtru. Ale po dalších 10 km pořád to stejný. Jak kdyby auto nemělo turbo...tak sem auto vypl a zapl(podezření, že mně turbo spadlo do nouzáku) a ejhle, turbo kvičí jak má a hned je všechno v pohodě
Můžete mně říct, proč tohle Ochcávka udělala?? Že by zapůsobil VIF a odloupl tam někde poblíž turba kousek carbon perníčku a udělalo to neplechu?? Ale motor mně nezdechl, to je taky divný
Díky
Takže, jel jsem dneska ze škole, v mototechně koupil zimní VIF a narval ho do oleje dvojnásobek a do nafty taky. Ulej jsem 6 km, poté následoval kopec, tak jsem tomu dupl a auto se začalo jakoby dusit. Tak jsem vyjel 3 km kopec na 60, zastavil, přepl na proplach a doufal, že to bylo jen stuhlým olejem ve filtru. Ale po dalších 10 km pořád to stejný. Jak kdyby auto nemělo turbo...tak sem auto vypl a zapl(podezření, že mně turbo spadlo do nouzáku) a ejhle, turbo kvičí jak má a hned je všechno v pohodě
Můžete mně říct, proč tohle Ochcávka udělala?? Že by zapůsobil VIF a odloupl tam někde poblíž turba kousek carbon perníčku a udělalo to neplechu?? Ale motor mně nezdechl, to je taky divný
Díky
- Vecernicek
- Přispěvovatel
-
jp1
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
..........
máte zajímavé postřehy, ale škoda že se tady nedržíte původního tématu..........
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Re: ..........
jestli jsi to nepochopil tak je zima a olej se vyplatí maximálně jen kupovat do zásoby. A také éra ježdění na olej je u konce. Mezi lidi se to rozkřiklo a teď na to jezdí kde jakej jouda a tak v létě bude olej stát stejně co nafta. 40Kč/l. adios...jp1 píše:máte zajímavé postřehy, ale škoda že se tady nedržíte původního tématu..........
-
jp1
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Re: ..........
to jsem pochopil že je zima, nepotřebuju takhle poučovat, ale stejně nechápu proč by se to nemohlo probírat někde jinde, už je tu hodně témat, kouknu na nový příspěvek a místo abych se dozvěděl co kde jde levně koupit, tak se dozvím kolik je někde zrovna teplotaVecernicek píše:jestli jsi to nepochopil tak je zima a olej se vyplatí maximálně jen kupovat do zásoby. A také éra ježdění na olej je u konce. Mezi lidi se to rozkřiklo a teď na to jezdí kde jakej jouda a tak v létě bude olej stát stejně co nafta. 40Kč/l. adios...jp1 píše:máte zajímavé postřehy, ale škoda že se tady nedržíte původního tématu..........nejhorší je na tom to že mě i tak doprava do práce příjde levnější autem než autobusem. Vítej v kocourkově.
pak už si každej může psát kam chce co chce a bude v tom akorát zmatek a chodák ten, kdo něco zrovna hledá..........., tím můj názor končí
- Vecernicek
- Přispěvovatel
Přesně tak. Jezdím skoro denně do škole do Brna, mám to od domu cca 50 km a když jedu ve dvou Oktou, tak mně vyjde cesta líp, než hromadná doprava nemluvě o čase
Jinak éra oleje ještě tak u konce není, ještě to nějakou dobu trvat bude než se i ten nejlevnější olej ve slevě bude prodávat stejně draze jako nafta
A i kdyby tomu tak bylo, vždycky si českej vychcanej člověk dokáže sehnat jinej, lepší zdroj čehokoliv
A nebo se třeba začne jezdit na něco jinýho, třeba na zmražený hovna, je to jedno
Jinak Oktě sem dal dneska pořádný saze, až do začátku červenýho pole a nic, turbo už nepadá, takže cajk

Jinak éra oleje ještě tak u konce není, ještě to nějakou dobu trvat bude než se i ten nejlevnější olej ve slevě bude prodávat stejně draze jako nafta
A i kdyby tomu tak bylo, vždycky si českej vychcanej člověk dokáže sehnat jinej, lepší zdroj čehokoliv
Jinak Oktě sem dal dneska pořádný saze, až do začátku červenýho pole a nic, turbo už nepadá, takže cajk
Tak to si přikoupím nějakých 50l. Je zajímavé, že v Polsku je olej v obchodech dražší než tady když jinak je tam skoro vše levnější. A potraviny tuplem. Poslední perlička je, že skutr Kingway co na jaře stál v Česku v akci 18 a musel bych pro něj 200km tak v Polsku 20km od baráku stál 13. Ale přepis z jiného státu je tak drahý, že by to cenu téměř srovnalo. Nakonec jsem si koupil ojetou betku 
Škoda felicia 1.9D