Nejlevnější oleje v hypermarketech - akce

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
hanyking
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od hanyking »

U nás je už -17. No jestli se to šetření vyplatí. Když čerpadlo stojí 40.
Škoda felicia 1.9D
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

kluci ten bosch mylsim samozrejme do felcky v te A4 nevim co je,ale asi urcite bosch.
A ze repas stoji 40 neznamena,ze zrepasovani nestoji 10
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

Dneska -10°C a start na brnknutí. Směska výfrit:slunečnice:nafta:benzín cca 4:2:3:1
Mercedes-Benz W210 300D
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

Potřetí za zimu jsem tam nalil naftu a potřetí to pak ráno nešlo nastartovat.
Už tam tu sračku (naftu) lejt nebudu! :x
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

sikin1987 píše:kluci ten bosch mylsim samozrejme do felcky v te A4 nevim co je,ale asi urcite bosch.
A ze repas stoji 40 neznamena,ze zrepasovani nestoji 10
Na aukru seženeš boše za pár stovek. Jede to i s bošem z 205ky, vyzkoušeno. Jen musíš mít držák a trubky a v pořádku motor. Například závada komprese se projeví s boschem daleko víc.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Takže se naskytl menší problém. Protože je u nás kosa(Moravský kras) jak v tulení kun*ě, a auto mám v netopené garáži(O1 1.9 TDi 81kW r.v.98), tak starty probíhají trochu dýl. Možná mně padá nafta, ale tuhle možnost zatím vynechám. Mám tam 2-nádržovej systém. Čili startuju na čistou naftu.
Takže, jel jsem dneska ze škole, v mototechně koupil zimní VIF a narval ho do oleje dvojnásobek a do nafty taky. Ulej jsem 6 km, poté následoval kopec, tak jsem tomu dupl a auto se začalo jakoby dusit. Tak jsem vyjel 3 km kopec na 60, zastavil, přepl na proplach a doufal, že to bylo jen stuhlým olejem ve filtru. Ale po dalších 10 km pořád to stejný. Jak kdyby auto nemělo turbo...tak sem auto vypl a zapl(podezření, že mně turbo spadlo do nouzáku) a ejhle, turbo kvičí jak má a hned je všechno v pohodě (LOL)
Můžete mně říct, proč tohle Ochcávka udělala?? Že by zapůsobil VIF a odloupl tam někde poblíž turba kousek carbon perníčku a udělalo to neplechu?? Ale motor mně nezdechl, to je taky divný (hm) (LOL)
Díky
Vecernicek
Přispěvovatel

Příspěvek od Vecernicek »

Spíš to bylo studený a došel mu dech. Jednotka nevěděla příčinu tak radši přepla do nouzáku. Spíš se pdívej k ovladacím podtlakům, když tomu dávám tak občas vylítne jedna trubička a spadne to do nouzáku. (wallbash)
jp1
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

..........

Příspěvek od jp1 »

máte zajímavé postřehy, ale škoda že se tady nedržíte původního tématu..........
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Studený to nebylo. Měl jsem krásnou provozní teplotu. Na ty hadičky se podívám. Zkusím tomu dat na prdel teď, doufám, že se to nebude opakovat, jinak mně asi nemine vyčištění turba... :x
Vecernicek
Přispěvovatel

Re: ..........

jp1 píše:máte zajímavé postřehy, ale škoda že se tady nedržíte původního tématu..........
jestli jsi to nepochopil tak je zima a olej se vyplatí maximálně jen kupovat do zásoby. A také éra ježdění na olej je u konce. Mezi lidi se to rozkřiklo a teď na to jezdí kde jakej jouda a tak v létě bude olej stát stejně co nafta. 40Kč/l. adios... (crazy) nejhorší je na tom to že mě i tak doprava do práce příjde levnější autem než autobusem. Vítej v kocourkově.
jp1
Sběrač informací
Kontaktovat uživatele:

Re: ..........

Příspěvek od jp1 »

Vecernicek píše:
jp1 píše:máte zajímavé postřehy, ale škoda že se tady nedržíte původního tématu..........
jestli jsi to nepochopil tak je zima a olej se vyplatí maximálně jen kupovat do zásoby. A také éra ježdění na olej je u konce. Mezi lidi se to rozkřiklo a teď na to jezdí kde jakej jouda a tak v létě bude olej stát stejně co nafta. 40Kč/l. adios... (crazy) nejhorší je na tom to že mě i tak doprava do práce příjde levnější autem než autobusem. Vítej v kocourkově.
to jsem pochopil že je zima, nepotřebuju takhle poučovat, ale stejně nechápu proč by se to nemohlo probírat někde jinde, už je tu hodně témat, kouknu na nový příspěvek a místo abych se dozvěděl co kde jde levně koupit, tak se dozvím kolik je někde zrovna teplota (rofl)
pak už si každej může psát kam chce co chce a bude v tom akorát zmatek a chodák ten, kdo něco zrovna hledá..........., tím můj názor končí :)
Vecernicek
Přispěvovatel

aha tak to promiň já to pochopil jako výtku. Tvůj názor beru. A chápu tě. Máš tady daný sledování tématu co? (rofl) tak tady každej den něco napíšu (rofl) Bordel je v celé čr, s tím se musíš naučit žít.
buben
Přispěvovatel

Příspěvek od buben »

Přesně tak. Jezdím skoro denně do škole do Brna, mám to od domu cca 50 km a když jedu ve dvou Oktou, tak mně vyjde cesta líp, než hromadná doprava nemluvě o čase (LOL)
Jinak éra oleje ještě tak u konce není, ještě to nějakou dobu trvat bude než se i ten nejlevnější olej ve slevě bude prodávat stejně draze jako nafta 8)
A i kdyby tomu tak bylo, vždycky si českej vychcanej člověk dokáže sehnat jinej, lepší zdroj čehokoliv ;) A nebo se třeba začne jezdit na něco jinýho, třeba na zmražený hovna, je to jedno (rofl)
Jinak Oktě sem dal dneska pořádný saze, až do začátku červenýho pole a nic, turbo už nepadá, takže cajk :) :)
Havlos
Přispěvovatel

Příspěvek od Havlos »

Albert od 15.2. 1litr slunečnice za 24.90kč limit 15ks/osoba (a Gambáč za 6.90)
GIV Variant ALH blackmagic, Dsla 502 , EGR off,puky R32,uložení z.n. Fabka RS,vzpěra nápravnice A3/S3
hanyking
Přispěvovatel

Příspěvek od hanyking »

Tak to si přikoupím nějakých 50l. Je zajímavé, že v Polsku je olej v obchodech dražší než tady když jinak je tam skoro vše levnější. A potraviny tuplem. Poslední perlička je, že skutr Kingway co na jaře stál v Česku v akci 18 a musel bych pro něj 200km tak v Polsku 20km od baráku stál 13. Ale přepis z jiného státu je tak drahý, že by to cenu téměř srovnalo. Nakonec jsem si koupil ojetou betku :D
Škoda felicia 1.9D
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“