Vyjetý motorový olej jako palivo - zkušenosti

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
k.amerika
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od k.amerika »

http://aukro.cz/filtr-na-cerpadla-a-dom ... 02211.html

Mám skoro stejný filtr, ale koupil jsem použitý, donesl jsem ho do instalaterství, kde mi novou dali vložku za 80Kč..

http://aukro.cz/zahradni-cerpadlo-ergo- ... 38138.html

čerpadlo mám tohle, jen v jiné barvě.. K tomu pár metrů zahradní hadice a filtruješ a tankuješ jak pán a v čistotě..

Ten filtr liaz jsem myslel olejový, palivový ti to taky vyfiltruje dobře, ale brzy se zanese jako se zanáší v autě.. Tahle vložka do vodního filtru stojí stejně jako ta do liazky..
TesákPce
Přispěvovatel

filtrace

Příspěvek od TesákPce »

Tak to tu sleduju a mozna to za ty kacky taky zkusim. Cekal jsem to horsi, jsem mile prekvapen. A pokud to tak hezky funguje,jak pises ze i ten dost husty vyjetak to prebere, parada. Navic mam ted nejake 200l sudy a ty se spatne prenasi, tak je potrebuji stocil do 60tek. Mas odzkousenle na kolik litru vydrzi filtr?
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Vyjeťáku jsem přes filtr poslal cca 400l a zatím nepozoruju žádnou změnu v průtoku. Olej si vozim v 50l barelech, až po víčko doleju e85, trochu promíchám a čerpadlo nemá problém, přečerpávám do 1000l nádrže a tam si to ted počká na odstředění :-)..
TesákPce
Přispěvovatel

odstred

Příspěvek od TesákPce »

No jo ta Tvoje odstredivka ;) Pokud to tenhle filtr zvlada, cerpadlo zatim drzi, musi to stacit. S tou odstredivkou to bude asi pekne zdlouhave.
Ale az ji budes mit, prijedu :-)
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Zdlouhavé asi jo, ale snad budou dobré výsledky.. Už jsem ji zkusil, z černého vyjeťáku se odstředí tmavě šedá, našlehaná kapalina se sem tam jakoby černým paprskem, ale když jsem to nechal odstát tak snad dobrý, toho obyčejnou filtrací nikdy nedosáhnu.. Měl jsem tedy velice malý průtok abych věděl co to dokáže.. Jenže asi po půl hodině provozu, přeci jen to vibruje, se mi rozklížil a polorozpadl těžký psací stůl na kterém jsem to měl celé přidělané.. Tak další pokus bude že si na to svařim přípravek ze železa, ukotvim do betonu, třeba na silenblokách a bude..
lamberet2563
Sběrač informací

Příspěvek od lamberet2563 »

a na jakem aute jezdis na ten vijetak a kolko km si uz spravil na olej ?
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Ve felicii jsem vyjel dvě nádrže a všechno špatně, dalo dost práce aby se zase dostala do normálu na naftu, ale bylo to filtrované jen přes hadr, teď jezdim P306 1,9TD a mám vyjeté 4 nádřže vyfrit:vyjeťák na mikron, 1:1 a 20% e85, chytá to stejně, výkon stejný, kouř v normě.. Mám tedy najeto málo, ale už ted se mi zaplatilo čerpadlo a jezdim vesele dál..
lamberet2563
Sběrač informací

ja som jaydil na mercedesi na vyjetak ale chcem ho predal lebo mam felcku 1,9 tu prerapam na ten olej....nevies mi poradit kde zozeniem tie tricestne ventili na palivo abi som startoval na naftu a ked chyti prepnem olej.....
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Felicii bych na olej moc nepokoušel. Po cca pěti náržích vyfritu mi začal houpat volnoběh, špatně to startovalo a sám se za jízdy přidával a ubíral plyn.. O čerpadlech lucas a bosch je tady napsáno mnoho, pozitiva i negativa, ale na olej který je hustý, nebo ho naředíš moc, případně ohřeješ až moc, lucas odejde.. Když toto forum pročteš, dobrá je možnost "hledat" dozvíš se uplně vše, jak se přestavuje na dvojnádrž, čeho se vyvarovat kde co koupit atd.. Můj názor je, aby jsi prodal felicii a jezdil mercedesem.. W124 je na alternativní paliva jako stvořený už od výroby.. Bez úprav s ním lze jezdit dlouhodobě na malé procento nafty a velké procento oleje..
TesákPce
Přispěvovatel

W124

Příspěvek od TesákPce »

Tak uz si tu ctyrku taky porid! ;)
Filtr i vlozky mam objednane, pro cerpadlo jedu v pondeli.
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Už jsem byl jednu 200d okouknout, ale byl to manual 4kvalt.. Bud chci automat. nebo 5tikvalt :-) Ty stránky na filtry jsi našel dobrý a jedna vložka o 45kč levnější než jsem koupil v obchodě je pecka.. Objednal jsi tu 1mikronovou vložku? líp už to obyčejnou domácí filtrací nepůjde a snad nám to chvilku jezdit vydrží :-)
TesákPce
Přispěvovatel

M-B

Příspěvek od TesákPce »

Ten avtomat je prima, jen jsem zvedav na spotrebu. Pokud by Meda stal za to, tak spajzku prehodis, ne? Jsem ted vlitnul na Bazos a cumim, co jich je v nabidce a za dobre ceny. Docela me to stve. Asi koupim jeste jeden :-)
Obchod dobry, ceny fajn. Jem se mi moc nelibi 144Kc posta :-( Nechces nejake vlozky taky objednat a zaplatit tak postu ;)
Ja obj. cely filtr s 5mikr. vlozkou a pak do zasoby 5 vlozek 1mikron. Za tu cenu radsi vic, at neobjenavam za mesic dalsi a zas postu.
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
lamberet2563
Sběrač informací

skusim tu feliciu ale cerpadlo tam je ine ako original....a ked tak cerpadiel zozeniem bar kolko v srote za par supov
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

teď kleknul lucas po zhruba roce ježdění na vyfrit jednomu známénu. Problémy s ním však byly poslední rok už pořád (jak píšou nade mnou, houpání volnoběhu, přidávání/ubírání plynu,...zajímavé, že starty byly na drc :D)
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
lamberet2563
Sběrač informací

mam tam cerpadlo bosch snad to neco vidrzi....aj ked to rok pojde stale sa to oplati....
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“