Vyjetý motorový olej jako palivo - zkušenosti

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
TesákPce
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

vcerejsi jizda

Příspěvek od TesákPce »

Dopoledne jsem jezdil po meste a asi 2x mi to samo chciplo. Odpoledne jsem jel pro auto s podvalem a vubec to nechtelo jet. Sice dost tezke - Seat Alhambra, ale mam pocit, ze mi to jezdilo lepe. Ted coud do kopce na plnou 3ku neco ke 4000ot./min byl uz take slusny.
Tak premyslim proc? ;) Jestli tak zapusobilo ochlazeni, ale i v takovem minusu uz jsem jsem jezdil a v poho. Nebo treba jak jsem mel malo v nadrzi a jel uz skoro na rezervu, jestli se doopravdy dole u dna nehromadi to huste a melo to treba mensi prutok a slo toho mene?
Kazdopadne vecer jsem dolil 20l ciste nafty a auto jelo jako z praku, jako za mlada, coz nepamatuji. Jelo opravdu snad lepe, nez kdykoliv predtim a jeste pred zacatkem pouzivani alternativ vsech typu oleju.
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
poker11
Sběrač informací

Příspěvek od poker11 »

Ahoj.Však si ho taky pěkně promazal tím olejem :D :D zdravím
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Byl jsem pro vyjetý olej ve Šluknově, tímto místní borce zdravím, a cesta tam i zpátky cca 400 km na směs 1vyfrit 1vyjeťák 1nafta a nějaké to procento e85 a naprostá spokojenost, jak kouřivost, tak výkon všechno v normě. Namíchal jsem nyní další nádrž s větším množstvím vyjeťáku, najel asi 200km a najednou auťák přestal táhnout a už jsem myslel že je zle, domu jsem dokoktal jen tak tak.. Dal jsem zalitou hadičku od čerpadla at si nasaje z kanystru a motor šel jak hodinky, před filtrem mám ještě skleničku, ta byla plná. Dal jsem to do původního stavu, povolil přívod paliva na čerpadle a foukl do nádrže kompresorem, palivo perfektně šlo až k čerpadlu.. Celkem jsem okolo toho běhal hodinu až jsem dal pivní, průsvitnou hadičku od filtru k čerpadlu a bubliny, tak od skleničky k filtru taky pivní hadičku a bez bublin.. Takže žádná velká záhada, někde mi to saje vzduch u filtru, zítra to najdu a utěsním a jede se na vyjeťákovyfrit vesele dál :-)
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Předevčírem ráno mi studený auťák už velice špatně chytl, teplý potom už dobře, do té doby šel vždy na druhé převalení. Včera jsem vyměníl žhavičky a dnes ráno opět na první otočení klíčkem.. Prohnal jsem motorem spoustu vyjeťáku perfektně filtrovaného, různě namixovaného.. Zatím jsem nadšený, jsem zvědavý kdy mě nadšení přejde :-)
Naposledy upravil(a) k.amerika dne 17 dub 2013, 10:43, celkem upraveno 1 x.
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Zdarec, tam mám za sebou šťastných 10tis km na motorový vyjeťák, směs z dieselových, benzinových,hydraulických a převodových olejů.. Až na upalování svíček žádný problém, startování řeším bez svíček, zatím sprejem a hadičkou ze sání do kabiny, bastlim termostart.. Auťák jede pořád stejně, výkon ok, zakouří až při 3500otáčkách, při nižších nic.. Úpravy minimální. Motorem mi proběhlo cca 400l vyjeťáku filtrovaného na mikron, ředěného E85 (E85 je na olej jako zázrak, když se vyjeťák smíchá s benzinem, je to stále jen řidší černá barva, po smíchání s ehhanolem ta směs jakoby stále pracuje a když někam ukápnu, jde to utřít hadrem do čista na jeden tah, takže se to nebude usazovat ani nikde jinde) Adetivuji acetonem, ředím naftou podle počasí, teď čím dál tím méně, skončil jsem na 1:3 nafta olej. Ráno přijdu, cáknu sprej, hned to chytne, krátce začoudí a po minutě se ustálí chod motoru a jedu.. 400l oleje mě stálo 1200, nafta by stála po 35kč 14000..To už je číslo nad kterým se rád pousměju :-)
lamberet2563
Sběrač informací

Příspěvek od lamberet2563 »

k.amerika aky pouzivas filter ktory filtruje na 1 micron? mozes mi poslat foto alebo stranku kde ho zozeniem....dik moc
:D
TesákPce
Přispěvovatel

Sharan Tdi 66kW

Příspěvek od TesákPce »

Ja jsem take s provozem spokojen. Najeto ca 7 tis. km, spaleno ca 120 vyjetaku-velmi hruby odhad. Predtim testovano 3 mesice v tahaci. Redim vice, max. 1:1-mel jsem strach pres zimu. Vse ok, starty super, dokonce i zhavky puvodni, buhvi jak stare, auto jsem koupil v zari a par let uz tam mozna byly :-) Ted jak se oteplilo jsem trochu mene redil a zaclo to strasne kourit, az nas kvuli tomu stavela policie! Daval jsem ji ale jen trochu,tak nevim. Myslim, ze to ale zpusobila Arva,nebo co mi to kamos prinesl za sajrajt! Dalsi zkusenosti chvili asi nepridam, v nedeli jsem auto rozstrelil! Ale do prazdnin snad zajedu pro nove a budou alespon dily ;-) Do te doby alespon nasetrin nejake palivo. Ted jsem privezl od kamose 120l vyjetaku kanystr mix nafta:benzin a asi 10l brzdovky. Zatim stale zdarma 8)
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

lamberet2563 píše:k.amerika aky pouzivas filter ktory filtruje na 1 micron? mozes mi poslat foto alebo stranku kde ho zozeniem....dik moc
Odkazy a popis je na předešlé stránce č15..

TesákPce: Sharana jsi rozestřelil? Tak to je radost.. Zrovna když jsi ho naučil jak se jezdí na vyjeťák :-)
TesákPce
Přispěvovatel

Sharan

Příspěvek od TesákPce »

Jo jo je KO. Stavaji se horsi veci a jsem v tom nevinne, tak budou alespon korunky a koupi se lepsi kus. Tenhle se zene moc nelibil. Zajety motor a palivovou soustavu pak mohu pouzit. Ted jsem kolem toho mel hodne litani, pak hodim foto na rajce.
Jsem chtel ozivit MB, ktere stoji na druhem konci vesnice. Asi pred mesicem, kdyz mrzlo, jsem vytloukl baterku, pac nechtel chytit. Do te doby stal a ted netartuje vubec! Tak jezdim benzinakem a olej shranuju pro Tebe (wallbash)
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

k.amerika píše:Byl jsem pro vyjetý olej ve Šluknově, tímto místní borce zdravím, a cesta tam i zpátky cca 400 km na směs 1vyfrit 1vyjeťák 1nafta a nějaké to procento e85 a naprostá spokojenost,
Ahoj tak co to dělá po čase? nemá směska motoráku a kuchyňáku touhu polymerovat? U návodu na black diesel je na tuhle směsku vyslovené varování.
nemám žádnou kárku na naftu...
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Ahoj. Směs vyjeťáku a vyfritu jsem již zanechal, i když to jelo perfektně a nikde se zatim nic nekazí, žádné změny kouřivosti, výkonu atd, bylo mi té směsy jakoby škoda když to tak pěkně žere vyjeťák.. Do p306 leju naftu a motorák nyní 1:4 plus e85 a aceton, mohu jen chválit a vyfrit s e85 nechávám snoubence do A4, poměr 1nafta 3vyfrit, aceton a audi jen přede :-) Peugeotem toho již proteklo mnoho a zatím jen a jen chválím..
TesákPce
Přispěvovatel

olejari

Příspěvek od TesákPce »

Pritelka dostala A4 a uz je z ni snoubenka (LOL)

Stale nemam zadny pojizdny ropak (wallbash)
VW Sharan TD66kW
M-B W124 200D
k.amerika
Přispěvovatel

Re: olejari

Příspěvek od k.amerika »

TesákPce píše:Pritelka dostala A4 a uz je z ni snoubenka (LOL)

Stale nemam zadny pojizdny ropak (wallbash)
Přesně tak :-)

A to 124 už nejde natočit vůbec?

Vybírám nějaké auto že bych koupil novější pro mámu a už z nějakého zvyku mě ani nenapadne koukat po benzinových :-)

Dnes jsem jel ráno jen pro pečivo a auťák zaprskal a zastavil se, tak jsem rovnou v duchu odepisoval čerpadlo, ale jen se ucpal ten universální plastový filtřík, na cestě jsem ho vyměnil, vydržel opravdu spoustu km, a jelo se dál jako z praku.. Je tedy vidět, že ikdyž palivo filtruji jak nejlépe to jde, stejně se tam prostě nějaký bordel dostane..
lamberet2563
Sběrač informací

Příspěvek od lamberet2563 »

zdravim olejari :P zohnal som skodu feliciu 1,9d uz to tam aj lejem,zatim 600km ziedne zmeny.ale studena tazko startuje tak striekam benzin do sania a v pohode chyti....
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

no s Lucasem nevim kolko km to najazdi, mozna tisic (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“