Vstřiky TDI PD - montáž/demontáž

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
benchi
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od benchi »

Cau, o kolik stupnu nastavit u OII 2,0 TDI RS BMN. Dekuji
Rajčák
Nováček

Příspěvek od Rajčák »

Dobrý den, nevěděl by jste někdo, jaký přesně typ- označení vstřikovače patří do Škody Octavie, 1.9TDI, PD, r.v. 2006, 74 kW ?
dolhe
Přispěvovatel

Příspěvek od dolhe »

benchi píše:Cau, o kolik stupnu nastavit u OII 2,0 TDI RS BMN. Dekuji
180.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Rajčák píše:Dobrý den, nevěděl by jste někdo, jaký přesně typ- označení vstřikovače patří do Škody Octavie, 1.9TDI, PD, r.v. 2006, 74 kW ?
038 130 073 AG předpokládám že máš motor AXR v Octavii 1.
Rajčák
Nováček

Příspěvek od Rajčák »

Ano, AXR, Děkuji.
vancak
Nováček

Příspěvek od vancak »

Zdravim,
Poprosil by som o nazor na hodnoty vstrekov: 0,21 -1,13 1,53 -0,61 ???
Nieje ta hodnota na tretom valci uz horsia??? Skusit vymenu tesneni alebo nechat tak???
Je to Fab 1,9TDI r.v 2000.
Cez vikend skusim cistenie vifom

Vdaka.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Výměnou těsnění nic nezkazíš a rovnou bych prohodil vstřiky 3 a 2 mezi sebou, pokud se hodnota nezmění je slabší válec, pokud se prohodí je slabší vstřik.
kobrav40
Nováček

Příspěvek od kobrav40 »

:? Mám audi a4 2.0 tdi s motorom BLB ,chcem sa opýtať či by mi niekto z Banskobystrického kraja vedel spraviť diagnostiku motora a poprípade pretesniť vstreky,lebo po prejdení pár km môj motor trasie ako traktor ,ale len kým je v ťahu! Ale občas ide ako drak bez problému aj týždeň.
TDiKubo
Přispěvovatel

Příspěvek od TDiKubo »

zdravím
mam problém z borou 4x4 1.9tdi ajm zle štartuje auto začne chytať ale ma zlý chod, po štarte chvíľu dymí, štarty za tepla sú väčšinou ok niekedy pretočí viacej krát, na diagnostike mi ukazuje sporadickú chybu vynechania zážehu na 4vlaci , nastavenie vačkového hriadeľa je na 0 , v skupine 13 to je už horšie 4valec mal hodnotu 2.99 a ostatne boli už neviem presene ale zhruba 1.7 2.6 0.5 ( nezapísal som si to je to len orientačne ), čo stym bude ? su zle trisky alebo slabý kompres ...jedno lepšie ako druhe čo by ste mi poradili ?
jass
Nováček

Příspěvek od jass »

Chalani ja podobne, najprv som riešil vibrácie pri akcelerácii /tú vyriešil jednohmotný zotrvák VALEO a pohoda/ ale toto trasenie ma asi ešte viac hnevá. Hodnoty namerané vo VAGu sa nezmenili ani po vyladení synchro rozvodu na 0,0 KH °, ani po pretesnení vstrekovačov :
Obrázek
čo nato hovoríte ?jeden chalan na powediesel.sk to na tom istom motore nejako vyriešil, a bola to vraj nejaká prkotina, a nebolo to vstrekovačmi /lebo dal druhé a mal také isté hodnoty/, a nebolo to ani tandemom, žiaľ nenapísal tam čo spravil aby to bolo OK
Audi A4 1.9 TDI PD 96kW AVF 2004 QUATTRO
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Dej vstřikovače 1/2 na válce 3/4 a uvidíš hned.
jass
Nováček

Příspěvek od jass »

to mi napadlo, ja hlupák som ich mohol prehodiť kým boli vonku.... ale všimol som si nový poznatok, keď naštartujem vyrovnávacia dávka na treťom valci je -3,01 mg/str v momente od naštartovania, kým ostatné sa hýbu, dorovnávajú...a tiež meral som kanál 18 kde by mali byť hodnoty po 1 minúte merania a 80°C na hodnote 0.0, nebol síce zohriaty ešte na tú teplotu ale na treťom valci skákalo 6.0 kým na ostatných bolo 0.0, po zohriatí boli všetky 0.0, a potom som pozrel kanál 23 o ktorom sa tu kdesi písalo (neviem čo znamenajú tie hodnoty ale viem že by mali byť cirka rovnaké), no a tam boli hodnoty ktoré boli premenlivé dosť ale najviac som tam videl -14 na všetkých valcoch, ale na to spomínanom treťom bolo -59.
Čo si o tom myslíte :?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

To jsou časy na vstřikách, v kanálu 23, patrně jak dlouho je otevřený, aspoň takhle mi to vysvětloval Huml :)

Já bych přehodil ty vstřikovače, jestli si to děláš sám, nic krom materiálu na tom netratíš.
jass
Nováček

Příspěvek od jass »

noo pravdepodobne ho nahradím iným a tak skúsim, alebo všetky štyri, ktoré musím najprv zohnať, ale asi bude najlepšie všetky štyri a bude kľud...takže môj tretí vstrekovač je otvorený hodne dlhšie alebo kratšie, ak tomu správne chápem...inak zaujímajú ma dve veci, VAG ukazuje valec číslo 3, z ktorej strany motora je valec číslo 3 ? tretí od rozvodu vačky? v tomto som si nie istý a preto sa pýtam, a ďaľšia vec ma zaujíma keď je tento článok venovaný montáži/demontáži...kamarádi zo Škody mi vraveli, že nové vstrekovače, alebo keď ich vymením medzi sebou musím vo VAGu nakódovať....je to tak ? viete niekto hodiť postup ?
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

nic se nekóduje, kamarádi kecaj ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“