Kat Off

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Leon/kissiakos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Leon/kissiakos »

LukasA3 píše:zdravim len mam otazocku ohladom tejto temy,najskor som kat vykuchal na A3 1.9 tdi 81 kw nespozoroval som rozdiel, tak som na miesto uz len obalu navaril holu rulu a taktiez som nic nespozoroval, kedze niekto pise jak mu viac piska turbo atd,turbo ma nabeh od skorsich otaciek ale ja neviem, bud som od toho cakal trosku viac alebo to nic nespravilo,mam v plane tam dat turbo zo 110 kw, bude to mat az potom nejake to pozitivum a objavi sa to az po vymene turba ci zvysenie vykonu samotneho,kto mi to dokaze vysvetlit?dakujem
no skusali sme to na brzde a rozdiel bol 4Nm a lepsi spodok .. nic svetuborneho... cize asi ide len o zvuk skor ...skuska prebehla na 81kw a merali sme na brzde najskor s katom seriovym a potom s rurou v jeden den a rovnakych podmienkach... nakoniec sme tam dali kat, lebo majitel si to prial a tiez v tom pocas jazdy rozdiel nevidel... ja napr na mojej 81kw som si tam dal rezonator ... :D :D
Kissiakos - Matus/seat leon ASV/ASZ : kw-? / Nm - ? vacka 9,5 + 12mm + dssr 0,360 + sachs race performance ceramic + FMIC
Leon: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 160#533160
wolverine
Přispěvovatel

Příspěvek od wolverine »

Odstranil jsem kat a mohu rici ze se stisil chod motoru. Nejspis asi byl uz ucpany nebo silne zaneseny. JInak turbo ani moc slyset neni ale za to bych rekl ze to lepe jede :).
Jak na tom bude spotreba U tdi 66kw kdyz odstranim i zadni tlumic? Zvuk se zmeni to vim ale jak na tom bude spotreba?
Skoda octavia 1.9tdi. Vw golf Country 4x4.
Vory tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od Vory tdi »

Spotreba se nijak markantne nezmemi,pri stejnym stylu jizdy.Mam jen rouru a jezdim za stejno,jako ze serii vyfukem.
Ibiza TDi VP 300Hp 985kg
Best time Drag 402m -12.6sec 181km/H
INSTAGRAM - YOUTUBE : Vory tdi
http://m.youtube.com/channel/UC_y2zNpT2 ... ture=guide
wolverine
Přispěvovatel

Příspěvek od wolverine »

Dekuju za radu a jak je slyset hluk vyfuku do auta ?
Leon/kissiakos
Aktivista

Příspěvek od Leon/kissiakos »

v aute je to dost pocut... ja som sice moje cele zdnu vytlmi a kupil muziku .. ale pocujem to sem tam .. mam ale duplex .. inak niekedy si radio vyplne a pocuvam vyfuk.. asi nie som normalny.. ale zas moje turbo odfukuje dost.. ludia sa otacaju na ulici.. (noteeth)
Kissiakos - Matus/seat leon ASV/ASZ : kw-? / Nm - ? vacka 9,5 + 12mm + dssr 0,360 + sachs race performance ceramic + FMIC
Leon: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 160#533160
wolverine
Přispěvovatel

Příspěvek od wolverine »

Super děkuju za info. Takže to nechám tak jak to je... ;-)
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

dali píše:Mám asi tak 14 dní kat off. Důkladně jsem vyčistil vnitřek a obal nechal. Znát to určitě je. Nejvíc znatelný zlepšení je od 3000 otáček nahoru, motor teď má cenu vytáčet dál než předtím, prostě vadne o něco pozdějc. Rezonance žádný slyšet nejsou. Spotřebu jsem zatím neměřil, ale ručička palivoměru padá cca stejně jako předtím.
Může mi někdo napsat, jestli mi něco přinese rozpárání katu a navaření trubky dovnitř?
Jediný co mě po odstranění katu otravuje je smrad z vejfuku - teď to z vejfuku smrdí jak nějaká Avie nebo Karosa, takovej ten štiplavej smrad, fujtajbl! To je důkazem devítiletej kat s víc jak dvěstě tisícema na hrbu opravdu fungoval, ale i tak mi připadá že to smrdí docela dost, má někdo podobnou zkušenost?

uplně stejná kat egr off a smrdí to jak avie :D
Golf III Variant ALE , CHip,KAT+EGR off,Podvozek,205/40R17 G IV Look Hella
T4 Caravelle 2.5 dti 75kw zatim základ
tomes123456
Přispěvovatel

Příspěvek od tomes123456 »

Máte nějakej tip, čím vyčistit KAT? nebo to nemá smysl? Bude fyzicky venku, na 100% půjde zpátky.

Díky
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

Nejlíp vyčistit nějakou kulatinou (LOL)
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Měl bych otázku. Jak poznám že tam je katalyzátor nebo né? Chtěl bych ho dát off, ale nevím jestli už pryč třeba není :D
Auto jsem kupoval před rokem, prodejce mi o tom že by byl pryč žádné info. nedával, avšak o tom že auto bylo bourané se taky nezmínil :)
Sám si ho doma nemám jak zavařit, takže bych to hodil do nějaké dílny. Ovšem je mi blbé, aby katalyzátor rozřízli a zjistili, že už tam není. Podle smradu to nepoznám. Ale pokud šlápnu plynu na krk tak je zamnou černo. Turbo jde taky slyšet, ale to bude spíš filtrem. Auto má nalítáno 350t/k.
tomes123456
Přispěvovatel

Příspěvek od tomes123456 »

vancar píše:Nejlíp vyčistit nějakou kulatinou (LOL)
Proč ničit plně funkční katalyzátor? čemu tam vadí?

já nechci aby mi auto smrdělo jako avie...

4Peppas: věř mi, že podle smradu to jde poznat uplně jednoduše...
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

Právě mi nepříjde, že by to smrdělo, max když dám hlavu přímo k výfuku tak to jemně cítit jde, ale né nijak nepříjemně jen ohřátý vzduch no :D.
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

Nevim jak jenom bez katu,ale jen s rourou a vzadu piditlumič původem rezonátor Marea 2,4jtd je to fakt avie,ale ted sem začal jezdit na slunečnici takže vonim jak fastfood :D :D
Peppas
Přispěvovatel

Příspěvek od Peppas »

známej na to jezdí taky, nechápu jak to může jezdit :D
vancar
Přispěvovatel

Příspěvek od vancar »

Hele bál jsem se toho taky ale tankovat v tescu za 21,90 mi nedalo tak sem to říznul prvně 1/1 pak postupne dolival olej a ted skoro jen na olej a v poho naopak mi přijde že to jede možná lépe mám to chipnutý tak možná té mapě sedí více olej než nafta :D a spotřeba stejná jak na naftu takže nemám co řešit navíc mám načtené forum tady jak se jezdí na rostlinu a to mi taky dodalo odvahu....-)
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“