daewoo matiz!!!!!!!!!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mad_Boxs
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Mad_Boxs »

Z jiného webu:

"Zdravim tak už som vyriesil závadu ako sa menil palec tak na vacsinu aut je palec konstruovany tak že sa da dat len z jednej strany ale tento sa dal otocit o 180 stupnou a ja som ho mal prave naopak takže matiz chytil na supa!!!"
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
karter
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od karter »

Mad_Boxs píše:Z jiného webu:

"Zdravim tak už som vyriesil závadu ako sa menil palec tak na vacsinu aut je palec konstruovany tak že sa da dat len z jednej strany ale tento sa dal otocit o 180 stupnou a ja som ho mal prave naopak takže matiz chytil na supa!!!"
No tady sem zkoušel ale ten palec otočit nejde.Už sem stoho vyřizený :?
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

pokud máš komprese střihy, skontrolovaný rozdělovač podle kompresí, svíčky ti u otvorů odpalujou lítají takové ohnivé šulky

našroubuješ svíčky a ani neštěknou a jsou mokré tak to neháže jiskru

jiskra se ti někdě probije v kabelu, v palci nebo cívce a do motoru nepřijde

si to zkus jaké i budou lítat jiskry z cívky na kostru to jsou šlehy na 3 cm a pak zkus co ti bude lítat rozdělovače, pokud to bde prskat tak na 3 mm max budeš blíže k cíli, jinak je na to osciloskop
karter
Aktivista

Příspěvek od karter »

slovacek.milos píše:pokud máš komprese střihy, skontrolovaný rozdělovač podle kompresí, svíčky ti u otvorů odpalujou lítají takové ohnivé šulky

našroubuješ svíčky a ani neštěknou a jsou mokré tak to neháže jiskru

jiskra se ti někdě probije v kabelu, v palci nebo cívce a do motoru nepřijde

si to zkus jaké i budou lítat jiskry z cívky na kostru to jsou šlehy na 3 cm a pak zkus co ti bude lítat rozdělovače, pokud to bde prskat tak na 3 mm max budeš blíže k cíli, jinak je na to osciloskop
Tak sem zkusil Miloši co jsi psal a jiskry jdou od civky na kostru to pali dobře a od rozdělovače na kostru take
ThrashTheTrash
Aktivista

Příspěvek od ThrashTheTrash »

u mě to bylo tak že majitel dojel dom,tvrdil že nechal zaplej klíč,vyflákalo to baterku a po dobití to nešlo natočit!Byla špatná jiskra,dal sem palec,víčko,svíčky,kable,civku páč to bylo stejně prasklý a starý všecko,ale byl KO kroužek na immo!Spravil mi to až borec co na to má diagnostiku!

Spravil mi to,ale tvrdil že musel ten kroužek nakodovat znova :D,podle mě pičovina,ale auto jede, oprava tam za 2 litry (kroužek+diagnostika a výměna kroužku)
slovacek.milos
Aktivista

karter píše:Tak sem zkusil Miloši co jsi psal a jiskry jdou od civky na kostru to pali dobře a od rozdělovače na kostru take

a co odpory v kabelech kolik kiloohmů :?
slovacek.milos
Aktivista

já toho matíza nedávno řešil bylo to trafo,

u ostatních mazd hond, běžný závada rooudělovač ko sulky to podpálí svíčky po namontování mokré,

jednou jsem měl takovou kuriozitu že u čtyřválce byly dva kabely neprůchodné jiskra pak skočila do válce kde bylo zrovna sání a motor ani neblafl
karter
Aktivista

Příspěvek od karter »

slovacek.milos píše:
karter píše:Tak sem zkusil Miloši co jsi psal a jiskry jdou od civky na kostru to pali dobře a od rozdělovače na kostru take

všchny kabely vesměs 5kohm
slovacek.milos
Aktivista

no pokud ti to opaluje šulky a ze čtyř kabelů ti de naprosto stejná dílka jiskr aspon 3 cm

tak jedině totok http://www.youtube.com/watch?v=njFgj0wL3lQ ;)
karter
Aktivista

Příspěvek od karter »

karter píše:
slovacek.milos píše:

všchny kabely vesměs 5kohm
Miloši a když jsi to řešil to trafo tak to mělo také při startu mokré svice nebo ja to trafo tam mam nové
slovacek.milos
Aktivista

venku to házelo šulky odpalovalo a svíčky mokré a mrtvo, jak jsem ti psal řešíl jsem tak stovky případů, mám třeba před barákem zrovna mazdu 6V to samé jak ty, jenže nikdo nemá rpzdělovač kde jsou dva konektory 3 pin a 5 pin ;)
slovacek.milos
Aktivista

mi se akorát nezdá že ti to hází zakové šlehy a v motoru je mrtvo tam něco nesedí

jako taky jsem se dostal na konec ale mám dorážeče elektrukáře s oscilokopem ten prokáže všechno na světě a závada je trvalá tam nebyl nikdy problém
karter
Aktivista

Příspěvek od karter »

slovacek.milos píše:mi se akorát nezdá že ti to hází zakové šlehy a v motoru je mrtvo tam něco nesedí

jako taky jsem se dostal na konec ale mám dorážeče elektrukáře s oscilokopem ten prokáže všechno na světě a závada je trvalá tam nebyl nikdy problém
To jo ale co by tam nesedělo už me nenapadá.Včera sem opět rozdělal schválně rozvody vačku na značku sou tam dvě zn.stavi se to na tu kde je čislo myslim 61D kliku na značku a rozdělovač mi hazi na prvni válec.Kdyby byly špatně sežizený ventily tak že by byl některý pootevřený kdy nemá tak by tam zas byla malá kompres ne?Ja mám všude kompres 11.
Mad_Boxs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mad_Boxs »

Zkus dvě svíce vyšroubovat a zkusit startovat jen na jeden válec.
Čistě teoreticky by mohlo být nízké napětí při startování, že by to nehodilo jiskru.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
karter
Aktivista

Příspěvek od karter »

Mad_Boxs píše:Zkus dvě svíce vyšroubovat a zkusit startovat jen na jeden válec.
Čistě teoreticky by mohlo být nízké napětí při startování, že by to nehodilo jiskru.
ja to právě startuji přes vozik at to má točky a nic.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“