dily VIKA

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

maiello
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od maiello »

2x olejová vana na TDi 66kw, z cc ček, obě tekly, tu první jsme zjistili až po nalití oleje (wallbash)

1x vana z elitu, nebo kelly, taky vika a taky tekla.

bez problému zboží vráceno.

servo pumpa vika, 2 měs, zatim ok,
vodní pumpa ve felicii 4 roky ok, jen silentblok vydržel měsíc :D

atd atd
R. LAGUNA II 2,0 DCi 110 KW 530 TIS KM
O1 SLX RV 8.96 Jedna z prvníchTDi :AGR, Vstřiky 502 FB + úprava ECU RudisTDic. 1,2bar, EGR off, kat ON,dlouhá 5 ka.
EX AR 147 JTD 85 kw
EX B5 Synro 1,9 TDi AFN combi
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

toyota.kzj píše:
Huml píše:zámky dveří od Viky taky bez problémů

Pokud to myslíš ironicky tak to beru :roll: Vždy když si zákazník přeje tuhle značku zámku beru tak 4ry kusy a zkouším je na autě než je namontuju a z těch 4 tak 3 vracím špatně fungující,vždy octa nebo golf nebo passat. Po těchto zkušenostech mi Vika nesmí přes práh. ani zadarmo.
namontoval jsem jich už dost a ani s jedním zatím nebyl problém a to jezdí už některý delší dobu, až se to začne srát, přestanu to montovat, ale jak jsem psal, zatím všechny šlapou
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

chipmann píše:Jj Přesně je to boj na dlouhou trať ale pomalu se mi daří lidi naučit na to ze nejsou tak bohatý aby si kupovali levnější věci
to jsem rád že se ti to daří mi taky ale z vlastní kapsy že se mi zvětšuje seznam dlužníků

já se učil v JZD tam kráva navíc nic nenadojila pak dojila kref a zemřela

nikdy se ničemu nenaučila

uměla jen jedno pokud dostala pustila

a tak je to i s lidma pokud dostanou vydělají mají dají

;)
slovacek.milos
Aktivista

Huml píše:
toyota.kzj píše:
Huml píše:
namontoval jsem jich už dost a ani s jedním zatím nebyl problém a to jezdí už některý delší dobu, až se to začne srát, přestanu to montovat, ale jak jsem psal, zatím všechny šlapou
milane ber v úvahu i lokalitu

já bral spojky sachs od jedné firmy a na všechny reklamace přitom orginální díl, klepal přítlačák o spojku , zvlnil se, lamela se vypařila no oničem,

a tak to múže být i lokalně s čímkoliv abych moc nelhal no 15 zámků vika jsem namontil a no problém

poráže asi ve třech případech ale bylo to uatajením problému a nerad bych o tom psal výmrd no ;)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

nemontovali jste nekdo loziska vika? je to docela kravina se ptat,prtoze mi to stejne nikdo nenamontuje:D,ale stejne.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

jsou lepší značky za podobný peníze (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
marthass
Přispěvovatel

Příspěvek od marthass »

Sice ti vrátili rozdíl, ale pořád máš vika chladič...nevím nevím...
slovacek.milos
Aktivista

sikin1987 píše:nemontovali jste nekdo loziska vika? je to docela kravina se ptat,prtoze mi to stejne nikdo nenamontuje:D,ale stejne.
já jo víckrát na feldu do zadného kola a OK, určitě jsem dal i přední a taky OK, u jiných značek ale ne za půlroku KO a máš to jako reklamačku
informace jsou ale šest let staré

ještě jsem si vzpoměl na jednoho mistra s pikapem, feldou lítal po dálnici a chtěl pořádné řízení dal jsem mu orginál se znaky škoda, za 6OOO km bylo ko , vymlácení čepy, vůle v tyči

dal jsem za litr viku a ta tam je už pět let

kecy o značkách a jejich výdrži jso internetové pindy vysere se kdykoliv cokoliv
a tomu nejjchytřejšímu dojde řeč ;)
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

Ale kotouce bych cinu ani polsko nekoupil. mozna na zadek tam se to zvlni jen jako me kdyz se zasekne trmen. Vzadu mam drazkove kotouce(ja je tam nedal (LOL) ) no a jedne je zvlneny. a kdyz brzdim prudce huci to prave jako lozisko. a pri rychlosti 90 za hodinu to zacne tak hucet taky. Jenze je to divne,protoze trmen sem nechal rozhybat namazat je rpavda,ze mi bylo receno,ze se to pridirat bude casem,protoze je praskla manzeta a chce to cely rozebrat a pretesnit. tak nevim jestli se treba castecne nevrati a pak ty drazky pri te rychlosti zacnou hucet a nebo to je lozisko. lozisko nema vuli a toci se pekne ale prd vim jestli si muzu byt jisty,ze neni spatny.
origonal FAG nejlevnejsi 980 kc VIKA a nejaky AQ nebo co to je fuk 540-580,ale problem je,ze mi to nikdo nenamontuje ani bez zaruky. a v servise si za lozisko uctuji 2200 plus 600-1000 kc prace podle toho jak to prej pude a to uz je palka dost velka.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
subz3ro_tdi
Aktivista

Příspěvek od subz3ro_tdi »

slovacek.milos píše:a tak to múže být i lokalně s čímkoliv abych moc nelhal no 15 zámků vika jsem namontil a no problém
Falzifikaty VIKA, hej? Toto nieeeeeeeee (rofl)
Milosi, keby som ta tu na fore dlhsie nepoznal, tak z tvojej propagandy poviem ze si minimalne obchodny zastupca zn. VIKA Parts Auto Quality (noteeth)
Podla mna uspech ci neuspech jednotlivych dielov je dost polemicky, vzhladom na sirku ich sortimentu si dovolim tvrdit ze to urcite nevyrabaju v jednom zavode, vzdy na tej istej linke.... najpravdepodobnejsie nevyrabaju absolutne nic, kedze ta znacka ako v roku 2009 vznikla tak nema ani web stranku, katalog dielov, nic..... podla mna to prebaluju od kadekoho z cinskych partakov, cize rovnako ako v pripade Starline v krabici moze prist vzdy nieco uplne ine. Rozhodne by som to nikomu s kludnym svedomim (aj napriek moznej dobrej skusenosti) nedoporucoval... ;)
Octavia Combi 1.9TDI
Audi A2 1.4TDI
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

jeste se chci zeptat jake zkusenosti mate s termostaty? ja spatne kupoval sem uzb asi 3 ruznych znacek starline samozrejme nevydrzel a pak 2 znackove jeden wahler a druhy QH myslim a taky za 2 mesice prestal dovirat. Mam problem s PDckem,ze se zahriva na 70 stupnu az po 15 km a na provozku se nezahreje skoro nikdy ani po 24 km a to mam pred chladicem karton a je 15 nad nulou. vseci doporucuji pouze original ten je asi za 300 (skodovka 390) tady je levnejsi http://www.cc-autodily.cz/termostat-1-9d,ale zaprve bez tesneni zadruhe neni jistota,ze bude fakt v pytliku s logama VW oni aj na skoda dilech pisou WAHLER- nemecka prvovyroba, GATES - nemecka prvovyroba.! tak aby tam nesoupli jakoze todle nebo jeste hur nejakou cinu jako kolegovi. vetsinou to an takovych dilech neni ani napsano. vim,ze origo je jen v pytliku s logem VW na aukru sem to videl pokud to nebyl falesny:D
jde mi o to,ze moc neverim,ze termostat pomuze prej se PD bez predehrevu proste tak dlouho zahriva a taky sme cetl,ze nekdo dal 2x original termostat a byl vadnej potreti dal nemecko zase vadnej:D a poctvrte cinu a jezdi:D cina je asi za kilo plus postovny nemecko mayle od 110 kc zhruba jde to nahoru jak sem psal.
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
slovacek.milos
Aktivista

[quote="subz3ro_tdi"][quote="slovacek.milos"
Falzifikaty VIKA, hej? Toto nieeeeeeeee (rofl)
Milosi, keby som ta tu na fore dlhsie nepoznal, tak z tvojej propagandy poviem ze si minimalne nic..... podla mna to prebaluju

vika je obchodní značka chtěl bych mít zákaznáky jako ty kterým bych montoval značkové drahé díly na kterých bych trhl pořádné prachy

na aušusu vydělám desetikoruny a když řeknu ne zákazníka trvale ztrácím de jinam

tak se žije v tom našem motykovém kraji moravské slovácko
asi se nastěhuju do žiliny ;)
slovacek.milos
Aktivista

[quote="sikin1987"]j

taky mám zkušenost wahler dva měsíce KO, škoda orginál půl roku KO,
našel jsem nějaké termostaty v kell výprodej 45 korun kus srarline tak jsem kopil čtyři už nevím ani na jaké auto to bylo fachčí,

je to asi období ty termostaty prostě jaksi nemakají :(
sikin1987
Aktivista

Příspěvek od sikin1987 »

vis jak ja ja to nechci pak 3x rocne demontovat a posilat na reklamaci s nejistym vysledkem a hlavne tam protece firidex v cene stejne jak ten termostat. takze ja si klidne 2 kila zaplatim,ale trosku jistoty,ze vydri bych rad:D v kelly je starline za tusim 187 tak nejak ale je tam jeste neco levnejsi za 147 nevim co to je. ale ti darebaci uz me nedavaji slevu kdyz na cizi firmu:D
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
chip 285 Nm +
slovacek.milos
Aktivista

sikin1987 píše:vis jak ja ja to nechci pak 3x rocne demontovat a posilat na reklamaci s nejistym vysledkem a hlavne tam protece firidex v cene stejne jak ten termostat. takze ja si klidne 2 kila zaplatim,ale trosku jistoty,ze vydri bych rad:D v kelly je starline za tusim 187 tak nejak ale je tam jeste neco levnejsi za 147 nevim co to je. ale ti darebaci uz me nedavaji slevu kdyz na cizi firmu:D
jak jsem ti psal orginál kvalita půl roku, já to seru mi v kel vrátí prachy vždy jsem jejich partner tak se nebojím namontit cokoliv, kompenzují i práci navíc, co mi nepasuje v pohodě vemou zpět jinam bych už asi nešel, i kdyby mi nabáli daleko menší cenu,
v jiných firmách ze mě dělali jen blbce, všechno jsem špatně namontoval, našponoval, dotáhl, nevyměnil fridex, dobájení přebíjelo a tak jen jsem prodělával i značka made in germany selhala, samý výmrd ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“