no filter ma vplyv na kvalitu/cistotu oleja.
Marek, ten spatny ventil je sucastou olejoveho cerpadla? alebo je to vymenitelny diel?
Hydrozdihatka klepot po starte
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Podařilo se mi najít ventil škrtící a OEM číslo 028115436 mám shodný s felicií 1.9D. Ten komplet držák u mne 028115405 AB novej cca 300 €.
http://www.amd-autodily.cz/motor/ventil-skrtici.html
http://www.amd-autodily.cz/motor/ventil-skrtici.html
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
- gigidpietro
- Přispěvovatel
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Marek upravil příspěvek o stránku dříve, že u AFN je zpět. ventil guma ve filtru. No až budu měnit zkusím koupit jiný, třeba MANN a přestanu to řešit. Jen mně trochu sere to, že člověk se o to stará a vidí, že se to pomalu zhoršuje a starý klepadlo 1Z, který má o 100k km víc je furt stejný.
Mluvím teda jen o zdvihátkách, jinak AFN spokojenost, chodí i chytá v mrazech pořád skvěle. Kdyby to bylo pořád 5s beze změny, vůbec bych to neřešil.
Mluvím teda jen o zdvihátkách, jinak AFN spokojenost, chodí i chytá v mrazech pořád skvěle. Kdyby to bylo pořád 5s beze změny, vůbec bych to neřešil.
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
To by nevymyslel ani pitomec, že filtr má vliv na kvalitu vyčištění oleje - to se tu zas někdo vyznamenal
.
U plechových filtrů je zpětný ventil vlastně ta gumová manžeta uvnitř, co kryje obvodové otvory pro vstup oleje do filtru. Některé filtry (osobní zkušenost) mají tu gumu blbou a nedoléhá, čímž po vypnutí motoru netěsní a olej z kanálků steče do vany. Pak po startu motor tluče, protože nějakou dobu trvá, než se kanálky opět naplní olejem.
Paradoxně NE vždy značkový filtr = dobrý filtr.

U plechových filtrů je zpětný ventil vlastně ta gumová manžeta uvnitř, co kryje obvodové otvory pro vstup oleje do filtru. Některé filtry (osobní zkušenost) mají tu gumu blbou a nedoléhá, čímž po vypnutí motoru netěsní a olej z kanálků steče do vany. Pak po startu motor tluče, protože nějakou dobu trvá, než se kanálky opět naplní olejem.
Paradoxně NE vždy značkový filtr = dobrý filtr.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
- gigidpietro
- Přispěvovatel
Nedávno jsem tady o tom psal -
Před zimou na OI 66 kw jsem vyměnil olej. Zachován olej 5w30 a při každém studeném startu se ozýval zvýšený hluk.To před výměnou nedělalo. Filtr byl použitý MEYLE , furt jsem přemyšlel čím co a jak se stalo.Vždy jsem dával origoš filtr. Tak jsem dal originál filtr a je klid. Když jsem vytahoval ten filtr už mi připadalo , že se v tom celém hrdle nedrží olej a filtr jsem položil na podložku a s něj vyteklo tak čtvrt decy oleje, možná ani to ne. Nejspíš vše vždy steklo a pak to muselo čerpadlo vše natlačit, protože to bylo suché a tím pádem to bylo hlučné.
Před zimou na OI 66 kw jsem vyměnil olej. Zachován olej 5w30 a při každém studeném startu se ozýval zvýšený hluk.To před výměnou nedělalo. Filtr byl použitý MEYLE , furt jsem přemyšlel čím co a jak se stalo.Vždy jsem dával origoš filtr. Tak jsem dal originál filtr a je klid. Když jsem vytahoval ten filtr už mi připadalo , že se v tom celém hrdle nedrží olej a filtr jsem položil na podložku a s něj vyteklo tak čtvrt decy oleje, možná ani to ne. Nejspíš vše vždy steklo a pak to muselo čerpadlo vše natlačit, protože to bylo suché a tím pádem to bylo hlučné.
VW Passat 2.0Tdi, OI 1.9 Tdi, OII 4x4 1.9 Tdi