ee takhle to funguje úplně normálně, nevím čemu se divíteslovacek.milos píše:podle mě si popletl stka s celníkamaFulltank píše:tak to ti urcite podekujou, ze to tady tak pekne pises. Bud rozumnej a radsi ten prispevek uprav.Toledo sxe píše:U nás na technické (Litoměřice) se závažné poruchy nepoznají, když náhodou zapomeneš v popelníčku, nebo na jiném viditelném místě odpovídající sumu: 500,-kč - skoro urážka, 1000,-kč - no dobrá, 2000,-kč - rád Tě uvidím kamaráde a konečně 5000,-kč - tel. číslo na technika pro bezproblémový průjezd techn. kontrolou znovu za 2 roky (bez čekání) a bez závad v protokolu. Nevím jak teď, když by měli být ty kamery, ale takhle to v praxi funguje snad po celé republice.
záměna aut
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- Toledo sxe
- Přispěvovatel
TOLEDO 5P, 6Q - 2.0TDi/128kW BKD/16V
-
slovacek.milos
- Aktivista
-
slovacek.milos
- Aktivista
Ono je samozřejmě překlepání a překlepání, když koupíš pěkné dovezené lehce kleplé auto, ale které bohužel už nepřihlásíš, což jako laik netušíš, tak máš 2 možnosti, buď ho dáš do šrotu nebo koupíš jiné shnilé na papírech, zažádáš o výměnu karoserie/můj případ/a jezdíš s novým vozem. Bohužel motor je sice "identický," ale má jiný kod, tak zažádáš o výmaz motoru a máš zato, že jsi vyhrál..Několik let krásně jezdíš, až to podceníš a nový mladý pečlivý technik vezme šmirgl a zjistí jiný kod motoru a je neoblomný..Tak tě vyhodí a tak si jdeš zažádat o výměnu motoru, proženou tě schválně ověřováním v autorizáku , platíš platíš až se nakonec dozvíš, že firma nepovoluje výměnu ani kastle, ani motoru../což na dopravce dobře ví/ Takže jsi vlastně rád, že ti přepsali tu kastli.Možnosti jsou 2, buď namontovat origo motor se stejným kodem, nebo sehnat STK, kde to neřeší, ale je nebezpečí, že si toho na ústředně Dekry všimnou a ověří si, proč jsi po vyhození jel na STK jinam..Jelikož představa, že budu vyndavat skvělý motor se 100000km a dávat nějakou starou sračku a třeba ji ještě generálkovat mě děsila i v noci..Tak jsem přeleptal kod motoru , vysekl jiný /pro jistotu/ a jel tam, kde úspěšně vzdorují úřednické blbosti..Dostal jsem STK a do konce života vozu spokojeně jezdil a auto jsem miloval...Takže jsem podváděl, ale nemám v tom výčitky, protože jsem nic neukradl, nikomu neublížil a co mě těšilo, využil jsem přidanou hodnotu tohoto vozu/dodávka/ a neskončilo na vrakovišti, což je dnes v době plýtvání hnusný zvyk...
nepropadat panice...