alni píše:DS2500 sa zabehnú a budú poriadne brzdiť až keď sa zohrejú-kotúč do ružova, ale postupne(čiže nie zo 130 na 0, ale opokovanýmy 3-4s brzdeniamy cca polovičnou silou na pedál)
dovtedy to ledva brzdí, ale potom nekutočne-už aj za studena
takže ešte ani pri tejto kategórií (nie zrovna bežné doštičky) sa nedává zanova na fest
aplikuješ zmíněný postup s dostatečným předstihem před přechodem pro chodce? Pokud se orientuješ v časové ose, přečteš si to ještě jednou a
zjistíš že totéž uvádím jinými slovy. Pokud
se bojíš zabrzdit plynule a zároveň účinně ze 130 na nulu, pak se nevydávej na pouť po silnicích a užívej jen klávesnice děkuji.
moje made in [doplň si sám podle fkusu] desky i kotouče tohle snesou opakovaně, cena kompletu 1500kč na přední nápravu. Zastav se a já Ti to předvedu na letišti,
aby ses nebál že si někoho nevšimnu. Pojedeme pomaleji, dobře 90kmh, ale uděláme 10 period 0-90-0. za sebou. Potom pochopíš o čem píšu. Sedneš do auta a zkusíš něčím zlikvidovat ze sedadla řidiče brzdovou soustavu, neuspěješ, neboj. Moje hmotnost je 80kg a síla z opření o volant zhruba totéž, plus Fs při brždění vypočítej sám. Prakticky v provozu jsem tohle použil asi 2x za život a nešlo právě o málo. nikdo nebyl zraněn, hmotná škoda, na mé straně pouze pneumatiky byly na výměnu. poškozená bočnice. dodávka proti mně na horizontu předjížděla kamion, šero, rozdíl rychlostí 180kmh pokud dotyčný jel 90, čemuž si věřte nebo ne, pošlu Ti GPS souřadnice kde se toto děje často, úhyb, pravá kola na trávu a nárazník zpřerážel 2 umělohmotné patníky, a protože brzdovou soustavu umím odvzdušnit a doplnit tak aby všechny kola brzdily stejně, jezdím si to čas od času jen tak z plezíru vyzkoušet na STK, mají tam na to takovou mašinu většinou zdarma k dispozici. srovnal jsem to zpátky bez nějakého malování černých nebo sprejových čar na silnici a bez ABS a bez ESP. S autem mám najeto asi 300 tisíc ve všech podmínkách a bez zaviněné nehody, 2x mně někdo neviděl nebo nezabrzdil, škoda pouze na majetku ca. 20 tisíc.
Teď řeším tyhle věci jinak,
tuším kde kdo vyrazía pokud ho třeba potkám na semaforech po 3 km, tak si piš že odjíždí s důraznou domluvou. s holýma rukama, fyzicky nepoškozen.
Pokud má PČR zájem vědět, jakým způsobem se jistý jedinec přiznal opakovaně k vážnému dopravnímu přestupku bezprostředně život ohrožujícímu, můžu zprostředkovat zkušenost komunikace, je to moje povinnost. Barva vozidla značka RZ počáteční 3 znaky, vzhled řidiče, Zhruba jednou týdně - 1500km se k obdobné situaci dostanu. Nemám pravomoc sahat někomu na auto, jsem si však vědom svých práv, jmenuje se to LZPS. Pokud je možné, že je dotyčný držitelem legálně držené hromové hole a neudrží své emoce na uzdě, většinou jsou v koloně svědkové kteří dosvědčí vše potřebné, uplatit se nenechají, nebojte. občas má někdo i palubní kameru,.opět nic podobného nevlastním, Většinou to nevyužiju, protože holt já jezdím bezpečně a on ujede, (peníze za kameru dávám do jiných věcí), dotyčný trefí zelenou vlnu přede mnou. Ti, kteří píší že mne nechtějí potkat, nechť se tohoto postoje drží a neohrožují mne a mé blízké na zdraví a životě. Podobný postup sami nebudou potřebovat využít.
MM