Citroen Xsara 1,4 tlakuje do vody

Moderátoři: šulda, Moderátoři

roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od roman1648 »

Dr.Spiegel píše:Notyvoe tohle je moc...a pak se divte že si auto spousta lidí radši bastlí doma na koleni, když namísto termostatu za tři kila vám hned mění mechoš těsnění a ubírá hlavu. To radši ani majiteli neříkej že jsi to takhle podělal. (wallbash)
Kurva co do každýho hned šiješ?? Ty seš neomylnej nebo co ?? Podíváš se na auto z dálky a hned víš co mu je že...
Navíc u toho benzina jde uplně o hovno, hlav jsme tam dělali mraky jen proto že tam prolínal tlakovej olej tak tady pořád nechytrač :roll:
Jestli existuje nějakej slabikář kterej ti vždycky řekne/napoví co mám dělat když tak mi ho sežeň, klidně si ho za 100 táců koupím.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

markr píše:To tesneni bylo sezrany jako prase. To ze se uvolnil po oprave bordel zasvinilo termostat. A tim tesnenim jsem si naprosto jistej. A mimochodem pan najezdil minimalne 300km bez vody tak se neukvapujte. To mam nejradsi kdyz zacne nekdo byt strasne nad veci a hned no jo mechos meni a neresi. Kdyby jsi videl to tesneni tak mi das za pravdu, ale to je jedno ;)
Hele tuhle jsme měli něco podobnýho, Saxo 1.1, v chladícím okruhu tak dobře 3L oleje...no neskutečnej marast, tak se udělala hlava, několik výplachů formulí ( chemie ) ale stejně to stálo za prd, tak to kámoš celý znova zkoumal - chladič, termostat - a tam byl z toho mazutu uplně tvdej špunt, tak dal jinej a hned to bylo OK
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

JJ nekteri si mysli, ze kouknou a hned vsechno vi. Nevim proc, ale zda se mi, ze si nekteri jedinci mysli, ze mechanik je zlodej a nemaa nic jineho na praci nez okradat lidi. Ale nastesti techto borcu neni moc a jsem rad, ze tady na foru je jich jeste min. ;) . A chtel bych tzto borce videt co by delali, kdyby prijel pan s autem a rekl, ze mu tece z chladice voda a ze kazdy den doliva vodu. Po par otazkach z nej vyleze, ze s tim takhle nekolik tydnu jezdi na chalupu a ze po 10km doliva 2 litry vody. Tak co asi napadne nase borce urcite by hned menili termostat, kdyz byl motor nekolikrat prehraty a do horkeho motoru nekolikrat nalita studena voda. Preju temto machrum at se jim dari :)
Dr.Spiegel
Přispěvovatel

Příspěvek od Dr.Spiegel »

Jakejpak borec prosímtě. Jestli za tebou takhle přijel a přesně takhle ti řekl že se závada projevuje, vůbec bych nad ničím nešpekuloval a doporučil bych mu z fleku vyměnit motor. Na co se trápit s nějakou přidřenou ludrou co má křivou hlavu jako někteří mechoši charakter. Po výměně motoru těsnění, rozvody atd. Dědu by to vyšlo jen o pár tisíc dráž a má jistotu, že je všechno ok. Takhle je ten motor jen polepená mrdka která se dřív nebo pozdějc rozsype tak nevím co vy dva se tu rozčilujete. Prostě postup opravy na kokot, tečka.

PS: Tu jednačtverku koupíš komplet nastrojenou a funkční za trojku. Všude se jich válí mraky.
Berlingo 1.9D DJZ Bosch
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

jo, tak to bohužel je, teď naposled to Saxo, to byl fakt hnus, říkali jsme jim to dobře rok, že jde olej do vody, že je potřeba to řešit...přijeli až místo kapaliny "koluje" 5L vazelíny...
ale dostaň to z toho, chladič tím zabetonovanej, radiátor to stejný, hadice neprůchozí, tam jsem tam lil chemii co máme v práci na odmašťování dílů, je to na vodní bázi, nevím přesně, ale celkem to funguje, tak několik průplachů tím, byl toho plnej 25L kanystr, tak jsem ho vzal do práce na ekolikvidaci, nejsem prase abych to lil někam do škarpy..
celkem se to vyčistilo, pak výplach Wynn´s, fridex a dobrý
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Dr.Spiegel píše:Jakejpak borec prosímtě. Jestli za tebou takhle přijel a přesně takhle ti řekl že se závada projevuje, vůbec bych nad ničím nešpekuloval a doporučil bych mu z fleku vyměnit motor. Na co se trápit s nějakou přidřenou ludrou co má křivou hlavu jako někteří mechoši charakter. Po výměně motoru těsnění, rozvody atd. Dědu by to vyšlo jen o pár tisíc dráž a má jistotu, že je všechno ok. Takhle je ten motor jen polepená mrdka která se dřív nebo pozdějc rozsype tak nevím co vy dva se tu rozčilujete. Prostě postup opravy na kokot, tečka.

PS: Tu jednačtverku koupíš komplet nastrojenou a funkční za trojku. Všude se jich válí mraky.
Jo, to jo, válí, ale jak jsem psal už několikrát a toho se držím, já jsem zastánce motory spíš opravovat než měnit, ten co leží někde v kopřivách 5 let asi tak nebude v super kondici a můžeš řešit to samý
jinak ta hlava na 1.4ce není žádná rána za tu opravu, nějaký těsnění, olej,fridex,svíce, rozvody.. - co bys stejně na druhým starým motoru dělal taky
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

Mam to spocitany. Tesneni komplet na hlavu,srouby, termostat, brouseni hlava, vyplach, fridex, prace atd..... cena 3900kc. Zda se ti to hodne Dr.Spiegel ???... Nebudu riskovat, ze nejakej motor z vrakace prosel necim podobnym :x . Uz jsem to zazil. Prodejce tvrdil ze motor je vymontovan z bouraneho auta a ze je perfektni. A po montazi jsem zjistil, ze je na tom hur nez kdybych opravil ten o kterem vim co s nim bylo. Pak mi nepovidej kdo je menic (noteeth) . Nechci do nikoho rejpat, jen me stve ze nejsi soudny a neuznavas nic a nikoho. Presto ti preji to nejlepsi. ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

markře, nic si z toho nedělej, ten kdo se tím zabývá, moc dobře ví, že se kolikrát stane situace, která dovede zamotat hlavu..Ale pak jsou takový, kteří vejdou do dveří dílny a už ví o co gou a když ne a přijde se pak na to, říkají JÁ TO ŘÍKAL. Normální mechán moc dobře ví, že je třeba pokora, a čím toho udělal víc, tím je pokornější. ... :)
nepropadat panice...
markr
Přispěvovatel

Příspěvek od markr »

JJ.. mas pravdu jericho-3, chytraku je plna kupa :) . Clovek se uci celej zivot. At se vam dari ;)
Odpovědět

Zpět na „Citroën“