Tak kdo se do mě pustí s bezpečností nových aut....
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Si myslim, že s těma elektromobilama je to v příštích minimálně patnácti letech nereálný, že by se na ně komplet přešlo a byl by konec výroby aut se spalovacími motory... To budou pořád akorát reklamy, marketing, vymývání mozků ze strany médií, jak je to strašně nejlepší a ekologický a kdo má normální auto, tak že by se skoro měl stydět atd... budou na to dotace, maxinálně se toho chytnou velký firmy co to poříděj jako dotovaný služebáky a za pár let je střelej. Ale že by si novej jen elektrickej elektromobil koupila většina normálních lidí, co si před lety koupila ojetou fábku, oktávku nebo něco podobnýho za pár desítek tisíc a teď to auto akorát udržujou a jezděj s nim, to si myslim že se jen tak nestane 

BMW E46 328i automat LPG
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Passat b5 1.9 TDI-PD 85 kW 4Motion
EX:
BMW 318 TDS, chip, kat i egr pryč, jezdim na friťák nebo vyjetou hydrauliku.
Peugeot 106 1.4 Sport, Felda 1.3, Opel Kadett, Mazda 121
Já bych to, pánové, taky ještě neviděl s těma elektrohovadinama ještě tak horké, že by během tří let měly začít fungovat takhle drasticky ve velkém
A že by to byl důvod toho, že kluci němečtí - ti, co vždy dělaly jedny z nejkvalitnějších aut, najednou začnou svoji prdukci takhle ojebávat, tak to si nemyslím už vůbec.
Jenom si vemte, že by najednou měla drtivá většina obyvatelstva začít jezdit na elektriku. Dyť už jenom samotné rozvodné sítě by dle mého, velmi laického názoru, neměly šanci takovýto nápor vydržet. Alespoň ne dlouhodobě.
A dle mého ani tak nejde o to, že zákazník je zvyklý na výbavu ale nechce ji zaplatit. Já osobně spíš vidím problém v tom, že automobilkám samotným hážou klacky pod nohy kvůli zpičeným euronormám sami politici. Není se pak bohužel čemu divit, že rostou vstřikovací tlaky kvůli ještě dokonalejšímu ropzrášení ropy ve válcích na molekuly, že se ztenčují řetězové rozvody kvůli co nejmenším ztrátám motorů díky neodpruženým rotujícím hmotám, že kvůli plnění euro norem, aby jsme byli víc eko jsem paradoxně nuceni spalovat větší množství nafty než-li by jsme ve skutečnosti museli (všem známé vypalování dpf) atd...
Prostě zvrácenost nad zvrácenost

Jenom si vemte, že by najednou měla drtivá většina obyvatelstva začít jezdit na elektriku. Dyť už jenom samotné rozvodné sítě by dle mého, velmi laického názoru, neměly šanci takovýto nápor vydržet. Alespoň ne dlouhodobě.
Jo, fajn argument. Nicméně lze namítnout jednu věc - proč výbava, když zpracování stojí takhle za vyližprdel? Myslím tím to, že člověk když se zamyslí, tak je to všechno úplně na hlavu postavené - technologie jdou dopředu, metalurgie jde taky jistě dopředu a misto toho, aby jsme se vozili v autech, které ne že vydrží 20 let, ale které by měly vydržet 40 let, tak jezdíme v autech, které sotva vydrží doplacení leasingu...Biimbo píše:Když si zákazník zvykl mít auto s kosmickou vybavou a technologií za ještě nižší cenu než stála jednoduchá socka před 15 lety,tak to zákonitě nemůže být lepší. Taky jsem v mládí chodil do hospody na gambrinus za 13 Kč. A dnes za to není ani lahvač.
A dle mého ani tak nejde o to, že zákazník je zvyklý na výbavu ale nechce ji zaplatit. Já osobně spíš vidím problém v tom, že automobilkám samotným hážou klacky pod nohy kvůli zpičeným euronormám sami politici. Není se pak bohužel čemu divit, že rostou vstřikovací tlaky kvůli ještě dokonalejšímu ropzrášení ropy ve válcích na molekuly, že se ztenčují řetězové rozvody kvůli co nejmenším ztrátám motorů díky neodpruženým rotujícím hmotám, že kvůli plnění euro norem, aby jsme byli víc eko jsem paradoxně nuceni spalovat větší množství nafty než-li by jsme ve skutečnosti museli (všem známé vypalování dpf) atd...
Prostě zvrácenost nad zvrácenost

Jasný jsou věci který nemůžou vydržet díky tomu, že se zvedají požadavky na jejich výkon. Ale i tak lze udělat motor, který vydrží i s příslušenstvím, ale holt by musela jít nahoru cena.
Pohybuji se celý život mezi náklaďáky a cena nových Euro 6 šla před 3 lety nahoru o 10 procent oproti euro 5.
Kdežto osobáky stojí už 20 let stejný peníze, ať byla rotačka, nebo dnes CR se chcánkama.
Pohybuji se celý život mezi náklaďáky a cena nových Euro 6 šla před 3 lety nahoru o 10 procent oproti euro 5.
Kdežto osobáky stojí už 20 let stejný peníze, ať byla rotačka, nebo dnes CR se chcánkama.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro