GIV TDi 66kW nestaruje - Vyřešeno!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

dury2
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od dury2 »

Po odstranění závady spočívající v odběru proudu z baterie naprázdno a dobití baterie to zatím startuje. Tak uvidíme až co časem, ale dle mě to bylo tím.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Tak zase je tu nekonečný příběh! Až do minulého týdne auto v pohodě startovalo, majitel mu už i začal věřit :( , teď už zase nestartuje. Na roztlačení beží hned. Startér točí jakodivý ale stejně nechytne. Zjistil jsem v klidném stavu odběr 0,5A, příčina byla že stropní svítilna byla přepnutá do mezipolohy ve které měla odběr 0,5 A. Nedokážu si to vysvětlit, podruhé se mi vypínač nepodařilo do takové polohy přesunout. Baterku jsem nabyli ale auto stějně nestaruje, VAG zarytě mlčí. Mám chuť to kopnout do bubáka!
Dneska jsem dostal informaci, že tohle dělají startéry Bosch, ať si seženu Valeo? Co vy na to? Ještě bych zkusil změřit napájení ŘJ,neví někdo který je to pin. Popřípadě kde jinde ho změřím ať nemusím sundavat stěrače.
Jeden zoufalý děkuje za rady ;)
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Zkus proměřit napájení jednotky (je to víc plusů než jeden) - mohla by zlobit spínačka, měř to přes konektor na jednotce (sundání stěračů zas taková práce neni :) ). Taky bych proměřil celý čerpadlo ale přes svazek !!! jestli nejsou někde proseklý dráty (jak to někdy dělá a někdy ne, to vypadá na takovouhle nějakou závadu). Jestli máš někde jinej stop ventil zkus vyměnit i ten. Teď brách a řeší Fiata Mareu která "pro změnu" občas nejde chcípnout - je to stopventilem. Hodně štěstí
Vento, AFN 81kw + čip (zatim nevim kolik ale jede líp než orig. 81kw :) )
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Stop ventil jsem zkoušel, dokonce jsem jej vyndal a zkušmo jsem ho dal zpátky bez uzavíracího ventilu = stejně nic. Napadla mě taky ta spínačka, potřeboval bych se ujistit, že zvlášť spíná lektriku do motoru a zvlášť do budíků atd. Jestli to je tak, mohlo by to být tím, že jeden kontakt blbne. Nemá tu někdo schema zapojení spínačky a napajení řj motoru?
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Napadlo mě, když startuješ nechytne to, přestaneš startovat, ale necháš zaplou el. spojíš se sjednotkou?
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

To jsem ještě nezkoušel. Ale mám v plánu zkusit změřit palec ve spínačce. Takže při tom zkusím i tohle, dobrý nápad. Díky
Jinak budíky normálně svítí.
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

Eště mě napadlo když to nebude chtět chytit a spojíš se s jednotkou zkus test akčních členů (nemusíš nic rozdělávat) až budeš poslouchat stopventil dej na něj voltmetr proti obalu čarpadla a změř napětí. Měřil si pro zajímavost napětí na motoru (kostru - proti mínusu baterky) při startování? Teď sem něco jinýho opravoval a celej problém byl ve špatný kostře. Ale stejně je to záhada, kdyby byl problém ve svazku někde mezi jednotkou a čerpadlem tak by to na 90% hodilo chybu. No musíš zkoušet možný i nemožný :(
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Už jsem na tom strávil mládí. Samozřejmě že jsem zkoušel překlenot všechny kostry na motoru a stějně nic. Dokonce jsem připojil i tvrdé plus na stop ventil= taky prd. I jsem z něho vyndal ten ucpávací kolík a dal to zpátky bez něj = a prd. Zítra to jde k nějakému machrovi na čerpadla, kamarád si to s ním dohodnul. Hned mu prý do telefonu řekl, že tuší čím do bude. Hádám že si myslí že nastaví čerpadlo na rozvodech a má vyděláno :D . Když to ani pak nebude chytat, řekne že je vadná řj aby se ho zbavil. :? No jsem zvědavý
vita
Přispěvovatel

Příspěvek od vita »

No jestli to pude nějakýmu machrovi na čerpadla, tak ten ví že v hlavách čerpadel rádi praskaj pružinky. Pak se čerpadlo chová fakt nevyzpytatelně. Nedávno sme nechávali jedno čerpadlo opravovat. Kéž by to bylo tím.
Jinak stopventil je jedna věc co zastavuje naftu do motoru, druhá je samotná regulační objímka - jinými slovy to že obejdeš stopventil neznamená že do motoru pude nafta. Tu musí přidat jednotka a jestli to jednotka z nějakýho důvodu nedělá ???
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

TO je mi jasné, chtěl jsem jenom definitivně vyloučit vadný stop ventil. Jinak právě že čerpadlo bylo dělané, auto je přivezené z německa. Tam bylo dělané čerpadlo asi před rokem. Na vše jsou papíry, cena opravy byla skoro 1 tis euro. Tak doufám, že to udělali pořádně.
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Tak vyřešeno. Byla to vadná řídící jednotka motoru. Někdy dávala povely čerpadlu a jindy ne.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“