favo píše:Jo už jsem na to koukal že to jinak nepůjde, díky za radu.
Tou přídržnou pákou myslíš něco čím zaaretuji motor kvůli povolení toho šroubu, že jo.
Tak, našroubuje se na ozubené kolo rozvodů na klice.
Já jsem jí zdělal normálně z plocháče t=5mm, s dírou na dva šrouby vedle sebe a výřezem na centrální šroub z čela plocháče.
Hlavně tam dej určitě novej, ty starý se natahujou a stejně tak i to gufero jak někdo psal. A trochu si zacvič až to budeš utahovat - je tam snad 180Nm nebo kolik se tam dávalo..
Možná bych si schodil i víko nahoře a mrknul se jestli nejsou chycený vačky..
Je to jak píše Huml.
Tak si tady krapet postěžuji. V pátek jsem to nedokončíl, protože jsem si nevzal závěs na motor abych mohl zhodit rozvody a tak jsem jel domů. Dnes jsem se do toho po obědě pustil, vše rozebral, pěkně vyčistil a před chvíli jsem šel nasadit řetěz a myslel jsem že mě omejou, ten řetěz je krátký a tak koukám na číslo na krabici a ona to byla sada na Golfa V a výše. Tohle se může stát jenom mě, mám auto ve firmě na dílně, totálně rozebraný a nyní to můžu zabalit a jet domů a dřív jak v útěrý mít správný řetěz nejspíš nebudu.
To by se z toho jeden posral. A to musím tu dílnu uvolnit a s autem nějak vyjet ven aby se v pondělí mohlo zase makat. Já jsem musel být v minulém životě asi hrozná svině, když mě to teď dohání, to je pořád něco.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
To už máš fuk, teď přes víkend stejně nikde nic nekoupím a jestli budu v pondělí objednávat nový řetěz nebo čerpadlo už je fuk. Navíc mám větší šanci že ten řetěz někde budou mít, protože sehnat olejový čerpadlo byl celkem problém a i prodejce co tvrdil že ho má skladem a je ihned k odběru, mi jej nebyl schopný za dva dny nachystat, takže jsem tu objednávku stornoval.
Švagr který prodává náhradní díly taky nebyl schopný mi to čerpadlo nikde sehnat a říkal, že poslední dobou je problém sehnat i věci na jiný auta což dřív nebývalo.
Jinak jsem zjistil co se stalo a proč řetěz praskl. Při mytí vany jsem v ní našel zbytek špičky vstřikovače co se vsunuje do střikovače a dotahuje se na ní stavěcí šroub.
Před x roky se mi jeden vstřik roztřelil a tohle nejspíš nějak vydrželo ve vaně až do kolize a dává to i smysl, protože se to stalo v levotočivé zatáčce, takže se nejspíš nějak přelyl s olejem k ozubenému kolu čerpadla a dostal se mezi řetěz a ozubené kolo.
I stopy na řetězu ukazují, že se něco dostalo mezi článek a vytrhlo to jednu stranu z čepů ven, protože kromě vrypů a zničených cca dvou článků, tomu řetězu nic není a při troše snahy by se dal zase složit, kdyby nebyl poničen. I z té špičky zbyly jen dva kousky a vypadaly jako by je někdo protáhnul mnohem menším otvorem jak měly oleštěný hrany.
Je spodivem, že v té vaně vydržela cca 140 000 km aniž by se cokoli do teď stalo.
Uvažuji že zkusím na tu vanu nějak nainstalovat magnet, jistota je jistota.
Cacínku a nestačilo by jen to ozubený kolo z BKD motoru a nasadit na toto čerpadlo ? Dá se normálně odšroubovat. Kdyby seděl otvor a tvar dosedací plochy.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Tak s otáčkama by až takový problém nebyl, jen by to točilo víc takže by to víc mazalo už při volnoběhu. Otázkou je jak moc by to vadilo při vyšších otáčkách ten vyšší tlak, ovšem pokud je tam ventil co to reguluje tak bych v tom problém neviděl.
Každopádně zásádní je ta dosedací plocha, tím se to celé vyřešilo a dá se tam to co tam patří.
Aspoň mohu objednat i nový šroub a udělá se to celé na první pokus.
Doufám že po složení nezjistím, že jsem přidřel motor a nebo turbo, než jsem to odstavil.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ