VAROVÁNÍ PŘED ŘIDIČI

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vecernicek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vecernicek »

Dneska jsem jel od "kamarádky" 80 kmh v jednosměrce, švihl to na hlavní v 50 do pravýho úhlu borca přebíhajícího na šlainovej ostrůvek divn nesrazím. seru si to po hlavní 80-90kmh, najednou brzda, zaseklý kola, odbočuju z hlavní na vedlejší, a proti mě audina, chápejte vlevo audina vpravo zaparkované auta, takže opět brzda, chápejte z těch 80 do pravoúhlé zatáčky nic moc, no tak to beru smykem srovnám se a jedu...

Boural jsem? Ne a klepu na dřevo ale po dvou panícich vodky jsem jel ještě dobře ne?

Tak mi kurva řekněte proč vznikaj bouračky?

Prožil jsem si bouračku a moc dobře vím jak se to všechno stalo.... ano jedna jediná věc z NEPOZORNOSTI!!!!!!! Prot jsem neboural protože jsem se soustředil...

chlápek čorl auto, sledujou ho policajti, střílejí po něm ale soustředí se a neškrábne ani jednou auto... 15km za brnem si říká že je v pohodě, nevěnuje se tomu a šup už byl na poli....

(wallbash)
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Vecernicek píše:Dneska jsem jel od "kamarádky" 80 kmh v jednosměrce, švihl to na hlavní v 50 do pravýho úhlu borca přebíhajícího na šlainovej ostrůvek divn nesrazím. seru si to po hlavní 80-90kmh, najednou brzda, zaseklý kola, odbočuju z hlavní na vedlejší, a proti mě audina, chápejte vlevo audina vpravo zaparkované auta, takže opět brzda, chápejte z těch 80 do pravoúhlé zatáčky nic moc, no tak to beru smykem srovnám se a jedu...

Boural jsem? Ne a klepu na dřevo ale po dvou panícich vodky jsem jel ještě dobře ne?

Tak mi kurva řekněte proč vznikaj bouračky?

Prožil jsem si bouračku a moc dobře vím jak se to všechno stalo.... ano jedna jediná věc z NEPOZORNOSTI!!!!!!! Prot jsem neboural protože jsem se soustředil...

chlápek čorl auto, sledujou ho policajti, střílejí po něm ale soustředí se a neškrábne ani jednou auto... 15km za brnem si říká že je v pohodě, nevěnuje se tomu a šup už byl na poli....

(wallbash)
Nic proti tebe ale ako sa hovori dovtedy sa chodi s dzbanom po vodu pokial sa nerozbije...Raz v noci som isiel na okreske asi 110 a to som isiel este kludne a z tmy z nicoho nic vyskocila mala srna a bola to taka mala vzdialenost ktorej sa nedalo zabranit...v smyku som ju sundal asi v 40ke a mal som nastastie len prasknuty naraznik...ked sa blaznim tak tade chodim 150 - 160 a to uz by bolo ine kafe ju sundat v takej rychlosti, pricom sa maximalne sustredim...proste sustredit sa mozes ako chces ale nahoda je idiot a mozes na to doplatit :) Kolkokrat sa mi stalo ze na okreske je nejaky ozran ktory sa tam tacka a je totalne mimo a zbadas ho naposlednu chvilu...
Kolotoč TUNING
Vecernicek
Přispěvovatel

njn ve městě v noci mi tam vběhne srna (LOL)
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Na tom soustředění něco bude. :) Když u nás měří rychlost a nenastavím si pade na páčce tak koukám víc na tacho než před sebe. :) Když je nějaká "ohlášená" akce tak si nakoupím nanuky, oplatky, apod. nastavím kilčo a tak se nudím, že o nějakém soustředění být řeč nemůže. (noteeth) Alespoň mám čas si vyřídit telefony, maily, atd. (rofl) Nad 150 už se více věnuji řízení. Koukáním na dopravní značky se moc nerozptyluji. Na motorce nad 250 už není na nic jiného moc čas a věnuji se plně řízení. (rofl)
Sifon
Přispěvovatel

Příspěvek od Sifon »

Vecernicek píše:njn ve městě v noci mi tam vběhne srna (LOL)
Srna to byt nemusi ale ked tam j.bnes nejakeho psa ktory vybehne spoza stojaceho auta tak to vie tiez potesit... :roll: Nechcem nejako poucovat lebo sam casto porusujem predpisy(nie vsetky su dobre vymyslene :D ) a v niektorych veciach s tebou dokonca suhlasim ale zas jazdit takto este ked si lupnes uz je trosku pokusanie stastia...Jazdil som aj nafajceny aj som mal v sebe zbytkovy alkohol ale prave vtedy som jazdil podla predpisov a neprecenoval som sa... 8) Este raz neber to osobne len nemyslim ze je to IBA o sustredeni...
Kolotoč TUNING
Bugs.Bunny
Aktivista

Alkohol za volantem je svinstvo. Jedno pivo by se přehlížet mohlo,ale kdo řídí nad jedno promile je IDIOT. (hm)
Motorpower
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Motorpower »

Souhlasím z Humlem, kdysi jsem vezl manželku v bezvědomí přes Prahu a v té době šedesátka mě taky moc nezajímala. I lékaři na ARU mi potvrdili , že kdybych čekal na sanitku , tak by bylo pozdě. Navíc žiju v Praze kde je hustý provoz a minimálně jednou denně vidím sanitku nebo policajty a před nimi kreténa jedoucího předpisovou rychlostí , který se doprava zařadit neumí a prostě nepřidá ani o chlup. Navíc v tomto případě neporušuje zákon. Stejně jako když uvolní sanitce místo vjetím do křiž. na červenou. Pochopitelně stejně jako sanitka nesmí trefit nepozorného nebo hluchého řidiče který nereagoval na maják. To stou předností je pochopitelně úlet, protože přednost v jízdě by musela být vyznačena asi takto, značka a doplňující text: přednost pouze pro vozidla přijíždějící předpisovou rychlostí. To je blbost , co? Takže souhlasím s názorem, že to musela být snad né kráva , ale minimálně řidička která za volant nepatří. Myslím si , že při uváděné rychlosti to proběhlo asi takto, paní nedávala pozor vjela do křižovatky a jejda..auto a tak šlápla na brzdy. Neznám podrobnosti , ale 80 je rychlost kterou ještě lze vyhodnotit. Na toto téma bych mohl psát ještě dlouho, ale mám málo času takže pokud se mnou někdo nesouhlasí, ať mi zavolá a rád s ním o tom pokecám. Otevřu přes zimu ještě téma, zrušit bodový systém, ano či ne. Protože pamatuji dobu kdy neplatil a nikdy nebyly na silnicích takový jatka jako nyní. Tak se mějte...
Měření výkonu na válcové zkušebně MAHA LPS 3000 4x4.
Motorpower
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Jo a ještě sem šoupnu jeden odkaz...

http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=2 ... &sk=t&sd=a
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

K píše:To stou předností je pochopitelně úlet, protože přednost v jízdě by musela být vyznačena asi takto, značka a doplňující text: přednost pouze pro vozidla přijíždějící předpisovou rychlostí. To je blbost , co?
Samozřejmě, že je to blbost. Proč by tam ta tabulka měla být, když je to jasně dané vyhláškou.

Souhlasím s tím, že když povezu někoho v ohrožení života, tak se moc na předpisy ohlížet nebudu. Jde o záchranu života. Ale o to víc pojedu s očima na šťopkách, o to víc budu předvídat a budu připraven na cokoli, protože ostatní účastníci provozu NEVÍ, že momentálně fušuji do řemesla sanitce. A musím počítat i s možností, že někdo špatně odhadne rychlost. A pak nést následky.

Sáhněte si do svědomí. Kolikrát ročně jste kdo takto zachraňoval život?

Ovšem tohle je úplně jiný případ, než o který šlo v počátku. Jestliže někdo vědomě porušuje zákon, nebo vyhlášku, musí počítat se sankcí.
Nakonec NS v celém případu zrušil rozsudek a poslal to zpět k novému jednání. nic víc, nic míň. O celý humbuk se postaraly média. I když si stejně myslím, že podle odůvodnění rozhodnutí NS nižší soud k tomu přihlédne a podle toho bude vypadat rozsudek.

A taky si myslím, že už je na čase, aby se srovnaly další pokřivené paragrafy, třeba přiměřená obrana a podobné případy. A tohle jsou první vlašťovky.
VW Sharan
1.9 TDI PD
Motorpower
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Nejde o humbuk ,ani o to ,že se vše projednává znovu. Nevím přesně okolnosti , ale řidič byl potrestán tím , že snad i přišel o život, ale zbavit řidičku odpovědnosti tímto způsobem nebo to vůbec navrhnout je právě cesta k tomu vysněnému Kocourkovu.
A bezpečnost provozu ve své podstatě není o tom, že dodržuji rychlost, ale hlavně přednosti a , že se soustředím a čumím na cestu. Protože a to se nyní stává často, že dva dodržovači rychlosti si myslí ,že jedou touto rychlostí bezpečně a proto si vyndají telefon ,svačinku a cigárko.... No a když dají čílko, tak je to bezpečná padesátka krát dvě. Tvrdím jen to, že mi piráti co jezdíme rychleji si tento komfort nedopřáváme. A vo tom to taky je :)
Bugs.Bunny
Aktivista

K píše:Nejde o humbuk ,ani o to ,že se vše projednává znovu. Nevím přesně okolnosti , ale řidič byl potrestán tím , že snad i přišel o život, ale zbavit řidičku odpovědnosti tímto způsobem nebo to vůbec navrhnout je právě cesta k tomu vysněnému Kocourkovu.
A bezpečnost provozu ve své podstatě není o tom, že dodržuji rychlost, ale hlavně přednosti a , že se soustředím a čumím na cestu. Protože a to se nyní stává často, že dva dodržovači rychlosti si myslí ,že jedou touto rychlostí bezpečně a proto si vyndají telefon ,svačinku a cigárko.... No a když dají čílko, tak je to bezpečná padesátka krát dvě. Tvrdím jen to, že mi piráti co jezdíme rychleji si tento komfort nedopřáváme. A vo tom to taky je :)
Tak tak. A ti dva dodržovači před nárazem mají nejvíc keců na nás piráty. :-D
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

K & Bugs.Bunny

Jasně, je to vaše rozhodnutí. Ale nemůžete se potom divit, že vás někdo požene k zodpovědnosti.

Co se týče toho případu, tak zdaleka není ještě rozhodnuto. Vše se bude rozhodovat znovu. Jen je třeba si uvědomit, že jet po hlavní neznamená že si můžu dělat co chci a jsem chráněn předností v jízdě. Jsem, ale sám se nesmím chovat mimo mantinely zákona, či vyhlášky.

A naopak. Neznamená, že když jedu podle vyhlášky, tak že si taky můžu za volantem dělat co chci. To je pitomost.

Tohle může potkat kohokoli z nás. Pochybuji, že se mezi námi najde někdo, kdo by někdy nejel rychleji, než může. Já nejsem výjimka.

Sedět za volantem znamená jen jet za sebe, ale i za ostatní kolem sebe. Předvídat co ostatní udělají, nebo by mohli udělat. nespoléhat bezhlavě na značky, vyhlášky a nařízení. Vždyť mohu potkat neználka, ignoranta, nebo sebevraha. A je jedno, jestli jede po hlavní, nebo vedlejší.
VW Sharan
1.9 TDI PD
warhead_cz
Přispěvovatel

Příspěvek od warhead_cz »

je zase pravda ze kdyz to tam neznas tak vis prd z vedlejsi kolik se smi na hlavni ;) lepsi cumet (noteeth)
Hele tati mašinky smí jezdit i po silnicích ? Kdepak hochu to je jen strycovo TDI :)
Bugs.Bunny
Aktivista

vilik píše:K & Bugs.Bunny

Jasně, je to vaše rozhodnutí. Ale nemůžete se potom divit, že vás někdo požene k zodpovědnosti.

Co se týče toho případu, tak zdaleka není ještě rozhodnuto. Vše se bude rozhodovat znovu. Jen je třeba si uvědomit, že jet po hlavní neznamená že si můžu dělat co chci a jsem chráněn předností v jízdě. Jsem, ale sám se nesmím chovat mimo mantinely zákona, či vyhlášky.

A naopak. Neznamená, že když jedu podle vyhlášky, tak že si taky můžu za volantem dělat co chci. To je pitomost.

Tohle může potkat kohokoli z nás. Pochybuji, že se mezi námi najde někdo, kdo by někdy nejel rychleji, než může. Já nejsem výjimka.

Sedět za volantem znamená jen jet za sebe, ale i za ostatní kolem sebe. Předvídat co ostatní udělají, nebo by mohli udělat. nespoléhat bezhlavě na značky, vyhlášky a nařízení. Vždyť mohu potkat neználka, ignoranta, nebo sebevraha. A je jedno, jestli jede po hlavní, nebo vedlejší.
Vždyť píšeme o tom samém. Já osobně si na silnici dělám co chci, ale snažím se maximálně předvídat. Když řídím tak nechlastám. Každý by se především měl řídit zdravým rozumem a ne doslovně podle nemocných zákonů.
Vecernicek
Přispěvovatel

Jak to platí na německých dálnicích, když se na to cítíš, jeď rychleji... ale způsobíš nějakou nehodu a máš sakec mazec...

(crazy)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“