DRAG RACE Hoškovice 25.10. 2008

akce a srazy dieselpoweráků

Moderátoři: šulda, Moderátoři

CATDAVID
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od CATDAVID »

JasteR píše:
CATDAVID píše:To JaesteR proč jsi nejezdil?
..auto zatim neni doladeny...navic to mam na bezny jezdeni ne na sprinty..
Ale to já přece taky :-D proto jsem to ani nevykuchával!
Naposledy upravil(a) CATDAVID dne 26 říj 2008, 21:04, celkem upraveno 1 x.
GII-PD 96kw -drobnosti +soft TDIFUN 293ps/525Nm,
TEL: 603742155
EMAIL: cat.david@seznam.cz
JasteR
Aktivista

Příspěvek od JasteR »

reesha píše:Díky všem za podporu.

Bylo to velké drama až do vyhlášení (rofl).

Musím konstatovat, že to byl opravdu zajímavý sraz, bez leštěnek, a tedy opravdu pro ty, kteří si chtějí zajezdit a pozávodit.

Byl to první sraz tento rok, kdy se opravdu ukázal potenciál golfíka. S potěšením mohu oznámit, že se nám povedl zajet rekordní čas 12,795 sekundy - a byla tedy pokořena hranice 13 sekund !!
Jelikož se jednalo o poslední sraz sezóny, byl to takový příjemný závěr. Mohu jen konstatovat, porovnáním výsledků s výsledky z minulého roku, že se nám povedl zase další kus práce, a zlepšili jsme čas o 0,8 sekundy (což není málo)!!

Shrnutí pro ty, co tam nebyli.

V kvalifikačních jízdách se mi povedl zajet nejlepší čas mezi všemi předokolkami (FWD) absolutně (bez rozdílu objemu i paliva) a s velkým náskokem jsem "spadl" do finálové vyřazovací soutěže.

Do finále se dostali čtyři účastníci, s nejlepšími časy:
12,795 - Já, Golf2 TDI
13,097 - PHOB-ITC, Fiat Punto 2.0T
13,180 - Kejlis, Fiat Coupe 2.0T
13,260 - Uzlík Libor, Fiat Uno turbo

Ve finále se již nedbalo na kvalifikační časy, a jel se "vyřazovací pavouk".

Na start jsem se postavil s Fiatem Uno. Trošku jsem zaspal, nepovedl se mi rozjezd a nepodařilo se mi zařadit trojku. Ztratil jsem tím mnoho času, a tak jsme do cíle dojížděli vedle sebe. Časová ztráta byla příliš veliká a bylo velmi obtížné dojet výkonné Uno na tak krátkém úseku. Neočekávané se povedlo, a Uno jsem porazil o cca 15 setin sekundy!

Z druhé rozjížďky - Fiat Punto vs. Fiat Coupe - vyšel jako vítěz Fiat Punto s cca 300hp.

Do boje o první místo jsem tedy nastoupil já s dieselovým golfíkem, a Fiat Punto 2.0T

Těsně před sprintem, při pokusu o zahřátí gum, se mi na golfu podařilo spálit spojku, a jediné "kvalty", na které neklouzala, byla jednička a dvojka.

Po odstartování jsem se tedy rozjel, a po zařazení trojky zaznělo klasické "hvííííí" .. motor v otáčkách a auto zrychlovalo velmi pomalu. Tímto způsobem jsem dojel až do cíle s tím, že to bude prohra.
Naštěstí, neuvěřitelné se stalo skutečností, fiat punto měl v této rozjížďce také technický problém (prý motor běžel jen na dva válce) a do cíle jsme se blížili zhruba stejnou rychlostí.
S časem 16,03 sekundy (asi o půl sekundy lepší než fiat) jsem vyhrál první místo!

Závěrem tedy mohu říci, že jsem rád, že se podařilo pokořit hranici 13 sekund a počasí i klání se velmi vydařilo. DIESELPOWER opět dokázal, že se auta s naftovým pohonem mohou klidně postavit na start s benzínovými vozy, a ještě vyhrávat! Povrch v Hoškovicích přál dobrým výsledkům aut s předním náhonem.
Byl to velmi napínavý souboj (noteeth) a všem fandícím tímto děkuji.
..taky si myslim, ze to bylo super zakonceni sezony...

..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

Obrázek
marat
Nováček

Příspěvek od marat »

Chtěl bych poděkovat všem,kteří se podíleli na pohodovém průběhu našeho prvního Drag Race,všem účastníkum za supr atmošku a doufám, že se vám to všem líbilo a že se nám to podaří v budoucnu zopakovat. Gratulace k rekordu a omluva za neplechy při vyhlašování, bylo to tak dramatické,až nás to popletlo. (LOL)
CATDAVID
Aktivista

Příspěvek od CATDAVID »

marat píše:Chtěl bych poděkovat všem,kteří se podíleli na pohodovém průběhu našeho prvního Drag Race,všem účastníkum za supr atmošku a doufám, že se vám to všem líbilo a že se nám to podaří v budoucnu zopakovat. Gratulace k rekordu a omluva za neplechy při vyhlašování, bylo to tak dramatické,až nás to popletlo. (LOL)
Možná by potěšilo spoustu lidí,kdyby jsi příští rok vyhlásil kategorii diesel. :)
GII-PD 96kw -drobnosti +soft TDIFUN 293ps/525Nm,
TEL: 603742155
EMAIL: cat.david@seznam.cz
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

CATDAVID píše:
marat píše:Chtěl bych poděkovat všem,kteří se podíleli na pohodovém průběhu našeho prvního Drag Race,všem účastníkum za supr atmošku a doufám, že se vám to všem líbilo a že se nám to podaří v budoucnu zopakovat. Gratulace k rekordu a omluva za neplechy při vyhlašování, bylo to tak dramatické,až nás to popletlo. (LOL)
Možná by potěšilo spoustu lidí,kdyby jsi příští rok vyhlásil kategorii diesel. :)
JJ, to by bodlo.
Docela mě štve, že jsem tam nebyl, ale po týdnu jsem se v pátek vrátil domů, tak v sobotu se mi nikam nechtělo.
Gratulace všem nafťákům, jsem zvědav, na jakej čas se dostanou diesly v Čr v roce 09.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
pajin.pl
Přispěvovatel

Příspěvek od pajin.pl »

CATDAVID píše:
JJ přesně tak ,ze 60 aut bylo 12 dieslových
O2 RSI TDI
VW Brouk 300k
reesha
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reesha »

Dík Marate, hlavně že se to vyřešilo ;).

Akce byla opravdu dobrá, i když jsem nejdřív moc nechápal, jaký je to systém, ale bylo to dost zajímavé.

Co se týče rozdělení kategorií a dieselové scény:
Mě osobně rozdělení vyhovovalo, a jsem velmi rád, že je možné se přímo utkat s benzínovými vozy a poměřit síly. Myslím, že už jsme se dostali na velmi dobrou úroveň, abychom byli konkurenceschopní.

Jinak chápu, že lidem se sériovými vozy to příliš vyhovat nebude - otázka je, zda-li by bylo řešení vytvoření dieselové kategorie - vzhledem k vznikajícím "brutalitám" i na dieselové scéně.

Problém dnešních sprintů na tuningových srazech je jeden. Je mnoho nadšenců, kteří chtějí zasprintovat, poměřit síly, vyhrát nějaké ty poháry, a mají vesměs vozy na denní ježdění.
Postupně se ale vyprofilovala skupinka lidí, kteří jsou ochotní dát do závodění docela dost peněz, postavit auto vyloženě pro závod. Bohužel, neexistuje zde pořádné rozdělení, a je samozřejmé, že tyto dvě skupiny vozů nelze proti sobě stavět - dnešní situace je ovšem taková, že vozy proti sobě stojí na startu, a sériové vozy jsou automaticky odsouzeny k prohře.

Diskuze o rozdělení kategorií by zajisté mohla být dost rozsáhlá, a asi nebude dobré se tomu věnovat v tomto tématu. Možná by ale nebylo od věci vytvořit fórum vyloženě na toto téma.

Nevím, co přesně organizátoři zamýšleli. Ale dle mého názoru, Drag Race byl první vlaštovkou, která se skutečně blíží profi závodům, a mohla by tu vzniknout soutěž pro ty, kteří to berou s drag závody vážně (bude to ovšem asi pomalý proces, protože tolik lidí tu zatím angažovaných není).
Je samozřejmě zapotřebí dopilovat detaily (k tomu by jistě víc pověděl JirkaŠ, jenž má zkušenosti z PROFI DRAG prostředí), ale byla to velmi podařená akce.

---
Co se týče časů příští rok. Když to půjde, rádi bychom ve finálové jízdě pokořili hranici 16 sekund! (LOL) a nenechali se předjet fiaťáky (bylo by dobré udržet pozice - musím uznat, punto jelo velmi dobře)..

A v kvalifikaci - když to půjde, tak pod 12 sekund (noteeth)
Obrázek Obrázek

Prohlížeč logů LogView stahujte tady

PS: Hledáme (ne)mechanika, viz odkaz s popisem
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Gratulace reeshovi! a možná mám návrh na rozdělení na profi scene a amateur a rozdělení ať je na soutěžících ale tím vznikne situace kdy lidi co mají profi vozy nebudou ve "svý kategorii" a budou trápit v podstatě sériovky protože si tak třeba škrtnou silný soupeře a pojedou pro jasný vítězství
Spravedlivější by asi bylo 4x4,nitro,předohraby +podkategorie ale víte co nastane stejně lidi začnou brečet já nemám nitro já nemám čtyřkolku....navíc třeba bude rozjížďka kde pojedou jen 2 auta.Tak držím palce ve výběru rozdělení kategorií lidi co to rozhodnou snesou hodně slov od "poškozených" jsme přeci jen v Čr a víme co dokážou lidi...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Batistuta
Aktivista

Příspěvek od Batistuta »

Moc pěkněj čas,takže gratulace také a akce vypadá,že se povedla hodně a poměření sil nafta vs. benzín ve finále se mi taky líbí,určitě zajímavej nápad. K rozdělění do tříd na budoucí podniky přeju taky hodně štěstí,protože to nebude rozhodně jednoduchý,ale já třeba jezdím RC modely a tam je to bud serie nebo open a oboje má pravidla,přičemž open jen minimální.
FABIA 1,6tdi - soft dieselpower
JasteR
Aktivista

Příspěvek od JasteR »

DRAG RACE Hoškovice 10 - 2008
Letiště Hoškovice u Mnichova Hradiště (GPS: 50°32'14.378"N, 14°59'47.097"E) měřené sprinty na 1/4 míle.Utkají se čtyři nejrychlejší auta v jednotlivých kategoriích o konečné vítězství v dané kategorii. Těšit se můžete na účast republikové špičky ve sprintech (MarAt s Hondou, Headsman s Mitsubishi, Pepa Jonea s Porsche a další).

http://www.stream.cz/video/11/167614-dr ... ream_1.jpg[/img]

..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

Obrázek
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

kameraman dobra prace a jsou tam skoro vsichni zucastneny to je dobry ;)
Drag Power
fajlla
Přispěvovatel

Příspěvek od fajlla »

vybornej sestrich :wink:
Octava
Aktivista

Příspěvek od Octava »

z videa je poznat ze to byla super akce,moc pekny :)
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

2 JasteR: jako vždy neuvěřitelně povedené video, dobrá práce chlape Obrázek
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
PhoB
Nováček

Příspěvek od PhoB »

Cmoudi zlobivi :D

Je to hruza, kdyz ted rikam ze mel predjel diselovy golf, tak si lidi tukaji na celo. Je to strasna monstrkara!

Jeste upresnim, ze pri posledni jizde mi to jelo na 4 valce, ale pri prerazeni z 1 na 2 se to nejak zadusilo a chvilku trvalo nez se to znovu chytlo. Ovsem videl jsem, ze golf take nejede, tak jsem uz nepokracoval a taknejak doufal v opakovani.
Nakonec jsem rad, protoze golf vyhral popravu.

Cekam az budou ke stazeni casy z finale, tam bych mel mit svuj nejlepsi cas, ale porad horsi o oblacek nez ta smoking beast :D
youngtimer turbo car fan
Odpovědět

Zpět na „Akce/Srazy“