m303 píše:Tak to sme mali podobne upravy. ( ja som mal 1.6 16v ) Ja som to auto uz dostal s vacsim turbom IHI VJ16 ( origos bola VJ14 ) a tovarensky trocha skratenou prevodovkou ( vozy pre svajciarsky trh maximalka len 214 Kmh ) Vyfuk tiez rura cold air intake a chip na zakazku. Spojka specialna + 90 percent navrch force. Bol som ale len na 1.00 baru lebo asi na 1.1 baru bol fuel cut, ktory sme nevedeli v chipe odstranit. Ale uz aj tak to bolo prehnane dva krat som upiekol piesty. Neviem ako ide holzova RS ale standartna bola dost slaba. Ktore myslis Polo ?
Mam asi blbej dotaz ale napisu to.
Proc by nemel mit blow off ventil smysl i u TDi ? Celej duvod proc se montoval do benzinu je prece v tom, ze odstranuje stavy kdy je tlak turbiny vyssi nez momentalni pozadavek motoru , treba kdyz prudce decelerujete a turbina roztocena na 120.000 ot/min jeste nejakou dobu tlaci. Diky uzavreny skrtici klapce se zacne spomalovat i turbo ale prave diky prebytku tlaku. Pak zas seslapnete plyn a musite turbo znovu roztocit. Takze typicky razeni, kdy poustim nachvili pedal plynu a opet vznika stejnej problem.
To znamena, ze ten ventil ve vysledku zlepsuje pouze prechodovy stavy a udrzuje turbinu v otackach, cimz tolik neztracite vykon.
U TDi sice neni zadna klapka, ale mam vyzkouseno ze s meziplynem jsou jednak prechody na razeni plynulejsi a jednak diky prebytku tlaku to pak znatelne lip zatahuje. Pak je teda otazka jestli instalaci blow off ventilu pomerove nevylepsim ztratu otacek turba stejne jako u benzinu, nebo ne stejne ale porad s kladnym prinosem.
Zkousel to nekdo opravdu seriozne merit ?