Ber to tak, že si baterie vezme, kolik potřebuje. Napětí je stejné ve Fiatu Panda jako v kamionu. 13,8-14,2Vnemůžu přeci při konstatním napětí nabíjet silnější baterii proudem pro menší kapacitu protože se mi zákonitě nestačí nabít a vtom je jádro problému.
Kapacita autobaterie vs. výkon alternátoru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hneď prvé tri odpovede na Tvoju základnú otázku sú správne.Rudolf Diesel píše:Odpovědí mnoho,ale výsledek žádný
Riešiš 77Ah batériu namiesto 74Ah. Tento rozdiel je tak minimálny, že sa nad tým vôbec nemusíš pozastavovať.
Akumulátor postupne stráca svoju kapacitu, a za pár mesiacov aj ten 77Ah bude mať len 74Ah. Veľkosť prúdu z alternátora do vybitého akumulátora je závislá od stupňa vybitia akumulátora a jeho vnútorného odporu. A ten vnútorný odpor je zase závislý od konštrukcie akumulátora, jeho skutočnej kapacity, teploty,...
Len tak pre zaujímavosť, aj regulátor napätia alternátora je úmyselne teplotne závislý. Je to preto, že olovený akumulátor vyžaduje "udržovacie" napätie závislé od teploty elektrolytu.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
-
- Přispěvovatel
jak obnovým kapacitu u skoro nové baterie,která nedrží a po2 hod. je slabá, je to malá baterie do dětské čtyřkolky 6A,slyšel jsem kdysi,že se to nějak vyplachovalo peroxidem, a pak se probudila tak jestli o tom někdo něco neví dikorigoš píše:Tak to vidíš, překlepl jsem se . Koho baví číst, tak tady je pěkný povídání:
http://www.motola.cz/UserFiles/Diskuzni ... latory.pdf
1,8 by byla hodně vybitá.
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Je fakt, že ten kal, který se při běžném provozu tvoří a usazuje na dně článků, se při otočení baterky opravdu může dostat mezi desky. Bohužel kal bývá tvořen sloučeninami olova a tudíž je elektricky vodivý. Může vyzkratovat desky a pohřbít baterku úplně.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Pokud je to baterka v detsky ctyrkolce, tak je to bezudrzbak a zadnej peroxid ti nepomuze, protoze se k deskam ani nedostanes a navic elektrolyt neni volny ale je vazany ve tkanine. Tyhle aku mohou byt v jakekoliv poloze krome polohy vrchem dolu.miraspetrowski píše:jak obnovým kapacitu u skoro nové baterie,která nedrží a po2 hod. je slabá, je to malá baterie do dětské čtyřkolky 6A,slyšel jsem kdysi,že se to nějak vyplachovalo peroxidem, a pak se probudila tak jestli o tom někdo něco neví dik
To ze koupis novou baterku a chova se tak jak popisujes, je s nejvetsi pravdepodobnosti dusledek dlouhodobeho nevhodneho skladovani u distributora. Tehle baterek se nakupujou vagony a lezi na skladech leta. Kdyz se o ne distributor nestara a neprovadi udrzovaci nabijeni, koupis si pak v podstate mrtvou baterku. Muzes ji zkusit nekolikrat zacyklovat konstantnim proudem a pak doufat ze se to zlepsi, ale moc tomu neverim. Spis bych ji okamzite reklamoval.
-
- Přispěvovatel
baterka je koupená ,origo tam byla gelovka ,tahle je yassa,elektrolit,běžně dávaná do moto a skůtrů,reklamace je v pr...li,prodejce,Yamaha Pospíšil-BENZ Čáslav zkrachoval a posílat semi to ani snad nikam nevyplatí,ale jen jsem se zeptal a děkuji za odpověď ,otom prášku jsem taky slyšel,ale kde dnes v době celosvětové krize k němu sehnat ponorku,,,snad v Rusku čau lidijericho-3 píše:Pamatujete na Mečtu?Byl to prášek na regeneraci baterie a její /opravení/..Vymysleli to údajně Rusové na opravy baterií u ponorek ....Zkoušelo se to ,a ejhle ,baterka zabrala..ale pak /po nějaké krátké době/ůplně lehla...Stáří nezastavíš....

moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
-
- Přispěvovatel
tak třeba jo sorry......hodinky,nebo holínky vždyť je to jedno,,,,obojí se natahujefabiátor píše:a neni to spis YUASA ?miraspetrowski píše:... origo tam byla gelovka ,tahle je yassa,elektrolit,běžně dávaná do moto a skůtrů ...