Zkušenost s tlumičema Kayaba

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bobG3
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od bobG3 »

nogis píše:
JohnyFlat píše:Já jsem neřek, že jsou špatný, nebo jo? Řek jsem, že jsem chtěl Kayabu, zeptal jsem se na zkušenosti a koupil, ale na 4 bych se jen tlumiče asi určitě nedostal, jak tu někdo psal. Z toho jsem pochopil, že mu jde o cenu hodně, jinak Bilsteiny nikomu neburu...
Tak nebuď vztahovačnej. ;)

Jinak třeba na Kayaby jsem od několika lidí slyšel, že s prázdným autem ustřeluje zadek. Něco na tom bude, FandaTDI psal něco v podobným smyslu. A poloviční výdrž Bilsteinů je hovadina. (hm)
No, já měl na celém autě Bilstein, trošku jsem hupsnul, zadek šel natvrdo a předek to přežil v poho, zadek vytekl, nyní kayaba - neustřeluje, jízdní vlastnosti se nezměnily90% jezdím prázdnej. Auto mi sedí docela dobře takže to v zatáčkách nešetřím, pochopitelně pokud se podaří dobrej hups, tak nevydrží žádnej tlumič.
G3 Variant synchro
Lupino
Přispěvovatel

Příspěvek od Lupino »

tak ja přidám též nějakou zkušenost mam na O1 tdi kayaby ultra sr předek příjemně tvrdý najeto 45tis ated kámen urazu zadek již 3sada tlumiču ated opet pojedou na reklamaci vždz mezi 15-20tis vytečou jinač co se tyče tvrdosti tak velmi tvrde ale žadné odskakovaní tod ma zkušenost
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

Co je lepší kapalina nebo kapalina-plyn? Chci na OI něco tvrdšího a právě přemýšlím o kayabě.
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Na B5 passat jsem dával v předu (excel G) již několikrát. Po 70 000 jsem byl na testech a věřte nebo ne, byly na chlup stejný jako po montáži. Jsou tvrdší než originál, což znamená jisté riziko: Například co se céček na stabilizátoru týče. I když mám nápravu novou SWAG, tak ty céčka to nestíhaj a krapet tlumeně bouchaj na malých rychle jdoucích nerovnostech (makadan). Velké nerovnosti jsou v pohodě. Dalším slabším článkem jsou potom horní uložení tlumičů. Neoriginální například polské výroby taky Kaybě nestačí. Lepší značky jako (lemforder, moog apod.) jsou v pohodě. Cena 1150 za kus je luxusní. Půjdu do nich i příště. Horší je, že nemohu sehnat zadní na čtyřkolku, protože zadní náprava se houpe o poznání více (bilstein). :(
Passat 4motion AVF
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Na O1 předek 81kw taxi hory:
Bilstein 30.000 - 50.000 km KO
Kayaba 80.000 - 100.000 km KO

Napadáte tu někteří z pomlouvání, takže já nechci pomlouvat žádnou značku, prostě tlumič za cca. 1.800 kč.
Značky nejsou až tak důležité, mě zajímá výdrž.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“