Mira__13 píše:Ahojte,tak dneska sem vratil to puvodni cidlo, a vrtule se tocej jak maj.Takze ok. Jen pro informaci, bylo tam tohle,akorat modre
a dali mi tam tohle
Takze problém s vrtulema vyresen. Jenze uvnitr (na panelu climatronicu)mi stale vyjizdi chyba
4f9 - Ventilátor čerstvého vzduchu nebo řídicí jednotka ventilátoru čerstvého vzduchu Climatronic
a intenzita vetraku stale nejde regulovat a nevypne se ikdyz dam klimu off. Tak me napadlo, jestli to cidlo neposlalo nejakou mylnou informaci do ŘJ (tim padem to porad hazi chybu) a nestacilo by to jen nejak softwarove prenastavit.Nekde tady na foru sem cetl neco o nakym zakladnim nastaveni. Treba by to stacilo..? Je to jen ma teorie. Nema s tim nekdo zkusenosti?
jak ti tam dostali to nový čidlo, když je na něm oválný konektor,a původní máš hranatej,,oválnej tušim začal koncern dávat až na pd po r.2000
Opíšem môj prípad. OII - climatronic. Vonkajšia teplota mínusová, motor - prevádzková teplota, na climatronicu nastavených 22 C, v režime ECON obidva ventilátory v kľude, okamžitá spotreba podľa palubáku 0,5 l/h. Pri prepnutí do režimu AUTO sa obidva ventilátory asi na 20 s roztočia a potom sa vypnú. Okamžitá spotreba po zapnutí ventilátorov skočí na 0,9 l/h, po vypnutí ventilátorov na 0,7 l/h. Po prepnutí na ECON klesne okamžitá spotreba znova na 0,5 l/h. Prekvapilo ma, že pri prepnutí z ECON na AUTO sa na tú chvíľu zapnú obidva ventilátory. A ešte k tej okamžitej spotrebe, pri režime AUTO pracuje aj kompresor aj keď pri vonkajších mínusových teplotách nebeží klíma? Poznať to aj na spotrebe, či jazdím v režime AUTO alebo ECON Prosím o Vaše názory, poznatky.
pala píše:Opíšem môj prípad. OII - climatronic. Vonkajšia teplota mínusová, motor - prevádzková teplota, na climatronicu nastavených 22 C, v režime ECON obidva ventilátory v kľude, okamžitá spotreba podľa palubáku 0,5 l/h. Pri prepnutí do režimu AUTO sa obidva ventilátory asi na 20 s roztočia a potom sa vypnú. Okamžitá spotreba po zapnutí ventilátorov skočí na 0,9 l/h, po vypnutí ventilátorov na 0,7 l/h. Po prepnutí na ECON klesne okamžitá spotreba znova na 0,5 l/h. Prekvapilo ma, že pri prepnutí z ECON na AUTO sa na tú chvíľu zapnú obidva ventilátory. A ešte k tej okamžitej spotrebe, pri režime AUTO pracuje aj kompresor aj keď pri vonkajších mínusových teplotách nebeží klíma? Poznať to aj na spotrebe, či jazdím v režime AUTO alebo ECON Prosím o Vaše názory, poznatky.
jestli máš zaplý econ nebo auto,je jasný že kompresor musí běžet,ten je slyšet tak 5 sec. po startu,jek sepne-cvaknutí el spojky, u někkterých aut je to slyšet i na chodu motoru ve volnoběhu
Mira__13 píše:Ahojte,tak dneska sem vratil to puvodni cidlo, a vrtule se tocej jak maj.Takze ok. Jen pro informaci, bylo tam tohle,akorat modre
a dali mi tam tohle
Takze problém s vrtulema vyresen. Jenze uvnitr (na panelu climatronicu)mi stale vyjizdi chyba
4f9 - Ventilátor čerstvého vzduchu nebo řídicí jednotka ventilátoru čerstvého vzduchu Climatronic
a intenzita vetraku stale nejde regulovat a nevypne se ikdyz dam klimu off. Tak me napadlo, jestli to cidlo neposlalo nejakou mylnou informaci do ŘJ (tim padem to porad hazi chybu) a nestacilo by to jen nejak softwarove prenastavit.Nekde tady na foru sem cetl neco o nakym zakladnim nastaveni. Treba by to stacilo..? Je to jen ma teorie. Nema s tim nekdo zkusenosti?
Nazdar, to co ti vymenili bolo cidlo teploty pre spinanie ventilatoru. Reaguje na urcitu teplotu chladiacej kvapaliny, kedy zopne ventilator a vymenili ti to za normalne cidlo teploty chladiacej kvapaliny, ktore dava udaj o teplote do budikov a do rj.
Klima naplno, větrák na plno, na pravé straně z výdechu vzduch 7,5C, na levé 14°C. Kde hledat závadu? Diagnostika píše na vše OK, základní nastavení pomocí PC = žádná změna. Díky.
Chyby vymazány,proveden test VAGem,opět chyba tlakového čidla. Náplň tam nějaká byla, zkusili jsme dát novou, ale nejde tam všechna natlačit,protože se přehřívá a asi nespíná větrák. Bude to opravdu tím čidlem? Při kontrole akčních členů motoru mi necvakají (nejsou slyšet) čidla spínání vysokého a nízkého tlaku. Neví někdo kde jsou umístěny,abych je mohl zkontrolovat?
Superb 1,9TDi PD 74kw,AVB, 2005
Neztrácejte hlavu,kdo to má po vás uklízet!