Mám bxe, dal jsem bohužel jednohmotu a začalo to chrastit. Teď se chystám na výměnu a dám tam dvouhmotu a uvidím. Pak dám vědět. Je pravda, že když je to studený, tak to ani tolik nevadí, ale jakmile se to všechno zahřeje, tak někdy je ten zvuk dost nepříjemnej a nechtěl bych s tím dlouhodobě jezdit.
Auto mám chipnutý.
Zase je pravda, že jezdit dlouhodobě s načatou dvouhmotou je možná ještě horší. Tam se ty kmity musí znásobovat. Podle mě jediná varianta je u těchto PD motorů dávat co 150tkm úplně nový set dvouhmoty.
Jednohmota - začala chrastit převodovka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Naše firemní O1 AXR měla do svých 315 000km původní setrvák, posledních x tisíc kilometrů už zvuky strašné ( setrvák se zaseknul ), ještě teda v kombinaci se zaseklou původní volnoběžkou altíku.
Převodovka na volnoběh chrčela a rachotila někdy do 2 500ot/min při rozjezdu.
Vyžebral jsem na vedení nový set Sachs, volnoběžku a další věci okolo, ač jsem na to nesázel, vše je teď tiché, jak na volnoběh, tak při jízdě.
S autem teda teď jezdím výhradně já, obchoďákům a dalším už tenhle veterán nevoní, ale byla doba kdy s O1 TDi najížděli 80 000km ročně raz dva.
Převodovka na volnoběh chrčela a rachotila někdy do 2 500ot/min při rozjezdu.
Vyžebral jsem na vedení nový set Sachs, volnoběžku a další věci okolo, ač jsem na to nesázel, vše je teď tiché, jak na volnoběh, tak při jízdě.
S autem teda teď jezdím výhradně já, obchoďákům a dalším už tenhle veterán nevoní, ale byla doba kdy s O1 TDi najížděli 80 000km ročně raz dva.
Taky mi to na volnoběh chrastí. Mám tam GGU a ATD jednohmotu z fabie. Celkem zánovní, lamela HDS. Po nasazení chrastí, už nějaký ten rok. Nový originál olej do převodovky. Někdy je to slyšet víc, někdy míň. Po sešláplnutí ticho, někdy po puštění spojky to taky není slyšet, někdy je. Nevím, jestli jsem to slyšel hned nebo časem, už je to nějaká doba. Říkal jsem si, že to může být i ložisko, i když bylo nové originál. Už jsem to nějak přestal řešit.
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH