pripravky do nafty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Marek77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Marek77 »

To radekandy

Vif nemusí mít pozitivní vliv na samotný start. Tam asi ani nemá, čím by ho ovlivnil. To je spíš otázka mechaniky (předvstřik, trysky, žhaviče). Jde ale o to, že prokazatelně se snižuje hlučnost motoru (díky schopnosti zvýšit cetanové číslo až o pět jednotek) a prokázaná je mnohem vyšší mazivost paliva - to já osobně považuju za alfu a omegu kvylity nafty (nafta, která nemaže, ničí čerpadlo).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Marek77 píše: Vif nemusí mít pozitivní vliv na samotný start. Tam asi ani nemá, čím by ho ovlivnil...
zvýšeným cetanovým číslem, pokud základní nafta byla horší
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

No tak to jo, ale to je potom znát i při chodu (motor netluče jak žentour).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

1,9D Felda, najeto 400+tkm, startuje bezvadně kdykoliv (u tohoto motoru je dúležité mít všechny žhaviče ok a dobrou baterku).. a to tady na valašsku zrovna teplo nebývá. Samozřejmě parkuju venku.
Naftu tankuju jedině na ČSAD, mají levnější a jezdí na to jejich nové autobusy s Euro4 motorama, tak o kvalitu se nebojím... Plus potřebujou taky jezdit v zimě = přece si tam nebudou lít vodu nebo jiný bordel aby škodili sami sobě... a nafty se tam taky vytočí dost (beoru tam i kamiony atd, stovky litrů) = nestojí v tanku dlouho
Oktávce to taky chutná (LOL)
Praetorio
Přispěvovatel

Příspěvek od Praetorio »

leju VIFa už 4tý rok a snížená kouřivost a menší hluk jsou znát. Spíš by mě zajímalo jestli také dochází i ke snížení množství sazí které zanáší turbo a spol? Ač to z logiky věci vychází, tak by mě zajímalo jestli jo nebo ne. (LOL)
Seat Toledo III 5P2 r.v.2005 Reference (sociál výbava) 77kw f "povedeným" téé déé íčku pééé-déééé přivlíknutý ze Španěl, už to jede, tak už to neřeším :-)
Hanzz
Přispěvovatel

Příspěvek od Hanzz »

Já tankuju na Makru a ještě jsem nikdy nezamrzl a to jezdím bez aditiv.Teď jsem to tady přečetl a chtěl bych zkusit ten VIF, co to bude dělat.Kde se dá koupit a to je ten co je na odkazu na první stránce?
OCTAVIA 1.9 TDI 66kw AGR
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Hanzz píše:Já tankuju na Makru a ještě jsem nikdy nezamrzl a to jezdím bez aditiv.Teď jsem to tady přečetl a chtěl bych zkusit ten VIF, co to bude dělat.Kde se dá koupit a to je ten co je na odkazu na první stránce?
Áno to je on.Ale byva ta nalepka aj čierna.Na odkaze je biela.Ale ked budeš pytať zimný VIF do nafty,tak budu vedieť čo chceš.Predavaju to skoro na každej benzinke,ale tam to je drahšie,skôr treba pohľadať nejakej autotechne alebo kde predavaju oleje.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
radekandy
Přispěvovatel

Příspěvek od radekandy »

Hanzz píše:Já tankuju na Makru a ještě jsem nikdy nezamrzl a to jezdím bez aditiv.Teď jsem to tady přečetl a chtěl bych zkusit ten VIF, co to bude dělat.Kde se dá koupit a to je ten co je na odkazu na první stránce?
Pokud seš z okolí Plzně nebo Prahy, tak ho můžu nabídnout za lepší cenu než na pumpách, Baumaxem atd.. viz. zde:

http://auto.bazos.cz/inzerat/7754068/VI ... r-ceny.php
AUDI A4 B8 3.0TDI
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Očumuju na pumpách aditiva v regálech a nejvíc vidim Sheron aditivum. Je to nějaká láce, ale nechci to odsuzovat. Smrdí to jak ředidlo. Máte s tim někdo zkušenost?
Oct asv 2000, DieselPower
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

radekandy píše:...
Pokud seš z okolí Plzně nebo Prahy, tak ho můžu nabídnout za lepší cenu než na pumpách, Baumaxem atd...
Ceny špatný nejsou, ale máš celkem zkreslený představy o tom, za kolik se dá koupit na netu. ;)
skacpi
Přispěvovatel

Příspěvek od skacpi »

Kupuju vif přímo v paramu a ten modrej sheron jsem dával jednu zimu a bez problému .
Pašík B5
radekandy
Přispěvovatel

Příspěvek od radekandy »

nogis píše:
radekandy píše:...
Pokud seš z okolí Plzně nebo Prahy, tak ho můžu nabídnout za lepší cenu než na pumpách, Baumaxem atd...
Ceny špatný nejsou, ale máš celkem zkreslený představy o tom, za kolik se dá koupit na netu. ;)
Zkreslený představy nemam. Co se týká množství do 5 litrů, tak jsou na netu plechovka za 176 což vychází na 352 Kč/l a já mam 280 Kč/l. A co se týká 10 L balení, tak tam je cena stejná jako nejlevnější na netu. A provozovat charitativní činnost ve smyslu toho že to budu prodávat za to co to pořídím fakt nehodlám, ono i tak je ta přirážka na těch 10l tak malá, že zvažuju že se na vybodnu.
AUDI A4 B8 3.0TDI
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

To je samozřejmě tvoje věc, za kolik to prodáváš, nákupku netuším, ale v tvém okolí se dá VIF pořídit za necelých 118Kč plechovka, samozřejmě při odběru 5L. ;)
renauta
Nováček

Příspěvek od renauta »

a jeje korunkáři
llukass
Přispěvovatel

Příspěvek od llukass »

já kupuju v mototechne VIF za myslím 220,-Kč půllitrovku spotřebuju přibližně kolem dvou za rok, v zimě zimní VIF, v létě letní, přijde mě hodně zbytečný kupovat víc jak litrový balení
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“