Bóďa píše: A to ultrakrátké potrubí k intercooleru... To bude nástup turba!
musím vyvrátit, protože jsem IC neměl, a po dodatečné montáži se prodleva nezměnila (očekával, že bude větší), i když se cesta prodloužila z 10cm na cca 350cm. vnitřní pr. 45mm
Tak tak, kdysi jsem to s TDIPOWEREM probíral a došli jsme k závěru že prodleva s/bez IC bude podle jeho výpočtu skoro nerozeznatelná
objem tam sice je, ale vem si průtok za 1s (v mém případě motor 1.6L při 3000ot a bez zátěže motor polkne 40L vzduchu). tudíš je to zanedbatelný. a tlak se šíří všemy směry a rychle
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu
Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
iTD píše:objem tam sice je, ale vem si průtok za 1s (v mém případě motor 1.6L při 3000ot a bez zátěže motor polkne 40L vzduchu). tudíš je to zanedbatelný. a tlak se šíří všemy směry a rychle
Bez zátěže 40 litrů vzduchu? Tak to jsou ještě podivnější počty.
Je pravda že airbus jsme neprobírali a při té délce potrubí na té prodlevě asi už něco bude.
3,5 m psal iTD u svého auta, Airbus by měl potrubí tak 8 metrů.
MORE POWER? DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
Měl jsem peugeot 405 T16. Sice benzín ale moc jich tady není. a ten měl vodní ic nad vikem ventilů, pak to mělo pomocné čerpadlo které po vypnutí motoru dochlazovalo celý systém. Chladičů to mělo několik, vodní, vodní ic, + vodní náporový na ic, olejový sys. olej- voda,náporový na servo. a na klimu.
Dobré vozítko.
Buď čest jeho památce
Bez zatížení jen teorie. Mně se při těch otáčkách ručička tlaku skoro nezvedne z nuly. Těch 5 litrů prostoru v trubkách zabere turbu určitě více než desetinu sekundy.
MORE POWER? DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
myslím, že ani 0.1s to nebude, žene to vzduch před sebou. a pokud bude tlak třeba 1b ve 4000ot u 1.9L (TDi) tak bude průtok 126L/s, tolik natlačíš do motoru za 1s. pokud točíš víc, nebo máš vyšší tlak tak to bude ještě více
no a k té prodlěvě: pokud by jsi měl v sání vakuum, trvalo by naplnění 8m sání 0,1s. což není. dle propočtů by prodleva byla cca 0,025s. tak je na Vás jak si to přeberete
machy1118 píše:tak to já mám asi něco špatně, protože mi vždycky trvá tak 1s než turbo natlačí ten správný tlak ( když na to šlápnu při 2500 ot a výš )
to je normální, protože máš starý turbo a trvá než se samo rozmotá. schválně, kolik ti tlačí v 1500ot??