Podle mě oleje jako Castrol, Mobil1, Total, Elf, Q8, Liqui Moly, Shell, Valvoline atd... jsou prostě značkový výrobky a o jejich kvalitu bych se nebál. Cenově mezi nimi rozdíly jsou, ale myslím, že kvalita bude velmi podobná, až možná stejná, to nevíme a myslím ani nezjistíme. Podle ceny vybírat kvalitu jsem se už dávno odnaučil, protože dražší jen málokdy znamená kvalitnější. Mogul bych v žádným případě neodsuzoval, jezdí na něj hromada aut a o stížnostech na jeho adresu jsem nikdy neslyšel, kdoví, třeba je na tom stejně jako třeba Mobil.
My tady řešíme takový "problémy", jako jestli castrol nebo mogul, ale spusta lidí třeba ani neví, že se olej v motoru mění, nebo to prostě neřeší. Známá má punto 1,2 a když jsem se jí zeptal, kdy se naposled měnil olej, tak řekla, že nedávno, že je tam novej olej, že jí to měnil mechanik když ho před třema rokama koupila

(najela na něj asi 30tis. km). Ale aspoň pravidelně dolejvá, vždy koupí ten nejlevnější 15W40 co je v supermarketu. Viděl jsem i pár maitelů felicií a favoritů, kteří mění olej, jak se jim chce, někdy po 20tis. km, někdy vůbec, jen občas dolejou a někdy ani to ne. Už jsem viděl favorita, do kterýho borec dolejval 2,5 litru oleje. Jednou jsem se vezl s kamarádem ve felicii a v zatáčkách mu blikala kontrolka mazání. Asi tejden po tom mi vlolal, že měnil olej a že z motoru vypustil jen necelej litr oleje

a my tady řešíme blbou značku a pár norem