Houkání turba
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Trošku to tu oživim 
Na mojem Passatu houká turbo v nízkejch otáčkách když se rozjíždim nebo parkuju (cca 1000-1300ot). Někdo mi dokonce trvdil že to je tím že mam zaslepený egr že to pak tohle dělá... no moc se mi to nezdá. Poslední dobou se mi zdá že to houká trošku víc ale možná se mi to jen zdá
Taky mi přijde že když je to studený tak to houká víc než když je už motor na 90°
PS houká mi to už 60tisíc km od tý doby co to auto mám. Turbo tlačí normální tlak. Jedná se o 96Kw PD.
Otázka zní, mam se něčeho bát? nebo dál jezdit dokad nebude pouštět olej nebo přestane tlačit? Kromě zaslepaného EGR je to čistá serie.

Na mojem Passatu houká turbo v nízkejch otáčkách když se rozjíždim nebo parkuju (cca 1000-1300ot). Někdo mi dokonce trvdil že to je tím že mam zaslepený egr že to pak tohle dělá... no moc se mi to nezdá. Poslední dobou se mi zdá že to houká trošku víc ale možná se mi to jen zdá

PS houká mi to už 60tisíc km od tý doby co to auto mám. Turbo tlačí normální tlak. Jedná se o 96Kw PD.
Otázka zní, mam se něčeho bát? nebo dál jezdit dokad nebude pouštět olej nebo přestane tlačit? Kromě zaslepaného EGR je to čistá serie.
VW Passat 3BG 1.9TDI 96Kw AVF 6-kvalt
Dal jsem TSA-180 a kdyz je motor studený,tak to také houká jak sanitka,je to naprosto běžný jev,netěsnost na výfuku,popřípadě průchodnost výfuku tento zvuk jen násobí.Kdo má pochybnosti o vitalitě turba,tak shoďte sací hadici,omrkněte lopatky a zkuste radiální i axiální vůli celého uzlu a zda-li není vůle tak velká aby se vydíral obal o lopatky.
Suzuki Burgman 650 40,5kW 2003
VW Multivan T5 2.5TDi 128kW 4-Motion 2008
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 81kW 2003
Škoda Yeti 1.2TSi 77kW 2012
VW Multivan T5 2.5TDi 128kW 4-Motion 2008
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 81kW 2003
Škoda Yeti 1.2TSi 77kW 2012